Την προηγούμενη φορά που δοκίμασα να σου απαντήσω στα σοβαρά ήταν πριν καμιά δεκαριά "ποστ" σου. Το κείμενο ξέφυγε του ορίου λέξεων για το ποστ και δεν είχα τελειώσει καν να σου εξηγώ γιατί ο πιο καλοπροαίρετος τρόπος να απαντήσει κανείς στις μαλακίες σου ήταν να σε πάρω από το χεράκι και να σου πώ ότι μία σοβαρή απάντηση θα πρέπει να σου καλύψει θεμελιώδη κενά άγνοιας, παραπληροφόρησης, αγραμματοσύνης. Και το βασικό σου πρόβλημα, πέρα από παντελή έλλειψη συνοχής στο γνωστικό οικοδόμημα που έχεις χτίσει για να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, είναι βασική έλλειψη γενικών γνώσεων επιπέδου γυμνασίου.
Αν σε πετύχαινα σε παρέα έξω σε μπαρ και μου τα έλεγες αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα καθόμουν ήσυχος στη γωνιά μου και θα σου έκανα προβοκατόρικες ερωτήσεις για να γελάω από μέσα μου, γιατί αν σου απαντούσα κατά πάσα πιθανότητα θα χάλαγα την παρέα.
Τότε λοιπόν κατάλαβα ότι δεν μπορεί ένα φόρουμ να σου θεραπεύσει την εγκεφαλική μαλάκυνση να μας πρήζεις το παπάρι αν μας δουλεύεις, ούτε να σε πάρει από το χεράκι και να σου μάθει αυτά που είτε λόγω κακού οικογενειακού περιβάλλοντος, είτε λόγω κακών εκπαιδευτικών, είτε λόγω δικής σου ανεπάρκειας δεν έμαθες ποτέ όσο πήγαινες στο σχολείο σε περίπτωση που δε μας δουλεύεις.
Επιχειρήματα λοιπόν δεν έχει νόημα να σου δώσουμε γιατί οι προτάσεις/θέσεις που διατυπώνεις δεν είναι δυνατόν να αξιώσουν επιχείρημα για να ανατραπούν. Ούτε έχει νόημα να απαντήσει κανείς ένα ένα στα επιμέρους που γράφεις. Το θέμα δεν μόνο είναι η άγνοια λεπτομερειών και γεγονότων και η παραπληροφόρηση για συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Δεν έχουν και τόσο σημασία τα συγκεκριμένα, όταν η όλη σου σκέψη δείχνει θεμελιώδη άγνοια του τρόπου που λειτουργεί μία συζήτηση βασισμένη στη λογική και την εξόφθαλμη αβάσταχτα ελαφρή υπεροψία ενός ανθρώπου που μιλάει με περιφρόνηση και βεβαιότητα για πράγματα για τα οποία δεν έχει την παραμικρή ιδέα.
Ειλικρινά, δεν έχω τίποτα απέναντί σου σαν άνθρωπος και βρίσκω την περιέργειά σου για τις μεταφυσικές απορίες του ανθρώπου απόλυτα κατανοητή. Και πιστεύω και ότι η επιθυμία σου για γνώση είναι καλοπροαίρετη. Γι' αυτό, αν και σε έθαψα πατόκορφα σ' αυτό το ποστ, θα'θελα να καταλάβεις ότι οποιοσδήποτε άλλος τρόπος θα σε αδικούσε.
Αν πραγματικά θες να ικανοποιήσεις τις φιλοσοφικές σου απορίες, είσαι πολύ αδύναμος ακόμα για να βουτήξεις στα βαθιά και σκοτεινά νερά της φιλοσοφίας. κι αυτό γιατί στα μάτια ενός αγράμματου, η φιλοσοφία και ο τσαρλατανισμός δεν μπορούν να ξεχωρίσουν, γιατί ούτε έχει τις γνώσεις να αμφισβητήσει τον τσαρλατάνο όταν υποπίπτει σε αντικειμενικά σφάλματα όσον αφορά τα γεγονότα, ούτε την εξάσκηση στην τυπική λογική όταν ο τσαρλατάνος του σερβίρει σοφιστείες για επιχειρήματα.
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τα βιβλία ιστορίας του γυμνασίου και να μη σταματήσεις μέχρι να φτάσεις στην Έκθεση - Έκφραση Γ' Λυκείου.