όπως πολύ σωστά είπε ο sfinotouvlakis τι εννοούμε ως νηστεία ? και το ραμαζάνι νηστεία είναι.
Η θρησκευτική νηστεία είναι περισσότερο πνευματική παρά υλική και συνήθως την μπερδεύουν με την Ιατρική και ξηγούμε.
Το να λες ότι νηστεύεις και να τρως κάθε μέρα αστακομακαρονάδα , να τρως φυτικά τυριά και σόγια ως υποκατάστατο κρέατος απέχει πολύ από τον σκοπό της.
Οι ερμηνείες είναι περισσότερο για χριστιανοταλιμπάν επιπέδου 4. Η ουσία σε κάθε μορφή νηστείας (και όχι δίαιτας) είναι περισσότερο πνευματική που συνδυάζεται με μια εσωτερική αναζήτηση και μιας μορφής προσδιορισμού της αντοχής σου σε κάποιες απολαύσεις. Παράδειγμα οι ΧΟ λένε για ένα ποτήρι κρασί το Σάββατο, δεν αναφέρουν πουθενά το τσιπουράκι με νηστίσιμους μεζέδες.
Εγώ ας πούμε νηστεύω όλη την σαρακοστή (50 μέρες είναι) και ικανοποιώ δικούς μου πολύ προσωπικούς λόγους.
Από την δική μου εμπειρία λοιπόν σου λέω ότι δεν αλλάζει τίποτα στον οργανισμό μου πριν ή μετά, ιδικά φέτος που λόγοι υγείας έχουν μειώσει αυστηρότατα την κατανάλωση πρωτεΐνης ήταν μόνο ζόρικο το βράδυ της ανάστασης που έσκισα την μαγειρίτσα της μανούλας και πρήστηκα