Originally Posted by
sfinotouvlaki
Ναι βρε παιδί μου, οι παρόντες με την υπαρξιακή ταραχή ρωτάω ποιοι είναι...
Άλλη περίπτωση να βρίσκει κάποιος άκυρο το όνομα Μακεδονία έχεις φανταστεί ή μόνο το πατρίς - θρησκεία φαντάζει ως μόνη πιθανή αιτία;
Γιατί ρωτάς, θες να δεις αν σε συμπεριλαμβάνει; Υπαρξιακή ταραχή έχουν όσοι θεωρούν πως ένα τέτοιο όνομα θα μπορούσε να είναι κάποιου είδους απειλή για την ύπαρξη και την ακεραίοτητα του κράτους ή του έθνους και που θίγονται όποτε κάποιος το χρησιμοποιεί δημοσίως στην ελλάδα. Αν σε βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο τότε ναι, μάλλον ανήκεις στην σχετική κατηγορία.
Να το βρίσκει άκυρο έτσι γενικά δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς. Σα γεωγραφικός προσδιορισμός μου φαίνεται οκ, σαν ιστορικός προσδιορισμός μου φαίνεται άκυρος, δε βρίσκω δηλαδή πως η μακεδονία έχε μεγαλύτερο έρεισμα από την ελλάδα στο μεγαλεξανδρο και το όλο πάρεδωσε επί του θέματος μου φαίνεται καρναβάλι. Αλλά το να υποστηρίζεις την απαγόρευση αυτού του ονόματος μόνο στο πλαίσιο πατρις-θρησκεία-οικογένεια μου φαίνεται νοητό ή στο πλαίσιο τσαμπουκά του ελληνικού κράτους στα βαλκάνια, δύο πλαίσια που εδώ που τα λέμε δύσκολα κανείς μπορεί να ξεχωρίσει ολοσχερώς.
Δεν μου έχει δοθεί, ούτε απ' τους παρόντες ούτε γενικά, κάποια άλλη αιτιολόγηση. Εσύ γιατί διαφωνείς στη χρήση του ονόματος;