Page 26 of 56 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast
Results 376 to 390 of 833

Thread: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ = ΚΟΜΠΛΕΞ

Senior Member

A, ok, εγώ νόμιζα και η πίτα ψωμί ήταν.

Pita or pitta, also known as Syrian Bread or Arabic Bread, is a soft, slightly leavened flatbread baked from wheat flour that originated in the Near East, most probably Mesopotamia around 2500 BC. It is used in many Mediterranean, Balkan and Middle Eastern cuisines and resembles other slightly leavened flatbreads such as Iranian nan-e barbari, South Asian flatbreads and Central Asian naan, and pizza crust.

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Ακόμα και να είναι ψωμί (που δεν είναι), ξαναλέω, το σάντουιτς προϋποθέτει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ φέτες, με το περιεχόμενο ανάμεσα. Το πιτόγυρο έχει μια πίτα που τυλίγεται.
    Life begins at 45°.

Senior Member

A, ok, εγώ νόμιζα ότι γενικά όταν χρησιμοποιείται έτσι ο όρος σάντουιτς είναι γιατί πακετώνεις το περιεχόμενο μέσα στις δυο μεριές του κομμένου ψωμιού, δεν ήξερα ότι εσύ ακούγοντας το σ' ένα σουβλατζίδικο είτε περιμένεις τον σουβλατζή να κόψει ΤΕΛΕΙΩΣ το ψωμί ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ φέτες για να τυλίξει το περιεχόμενο ή να του δώσει ΔΥΟ ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΨΩΜΙ, ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ μέσα.

Εγώ δε ζητάω σάντουιτς σε σουβλατζίδικο. Έχουμε τα σαντουιτσάδικα γι'αυτό.
    Life begins at 45°.

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

ζώα = αυτά που ζουν
    ζώα = αυτά που ενώ ζουν, ψηφίζουν Ψωμιάδη - Παπαγεωργόπουλο.

Δεν έχει να κάνει με τα "σουβλάκια" και τα "σάντουιτς".
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Chilling in the name of. ypersyntelikos's Avatar

Κασέρι γκούντα ή κασέρι ρεγκάτο;
    Κι εδώ τελειώνει η φάση.

Senior Member

Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
    Εγώ δε ζητάω σάντουιτς σε σουβλατζίδικο. Έχουμε τα σαντουιτσάδικα γι'αυτό.
    Δεν είπα ότι ζητάς, τι καταλαβαίνεις όταν το ακούς σε σουβλατζίδικο έγραψα. Να υποθέτω πως και ποτά (αυτά τα υγρά που πίνονται) παίρνεις μόνο από κάβα;

Senior Member

Quote Originally Posted by OniBocho View Post
    ζώα = αυτά που ζουν
    ζώα = αυτά που ενώ ζουν, ψηφίζουν Ψωμιάδη - Παπαγεωργόπουλο.

Δεν έχει να κάνει με τα "σουβλάκια" και τα "σάντουιτς".
    Αυτό που ζει το ονομάζουμε ζωντανό όχι ζώο. Αλλά, oh wait, κατάλαβα τι ήθελες να πεις, παρόλο που δεν ήσουν ακριβής. Τι σου είναι αυτή η γλώσσα!!

Δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου να ζητούν σάντουιτς σε σουβλατζίδικο, οπότε με πιάνεις απροετοίμαστο. Όσες "εξυπνάδες" και να γράψεις, πάντως, σάντουιτς με μια φέτα ψωμιού ή πιτόψωμου (όπως μας ενημέρωσε η γουίκι) δεν υπάρχει.

Κάτσε να σε βοηθήσω κιόλας, αφού τη λατρεύεις τόσο:

"A sandwich is a food item consisting of one or more types of food, such as vegetables, sliced cheese or meat, placed on or between slices of bread, or more generally any dish wherein two or more pieces of bread serve as a container or wrapper for some other food."
    Life begins at 45°.

Senior Member

Για να σε βοηθήσω κι εγώ, αν ο βορειοελλαδίτης αποφασίσει να αποκαλέσει τον γύρο σε ψωμάκι σάντουιτς (όπως κάνουν αρκετοί), ο ορισμός της wiki, ή όποιος άλλος, θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα, ώστε να περιλαμβάνει και αυτή τη χρήση του όρου. Αν θέλει βέβαια να είναι εξαντλητική όσον αφορά τις διάφορες χρήσεις του όρου σάντουιτς. Το τι σημαίνει μια λέξη στην καθημερινή ομιλία εξαρτάται από τη χρήση της στην εκάστοτε περίσταση.

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post
    Για να σε βοηθήσω κι εγώ, αν ο βορειοελλαδίτης αποφασίσει να αποκαλέσει τον γύρο σε ψωμάκι σάντουιτς (όπως κάνουν αρκετοί), ο ορισμός της wiki, ή όποιος άλλος, θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα, ώστε να περιλαμβάνει και αυτή τη χρήση του όρου. Αν θέλει βέβαια να είναι εξαντλητική όσον αφορά τις διάφορες χρήσεις του όρου σάντουιτς. Το τι σημαίνει μια λέξη στην καθημερινή ομιλία εξαρτάται από τη χρήση της στην εκάστοτε περίσταση.
    Μόνο αν αποφασίσει λοιπόν να ζητήσει το γύρο του σε ψωμάκι, θα έχει ένα δίκιο να το λέει σάντουιτς. Αλλά, oh wait, σύμφωνα με τον ορισμό, αν έχει γύρο τη γαμήσαμε, πρέπει να γίνει edit, καθώς το βικιλεξικό αναφέρει μόνο τυριά/αλλαντικά/λαχανικά. Ω ρε πούστη μου ζημιάαααααα, πως θα φάει τώρα το πιτόγυρό του ο Σφηνοτουβλάκης, αν ποτέ έρθει στη Θεσσαλονίκη να 'ουμ;
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post

Μμ δηλαδή ο ορισμός του "sandwich" είναι λάθος, επειδή 300,000 άτομα παγκοσμίως χρησιμοποιούν τη λέξη κάπως αλλιώς, αλλά ο ορισμός του "pita bread" είναι σωστός, γιατί το είπε ο σφηνοτουβλάκης.

Εξάλλου το "sandwich", όπως το λέει και η λέξη, εφευρέθηκε από τους Σαλονικείς, άρα έχουν κάθε δικαίωμα.
    Life begins at 45°.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Για το "τοστ" τι έχετε να πείτε;

Senior Member

Μόνο αν αποφασίσει λοιπόν να ζητήσει το γύρο του σε ψωμάκι, θα έχει ένα δίκιο να το λέει σάντουιτς. Αλλά, oh wait, σύμφωνα με τον ορισμό, αν έχει γύρο τη γαμήσαμε, πρέπει να γίνει edit, καθώς το βικιλεξικό αναφέρει μόνο τυριά/αλλαντικά/λαχανικά. Ω ρε πούστη μου ζημιάαααααα, πως θα φάει τώρα το πιτόγυρό του ο Σφηνοτουβλάκης, αν ποτέ έρθει στη Θεσσαλονίκη να 'ουμ;
    Αυτό είναι πρόβλημα για σένα ονιμπότσο, όχι για μένα. Εγώ δεν είχα ποτέ δυσκολία να καταλάβω τι εννοεί αυτός που ζητάει σάντουιτς στο γυράδικο, είτε βάλει μέσα γύρο είτε βάλει μέσα σκατά. Ούτε μου φάνηκαν ποτέ ζώα.

καθώς το βικιλεξικό αναφέρει μόνο τυριά/αλλαντικά/λαχανικά.
    Είσαι τυφλός εσύ.

"Tοστ" είναι το ψημένο ψωμί. Ενίοτε, το ψημένο σάντουιτς. Όπως το χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης, όχι ο σφηνοτουβλάκης και οι φίλοι του.
    Life begins at 45°.