Quote Originally Posted by Ιζανούσι View Post
Μπορείς να κράξεις ίσως μία ταινία που προβάλλει τύπους με γαμώ τις χαίτες ή για ένα καλύτερο παράδειγμα, μούσκουλα παντού και ματσό γαμάω τους πάντες σβατζενεγκερ συμπεριφορά και τα λοιπά, όπως οι γυναίκες καλό είναι να κράζουν την ιδεατή (για τα αρσενικά) εικόνα της υπερσεξουαλικής γυναίκας με το τέλειο σώμα, την ψιλή φωνούλα που είναι πάντα καυλωμένη και τα λοιπά. Το λέμε κριτική λάθος προτύπων που προβάλλονται στην κοινωνία και μας κάνουν (μη μου λες μόνο για σένα που είσαι υπεράνω και καλά, σκέψου ευρύτερα, το έαν το θεωρείς εσύ γελοίο μία γυναίκα να χαλιέται από το μπατσλαπ δε σημαίνει ότι δε πρέπει να σεβαστείς την άποψή της, αν θες και εσύ αντιστοίχως σε μία κοινωνία να σέβονται τις απόψεις και ενστάσεις σου) να έχουμε ηλίθια άγχη που δε χρειάζονται. Δε σημαίνει ότι αυτή η ταινία πρέπει να κατεβεί από τον κινηματογράφο ή να μην υπάρχει. Επηρεάζεις με την άποψή σου το πως θα κινηθούν τα πράγματα στο μέλλον.
Επειδη δεν ειναι τοσο απλα και straightforward αυτα τα πραγματα, δε νομιζω πως υπαρχει καποια απλοϊκη λυση στο ολο θεμα. Κυριως γιατι πρεπει να συμφωνησουμε τι "πρεπει" να γινει και πως "πρεπει" να ειναι η κοινωνια. Για να συνοψισω, εμενα οι αποψεις μου για το θεμα καταπιεση γυναικων ειναι οι εξης:

ΟΧΙ σε
1. Ανισοτητα γυναικων στον επαγγελματικο τομεα - μισθους, συμπεριφορα, προωθηση, και οτι αλλο ειναι σχετικο
2. Rape Culture - λυπαμαι φιλε μου, δεν εχεις το δικαιωμα να φωναξεις "πω πω πω κωλαρα μανα μου" στην κοπελα που περναει το δρομο, οσο πορνέ© και να ειναι η φουστα της
3. Body Shaming - οχι σε αφισες με το τελειο σωμα 37 κιλα, προωθηση πλαστικων εγχειρησεων, λιγο κοντρολ με τα βαμμενα μαλλια, νυχια, μακιγιαζ κτλ
4. Σεξισμο - σνομπαρισμα αποψεων οταν ειναι απο γυναικα, κοροιδια, κραξιμο, ελλειψη εμπιστοσυνης κτλ (εκτος απο το παρκαρισμα!)

ΟΧΙ σε
1. Εξαλειψη roles στην κοινωνια. Πρεπει να μπορει ενα κοριτσακι να παιξει με στρατιωτακια χωρις να θεωρειται αγοροκοριτσο, πρεπει να μπορει ενα αγορακι να φοραει "γκει" ρουχα αν γουσταρει, κτλ κτλ, αλλα απο το να παμε απο αυτο στο να νιωθουμε οτι πλεον οι λεξεις boy/girl καταπιεζουν ενα παιδι (δεν απεχουμε πολυ), υπαρχει μια αποσταση.
2. Υπερευαισθησια με τα γαμημενα ΠΑΝΤΑ. Οχι δεν εννοω το αρκουδακι. Ε φτανει, δεν ειναι οτιδηποτε βλεπεις/ακους/μυριζεις εκει εξω σεξιστικο. Ειπε τις προαλλες η αλλη οτι ειναι σεξιστικο να κραταει ο αντρας την γυναικα στην αγκαλια του. Και οτι δειχνει πως ειναι ιδιοκτησια του. Ασε μας κουκλιτσα μου (!) Και βγηκαν φεμινιστριες και ειπαν οτι εχει και δικιο. Ε οκ τι να πω

Quote Originally Posted by Ιζανούσι View Post
Πώς θα σταματήσει/μειωθεί αυτό το πράγμα εάν δεν ενδιαφέρεται κανείς εάν θα φάει κράξιμο για τα βυζιά και τους κώλους που θα βάλει και πώς και γιατί και εάν χρειάζεται να τα δείξει?
Απο κει και περα, δεν καταλαβαινω γιατι να πρεπει να σταματησει αυτο το πραγμα?? Νομιζω πως με το προηγουμενο μου ποστ εκανα σαφες πως το να δειχνει κωλαρακι μια χαρακτηρας που κερδιζει σε ενα video game ΔΕΝ θεωρω οτι ειναι το προβλημα, και γενικοτερα πιστευω πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια στον παροξυσμο των τελευταιων χρονων. Ειναι λογικο να υπαρχει παροξυσμος βεβαια, γιατι οταν μια κατασταση ειναι αδικη, τοτε ο κοσμος νευριαζει και θα αντιδρασει υπερβολικα, και μεχρι ενα σημειο το καταλαβαινω. Οταν οι γυναικες, και ειδικα στον εργασιακο τομεα, αντιμετωπιζουν πολυ αδικη συμπεριφορα, μετα δυστυχως (για μενα ε...) θα υπαρχει στην κοινωνια μας αυτο-λογοκρισια οπως ειπες, θα υπαρχει hype για ενα "σεξιστικο" μπλουζακι με ημιγυμνες γυναικες σε μορφη κομικ, θα υπαρχει καινουρια ταινια Ghostbusters με ολο το καστ γυναικειο, λες και πρεπει να δειξουμε στην κοινωνια οτι ΚΑΙ οι γυναικες μπορουν να καταπολεμησουν φαντασματα εξισου καλα.
Quote Originally Posted by asimoulis View Post
νομίζω ότι και ο φίξερ και γενικά, ψάχνουμε αυτή τη μαγική φόρμουλα δηλαδή να γίνει κιόλας αλλά όχι με όρους (αυτο)λογοκρισίας, να γίνει επειδή το γουστάρουμε ας πούμε, το politically correct όταν επιβάλλεται έξωθεν κουβαλάει μιαν ανελευθερία μαζί του, μια καταπίεση
Σωστο το αποπανω. Στην πραγματικοτητα η λυση που εχω εγω στο μυαλο μου, πρωτον, δεν εχει να κανει με κραξιμο, με λογοκρισια, με οξυνση της αντιπαραθεσης και με μετωπα/στρατοπεδα στα οποια ο μισος κοσμος ειναι χωρισμενος σε φεμινιστες και μισογυνηδες, και δευτερον, δε νιωθω οτι πρεπει να εξαλειφθει οποιαδηποτε μορφη "διαφορετικοτητας". Οι αντρες και οι γυναικες ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ εκ φυσεως, και καλως ή κακως αυτο θα οδηγησει σε καποιες κοινωνικες διαφορες. Απο κει και περα μιας και ειμαστε "πολιτισμενο" ειδος πανω στον πλανητη (ΛΟΛ, σορρυ, ειμαστε ζωα και μαλιστα πρωτογονα) θελω να πιστευω οτι μπορουμε να καταπολεμησουμε τα κακως κειμενα με παιδεια και εκπαιδευση, κι οχι με υπερβολες που δεν οδηγουν πουθενα. Οχι τιποτα αλλο, παιρνουν πατηματα και οι σεξιστες, οπως παιρνουν πατηματα οι φασιστες με τις μαλακιες που γινονται στην Ευρωπη αυτη τη στιγμη. Τελος παντων, τεραστια κουβεντα και ηδη εγραψα πολλα