Page 57 of 68 FirstFirst ... 747555657585967 ... LastLast
Results 841 to 855 of 1014

Thread: Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα

Mujahideen Taliban's Avatar

Εντωμεταξυ η Φινλανδια μας εριξε Χ για δανειο, γιατι η κυβερνηση της κινδυνευει να πεσει, αν συμφωνησει. Ενα κομμα του κυβερνητικου συνασπισμου, εθνικιστικο κομμα συγκεκριμενα το "Αληθινοι Φινλανδοι" απειλησε οτι θα φυγει απο τον κυβερνητικο συνασπισμο αμα δωθει δανειο. Θα προσπαθησουν να το παρουν με το ζορι λεει, μεσω ενος κανονισμου του ESM.

Ενα καλο που εχει καταφερει ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι οτι εχει δειξει ποια ειναι η πραγματικη "δημοκρατια" της Ευρωπης. Το γιατι θελει ντε και καλα να συμμετασχει σε αυτη ενω βλεπει οτι προκοπη δε γινεται δε μπορω να το καταλαβω.
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Αυτό είναι υποτίθεται το κείμενο της γερμανικής πρότασης. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι είναι σα να γράφτηκαν από άλλο άνθρωπο. Το 1 και ειδικά το α) είναι εξωφρενικό (καλά έτσι μας φαινόταν και η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο το '11).
    Αντιθέτως το 2 στην παρούσα κατάσταση μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Mujahideen Taliban's Avatar

Εκανε δηλωση και ειπε οτι ειναι κατι σαν plan b homework.

Μακαρι να μας βγαλουν απο το ευρω να τελειωνουμε.

Το κακο ειναι οτι χασαμε το τελευταιο χαρτι που μας ειχε απομεινει. Πλεον δε μπορουμε ουτε να απειλησουμε οτι θα γινουμε καμικαζι.
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Ναι, λάθος μου. Δεν κατατέθηκε σαν πρόταση, απλώς άφησε να διαρρεύσει κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Senior Member electra's Avatar

Να ριξουν τον Τσιπρα θελουν παση θυσια. Δεν εχει αξιοπιστια η κυβερνηση και μαλακιες.
    Τωρα δεν υπαρχει αλλη επιλογη απο τη μνημονιαρα.
    Σχεδιο για γκρεξιτ δεν υπαρχει.
    Ρηξη για καλυτερους ορους πηγε να γινει (βλεπε δηλωσεις για οικονομικη πολιορκια, επαρκεια φαρμακων, ο στρατος εγγυαται την ασφαλεια στο εΣωτερικο κλπ) αλλα η απαραδεκτα πολιτικη εκτ εκλεισε τη ρευστοτητα. Αν δεν υπαρξει αμεσα λυση θα αναγκαστουμε να τυπωσουμε νομισμα.
    Το προσπαθησε, το πηγε μεχρι τη χρεοκοπια αλλα πηρε τα @@ του στα μετρα. Εξαλλου δε δεχονται ισοδυναμα. Αυτη ειναι η ευρωπη. Θετικα οτι μειωσε τα πλεονασματα και ανοιξε το χρεος. Οι αλλοι απο το 2012 επαιρναν μετρα λιτοτητας με την υποσχεση του χρεους ενω ειχαμε πλεονασματα. Υπογραφη μνημονιου, εκλογες, ελπιδα στο ενδιαμεσο η ευρωπη να αλλαξει και να δωσει σοβαρα κονδυλια για την αναπτυξη και αν δεν τοτε σχεδιο για γκρεξιτ.
    Γκρεξιτ χωρις σχεδιο ειναι αυτοκτονια. Εξαλλου δεν εχει εντολη για αυτο και ο κοσμος θελει ευρω παση θυσια.
    Το δυνατο χαρτι του Τσιπρα ειναι πλεον μονο η παταξη διαπλοκης και διαφθορας και οτι θα πληρωσουν και οι εχοντες επιτελους. Α και το ηθικο πλεονεκτημα δεν κυβερνουσα εγω 40 χρονια οποτε δε φταιω που φτασανε οι αλλοι τη χωρα στα χαλια του 2009.

Senior Member freak brother's Avatar

εισαι ευρωπαιος ηγετης , βλεπεις το προγραμμα ιδιωτικοποιησεων της κυβερνησης , πας να γκουγκλαρεις ποιος υπουργος θα τις κανει , ντα νταννννννννννννν Λαφαζανης . Πας να δεις ισοδυναμα , βλεπεις οπως εγραψα και τις προαλλες 350 μυρια απο 5g συνδεσεις στα κινητα , 700 μυρια απο φοροδιαφυγη γιατι θα δωσουν καμερες στους τουριστες (φετος 50) , 350 απο αδειες τηλεοπτικες , 9 δις απο λιστα Λαγκαρντ εφετο ενω εχουν μαζευτει σε 5 μηνες ελαχιστα σε μια κυβερνηση που χει σημαια να παει ο βασικος 751 ευρω απο 600 ,κανεις ενα δημοψηφισμα κερδας και φερνεις παλι στο τραπεζι την συμφωνια που ο λαος απεριψε δλδ νομιζω οτι ειναι λιγο λογικο να εχεις καποιες μικρες επιφυλάξεις για την σοβαροτητα αυτης της κυβερνησης .
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

προβλημα αξιοπιστιας εχει η χωρα οχι η κυβερνηση.
    Μπηκαμε με αλχημειες στο ευρω και πεντε χρονια τωρα λενε οτι τους κοροιδευουμε στην εφαρμογη των μετρων.
    Αυτα ελεγε ο Σοιμπλε εχτες στο EUROGROUP. Τωρα οτι θελουν να πεσει ο Τσιπρας ακομα και τωρα ειναι προφανες.
    Ιδιωτικοποιησεις δεν ηθελαν να κανουν καθολου αλλα συμβιβαστηκαν σε πρωτη φαση να κρατησει ενα ποσοστο μετοχων το δημοσιο και να αλλαξουν οι οροι στα αεροδρομια και στα λιμανια. Αλλα η Γερμανια μεσω δντ απαιτησε να παρει τα αεροδρομια οπως ειναι και ζητησε και το πακετακι των μετοχων του οτε γιατι ολα αυτα πανε σε γερμανικες εταιριες.
    Εδω ζητησαν να παρουμε πισω το νομο για τις τριγωνικες συναλλαγες για να μην πιαστουν οι εταιριες του. Τι να λεει.
    Με το δημοψηφισμα οντας πολιτικα κυριαρχος ο Τσιπρας ηλπιζε οτι θα σταματησουν να προσπαθουν να τον ριξουν. Σε δευτερη φαση, ανοιξε το ζητημα του χρεους και αλλαξε η χρηματοδοτηση του πακετου και καποιοι επιμερους οροι της συμφωνιας.
    Last edited by electra; 12-07-2015 at 10:10.

Quote Originally Posted by electra View Post
    προβλημα αξιοπιστιας εχει η χωρα οχι η κυβερνηση.
    Μπηκαμε με αλχημειες στο ευρω και πεντε χρονια τωρα λενε οτι τους κοροιδευουμε στην εφαρμογη των μετρων.
    Αυτα ελεγε ο Σοιμπλε εχτες στο EUROGROUP. Τωρα οτι θελουν να πεσει ο Τσιπρας ακομα και τωρα ειναι προφανες.
    Ιδιωτικοποιησεις δεν ηθελαν να κανουν καθολου αλλα συμβιβαστηκαν σε πρωτη φαση να κρατησει ενα ποσοστο μετοχων το δημοσιο και να αλλαξουν οι οροι στα αεροδρομια και στα λιμανια. Αλλα η Γερμανια μεσω δντ απαιτησε να παρει τα αεροδρομια οπως ειναι και ζητησε και το πακετακι των μετοχων του οτε γιατι ολα αυτα πανε σε γερμανικες εταιριες.
    Εδω ζητησαν να παρουμε πισω το νομο για τις τριγωνικες συναλλαγες για να μην πιαστουν οι εταιριες του. Τι να λεει.
    Με το δημοψηφισμα οντας πολιτικα κυριαρχος ο Τσιπρας ηλπιζε οτι θα σταματησουν να προσπαθουν να τον ριξουν. Σε δευτερη φαση, ανοιξε το ζητημα του χρεους και αλλαξε η χρηματοδοτηση του πακετου και καποιοι επιμερους οροι της συμφωνιας.
    καλα ασε μην αρχισουμε να γραφουμε τι ΗΛΠΙΖΕ 5 μηνες τωρα ο Τσιπρας
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

saloth sar lol αλλα γενικα προφανως ειναι χεσμενος. Γενικα ο κοσμος δεν εχει την αισθηση σε τι κατασταση ειμαστε. Απλα φοβουνται ενα κουρεμα λογω Κυπρου και μεχρι εκει. Εχει κοψει τη ρευστοτητα η εκτ και οι γερμανοι θελουν να τραβηξουν τον ela απο τις τραπεζες που στις 20 αν δεν πληρωσουμε την εκτ θεωρω οτι παει ο ela. Δεν πληρωσαμε το δντ (για να ανοιξει το χρεος μαλλον) οποτε αν θελει ο efsf κανει απαιτητα τα δανεια του. Ειναι δικα του δηλαδη τραπεζες, επιχειρησεις, ακινητη περιουσια. Και δεν υπαρχει plan b. Η φαση ειναι κοιταμε την αβυσσο και μας κοιταει και αυτη. Και εδω που ειμαστε θα υπογραψει ο,τι του δωσουν. Τι λυση υπαρχει επι της παρουσης;

freak brother, ουτε εγω καταλαβαινω τι εγινε. Εδω η Μερκελ ελεγε οτι ηθελε μια συμφωνια ενιαια και δε θα μπαιναμε σε τριτο μνημονιο. Τοσες συναντησεις, τοσα τηλεφωνα και ολα ηταν θεατρο για να στριμωξουν τον Τσιπρα; Ενοχλησε σιγουρα το αρθρο του Τσιπρα στη lemonde με τη συγκρουση αριστερας με νεοφιλελευθερισμο και οι παλικαρισμοι 'δε θα μας βγαλουν απο το ευρω' που τους εξελαβαν ως εκβιασμο οι Γερμανοι.
    Σε καθε περιπτωση, ειμαστε σε ενα προγραμμα που δε βγαινει. Και θιγει τα αδυναμα στρωματα.
    Βλεπω τον Giscard d'Estaing να λεει οτι πρεπει να βγουμε απο το ευρω. Αντε και με δικο μας σχεδιο.
    Last edited by electra; 12-07-2015 at 11:22.

A rock, an island Drumsick's Avatar

ΓΕΛΑΩ ΔΥΝΑΤΑ.

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by Taliban View Post
    Το γιατι θελει ντε και καλα να συμμετασχει σε αυτη ενω βλεπει οτι προκοπη δε γινεται δε μπορω να το καταλαβω.
    γιατί πάρα πολύς κόσμος ακόμα είναι στη φάση "καλύτερα να έχω διακοσια ευρώ λιγότερα, από το να μην έχω τίποτα με τη δραχμή"

δεν έγινε ποτέ σοβαρή επιχειρηματολογία υπέρ δραχμής για να μην ανησυχεί όσος κόσμος έχει ακόμα δουλειά. Κανένα κόμμα δεν έχει ακόμα πλειοψηφία για γκρεξιτ
    Vielen Dank für alles was mal war

o κοσμος μπορει να ειναι ετσι , αλλα οι γνωριζοντες πολιτικοι ξερουν οτι αμα ερθει γκρεξιτ τωρα δεν εχει γινει προφανως καμια προετοιμασια ουτε υπηρξε ποτε πλαν μπι (οπως γενικοτερα σε αυτη την χωρα) οποτε προβλεπεται ενα χαος που θα το ακολουθησει να πουλιουνται αχρηστευμενα πλεον περιουσιακα στοιχεια του κρατους κοψοχρονια , και εταιριες με μισθα δραχμες , εν καιρο βεβαια γιατι χωρις προγραμματισμο για τροφη - καυσιμα κλπ σε περιπτωση αταχτης φυγης απο ευρω , ολα θα γινουν κατα τυχη (οπως επισης γινονται γενικοτερα σε αυτη την χωρα) η επομενη μερα στην καλη περιπτωση θα φερει αλληλεγγύη ο ενας να βοηθαει μονιασμενα τον αλλο για ενα καλυτερο αυριο , η κατι πιο ακραιο για να "φερει ταξη και να προστατευσει" τους ΕΛΛΗΝΕΣ που κινδυνευουν απο Ε.Ε και ξενοι .

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Το non-paper που εκφράζει θέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε χθες κάνει πάντως την πρόταση Γιουνκέρ αλλά και την πρόταση Τσακαλώτου να φαίνονται με χάδι. Λογικά πλέον μας σπρώχνουν και με τα δύο χέρια εκτός ευρώ. Να δούμε τι θα γίνει και σήμερα.
    Last edited by Λεκές; 12-07-2015 at 14:10.

Omar Tariff Taksitzhs's Avatar

Αν μας πεταξουν το ευρω ναι μπορει να μη διαλυθει αλλα ειναι λιγο δυσκολο οι ισχυρες οικονομιες της ευρωπης να μεινουν ανεπηρεαστες. Κατι Λιθουανιες καλα κανουν και γιολαρουν γιατι οι οικονομιες τους ειναι μικρες και (θεωρητικα παντα) δε θα παρουν και πολυ χαμπαρι. Γαλλοι και Ιταλοι ομως δε παιζει να μη μεινουν εκτεθειμενοι, οι Γερμανοι ενταξει ειτε τρολλαρουν σκληρα, ειτε κοιτουν τη μεγαλυτερη εικονα χωρις να υπολογιζουν απωλειες, οποτε δε τους μετραω.

Edit, ενταξει, δε μιλανε σοβαρα ε,

Το Reuters μεταδίδει τώρα την ύπαρξη ενός προσχεδίου με όσα ζητά η Ευρώπη άμεσα από την Αθήνα για να προχωρήσει η συμφωνία. Από αυτά σημειώνουμε:

- Πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% από το 2018
    - Πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ, στον τομέα της ενέργειας
    - Απελευθέρωση αγορών, στο πεδίο των φαρμάκων, των αδειών στα φαρμακεία, στους φούρνους και στο γάλα.
    - Απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων, μαζικές απολύσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
    Last edited by Taksitzhs; 12-07-2015 at 14:42.

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Το non-paper που εκφράζει θέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε χθες κάνει πάντως την πρόταση Γιουνκέρ αλλά και την πρόταση Τσακαλώτου να φαίνονται με χάδι. Λογικά πλέον μας σπρώχνουν και με τα δύο χέρια εκτός ευρώ. Να δούμε τι θα γίνει και σήμερα.
    Γιατί ποιος θα αρνηθεί ο,τι θα ζητήσουν σήμερα; Η ΧΑ η ανταρσύα και τα "ΟΧΙ" του σύριζα; Κι ο καμμένος ίσως;
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".