Δεν έχω διαβάσει τα βιβλ...εεε δεν έχω παίξει το game (), και άρα δεν έχω ιδέα περί χαρακτήρων, setting κλπ, οπότε κρίνω μόνο ως προς το επιτραπέζιο.
Ο κάθε παίχτης έχει έναν χαρακτήρα με ξεχωριστά traits και abilities, τα οποία μπορεί να εξελίξει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που κρίνεται άκρως απαραίτητο ειδικά στην αρχή, έτσι ώστε να έχει ελπίδες στις μάχες με τα τέρατα και να μην εξαρτάται μόνο από το ζάρι. Το παιχνίδι τελειώνει μόλις ένας παίχτης ολοκληρώσει 2 quests (ή 3, ανάλογα πόσο μακρύ θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας), και τότε καταμετρώνται τα victory points (που δίνουν τα ολοκληρωμένα quests) τα οποία καταδεικνύουν τον νικητή. Τα quests απαιτούν τη συλλογή συγκεκριμένων resources (τα οποία είναι τριών ειδών/χρωμάτων) τα οποία μαζεύονται το καθένα από συγκεκριμένες πόλεις, και από task cards. Παρά την πληθώρα των card decks, tokens, στοιχείων του παιχνιδιού γενικότερα, είναι αρκετά απλό και πολύ διασκεδαστικό. Μου άρεσε αρκετά περισσότερο από το Tales of Arabian Nights που είναι ακριβώς στο ίδιο στιλ. Για fans του RP και του story, είναι ιδανικό. Για μένα που θέλω σύγκρουση και σφαξίδι μεταξύ παιχτών, όχι και τόσο το φλιτζάνι τσάι μου. Θα το ξαναέπαιζα όμως, καθότι "ελαφρύ" σχετικά παιχνίδι.