Quote Originally Posted by Art In Haste View Post
Πριν συνεχίστε για το χθεσινό επεισόδιο να πω και γω το κατιτίς μου για το προηγούμενο που τόσο μα τόσο σας συγκλόνισε.

Συμφωνώ φυσικά πως ήταν το καλύτερο της σεζόν, που δε χρειάζοταν και πολύ κόπο για να το καταφέρει. Τονίζω για πολλοστή φορά πως δε με απασχολεί καθόλου τώρα πια αν κάτι είναι στα βιβλία ή όχι, το πρόβλημα μου είναι στην παρουσιάση και στο νόημα που δεν βγάζουν τις πιο πολλές φορές αυτά που παρουσιάζουν.

Συνεχίζω με σπόιλερ για την περίπτωση που δεν το έχει δει κάποιος ακόμα.

Spoiler

Στα γρήγορα και πριν φτάσουμε στην ουσία του επεισοδίου που είναι το 2ο μισό του, έμεινα ευχαριστημένος από αυτά που δείξαν με την εξαίρεση της Meereen. Ότι τίποτα σοβαρό, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά η αίθουσα του θρόνου μου φαίνεται πως δεν ήταν η ίδια που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα και η απόσταση που χώριζε Jorah/Tyrion από Daenerys ήταν λίγο τραγική. Συζήτηση Tyrion/Daenerys χαρά μας να βλέπουμε, και σε spin off αν γίνεται, αλλά εκεί που το γάμησαν, γιατί κάπου έπρεπε να το γαμήσουν, ήταν ο Jorah. Η ποινή ήταν ουσιαστικά εξορία, δε σε θέλουμε στην πόλη, και αφού τον πετάνε έξω αυτός τί κάνει; Ξαναγυρνάει......χμμ χμμμ χμμμ οκ....

Hardhome.....

Το πάμε από την αρχή όπως σκάνε οι βάρκες.....έχουν αγκυροβολήσει τόσα πλοία, και οι Wildlings δέχονται σα να μη τρέχει τίποτα μια σειρά από βάρκες με Night Watch να σκάει; Ακούμε τόσες σεζόν για τις τόσες Wildlings φυλές που υπάρχουν, πως ήταν τόσο δύσκολο να ενωθούν όλες μαζί, πως πως πως. Ο Mance όχι απλά το κατάφερε αλλά τους έδωσε και την ίδια στολή να φοράνε ΟΛΟΙ! Επίσης βλέπουμε 2-3 κτίρια και χιλιάδες κόσμο απλά να στέκετε όρθιος, ούτε σκηνές, ούτε τίποτα....

Συνεχίζουμε αρκετά λογικά, διαμάχη με Lord of Bones, συζήτηση με τους αρχηγούς, κτλ κτλ.

Για να φτάσουμε στην περιβόητη μάχη. Ξεπερνάμε το σοκ, δέος, γαμώ, ω μάχη, τα σπάει, και βλέπουμε τί ακριβώς μας δείχνουν. Ξεκινάω από κει που κλείνουν οι πόρτες και ουσιαστικά ξεκινάει η μάχη. Πρώτο ερώτημα, γιατί δεν έχουν άτομα πάνω στο τοίχος να ρίχνουν βέλη; Γιατί όσα βέλη δείχνουν δεν είναι με φωτιά; Και ενώ έχει προηγηθεί η αναφορά τόσες μα τόσες φορές πως η φωτιά θα κάνει την δουλειά, γιατί ενώ ο Snow το ξέρει αυτό πρώτο χέρι δε λέει απολύτως τίποτα; Γιατί τα ζόμπι δεν είναι σαρκοφάγα; Εεεεε λάθος, γιατί αλλάξαν τον τρόπο παρουσίασης των wights και τα μετατράψαν σε ζόμπι; Γιατί τα wights είναι τόσο μα τόσο γρήγορα; Γιατί τα wights ''πεθαίνουν'' με μια απλή μαχαιριά, γιατί ''πεθαίνουν'' βασικά με οποιοδήποτε τρόπο;

Γιατί το dragonglass έχει ξεχαστεί εκεί που έχει ξεχαστεί εξαρχής; Γιατί ο WW δεν σκοτώνει τον Snow αλλά απλά τον σπρώχνει; Γιατί η σκηνή που κατά τα άλλα τα σπάει με το Longclaw είναι αυτή;

Γιατί ενώ όλοι τρέχουν προς την θάλασσα να σωθούν, υπάρχει μια βάρκα που περιμένει τους βασικούς μας ήρωες χωρίς να τρέχει τίποτα; Γιατί όταν μπαίνουν στην βάρκα αποφασίζουν πως είναι γόνδολα στη Βενετία και κάνουν χαλαρή βαρκάδα; Γιατί ενώ η παρουσία των WW παγώνει τα πάντα δεν έχει καμμία μα καμμία επίδραση στο νερό; Και το λέω αυτό ενώ νωρίτερα έχει προηγηθεί αυτό;

Πολλά τα γιατί.....

Το επόμενο επεισόδιο λογικά θα το δω και αυτό μετά από μέρες, είδα όμως το trailer και αναμένω να έχω ολοκληρωμένη εικόνα μιας σκηνής που μέχρι στιγμής μοιάζει για τρελό fail. Θα επανέλθω όταν το δω.
ρε παίδες, εγώ έχω μια βασική απορία. γιατί να κάτσεις να ψειρίσεις μία σκηνή τόοοοοοοσο πολύ; είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σε ταινίες ή σειρές μη λογικά πράγματα; δηλαδή ρε Art όσο έβλεπες μία οπτική πανδαισία τέτοιου τύπου, μέτραγες μία μία τις ατέλειες; αν δεν μπόρεσες να απολαύσεις ΑΥΤΗ τη σκηνή που, ναι, ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής στη σαιζόν, μάλλον δεν πρόκειται να απολαύσεις άλλο το GoΤ σαν σειρά. και δεν διαφωνώ με όσα έχεις κάνει enlist, σχεδόν όλα όσα λες στέκουν, αλλά, αλλά, αλλά.....

την ίδια απορία πχ για την θάλασσα την είχα και γω, αλλά με κράταγε στη μπρίζα γιατί ήμουν όλη την ώρα σε φάση: πω θα την παγώσει, πω τους γάμησε, και τράβηξε το μυαλό μου εντελώς από το ενδεχόμενο να δω αυτό που έγινε τελικά, το οποίο απλά με κάβλωσε. και ναι, γόνδολα, εννοείται δεν στέκει, αλλά προτιμώ την ύπαρξη μιας τέτοιος σκηνής με το rising των wights από το να έδειχνε τζονσνοουζ να το βάζουν (όπως ήταν λογικό) στα πόδια χωρίς τίποτα παραπάνω...

όλα αυτά βέβαια σε αντιθεση με το πανηγυράκι στο dorne που πλέον είναι καθαρά σιτκομ. μόνο τεχνητά γέλια δεν έχουν βάλει από πίσω....και βαρετό, και κακογυρισμένο, και χωρίς σημαντικό νόημα στην εξέλιξη της ιστορίας