Τελικά είδα και τα τέσσερα επεισόδια από πέμπτο κύκλο, θα κάνω επανάληψη όταν προβάλονται και κανονικά.
Να πω και εγώ μερικά πράγματα.
(Σπόιλερς για σειρά και βιβλία)
Αρκετές οι αλλαγές και οι αφαιρέσεις, Riverlands, Stoneheart, φυλάκιση Lorras, Aegon (και συνοδεία), γάμος Sansa- Bolton, Dorne (Arianne, Quentyn και αλλαγή στο γενικό στόρυ), κυρίως δεν ακούγεται τίποτα για Iron islands και Greyjoy, αλλά παραδόξως μια αρκετή πιστότητα με λεπτομέρειες στα του Τείχους.
Η αλλαγή της Σανσα φαίνεται να δουλεύει, δεν είναι και απλό να κρατηθεί η ψευτική Αρυα και όλοι αυτοί του Ευρι, επίσης ώραια η διήγηση των γεγονότων στον Harrenhall με Lyanna - Rhaegar, o μικροδάχτυλος εξελίσεται σε αφηγητή.
Οι Greyjoy λογικά θα εμφανιστούν αργότερα, κυρίως επειδή δεν βλέπω πως μπορούν να κοπούν ολές οι σχετικές ιστορίες.
Για όσα έχουν κοπεί έχω πλέον την εντύπωση ότι δεν έγινε και τίποτα. Αυτό είναι δείγμα κακής γραφής του χοντρού. Προφανως σε μεταφορά θα κοπούν - αλλάξουν πράγματα, αλλά όταν διαβάζεις ένα ολόκληρο βιβλίο, το οποίο σου φωνάζει -αυτά που γίνονται εδώ είναι σημαντικά και συμβάλουν στην τελική εξέλιξη της ιστορίας, και δες και αυτό- και τελικά ήταν λίγο χωρίς νόημα, εγω ξενερώνω με τα βιβλία όχι με τη σειρά. Εννοώντας ότι τελείωνε με την ιστορία, η οποία μεταφέρεται στην τηλεόραση κάτι το οποίο δημιουργεί πρόσθετες απαιτήσεις, και μετά γράψε για τα Riverlands, το σόι του ξαδέρφου του βασιλιά του Βορρά και ότι θες.