Νομίζω πως τώρα διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες σχετικά με τα περιθώρια που υπάρχουν μέσα στο γιούρο. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο σύριζας δεν το πάλεψε, το αντίθετο μάλιστα, αλλά ας μη γελιόμαστε, αυτή είναι η ΕΕ: Ένα καπιταλιστικό κτήνος. Και αυτό θα παραμείνει. Διαχείριση χρέους μέσα στο γιούρο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, και ελπίζω να το κατάλαβε τώρα και ο τελευταίος ψεκασμένος.

Δεν ξέρω αν οι προηγούμενοι πηγαίνανε στα γιούρογκρουπ με κατεβασμένα βρακιά, αλλά εδώ είδαμε το Βαρούφα να δίνει την παράσταση της ζωής του , να κινεί γη και ουρανό για να κερδίσει τελικά ελάχιστα.
Ξαναλέω εδώ ότι η διαπραγμάτευση γινόταν πάνω σε μια αστεία βάση: 7 δις γιούρο τελευταία δόση μνημονίου και απολύσεις ελλήνων Δ/Υ ε δεν το λες και μεγάλο ρίσκο. Κι όμως, ο Βαρούφας έφτυσε αίμα, το κράτος βρέθηκε μια ανάσα απ'την πτώχευση, και επιστρατεύτηκε κάθε γαμημένο όπλο οικονομικού και ψυχολογικού πολέμου για να τον γονατίσει. Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι γινόταν στις διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια που διακινδυνεύονταν τα άπειρα δις.