Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27

Thread: Birdman (2014)

. Ghoul's Avatar

μέχρι τη μέση ήταν αρκετά χλιαρή, στη συνέχεια σταδιακά ανεβαίνει και στο τελευταίο τέταρτο σώζεται η ταινία. παρομοίως, δεν κατάφερα να ταυτιστώ με τον ήρωα και θα συμφωνήσω περί αυτοβιογραφίας. η σκηνοθεσία ήταν καλή. από πλευράς ηθοποιίας, μου άρεσε ο keaton στις τελευταίες σκηνές, κατά τ' άλλα δεν ενθουσιάστηκα. αυτό που είχε ενδιαφέρον, πέραν της κριτικής ως προς το χόλυγουντ, σελέμπριτης, μπλοκμπαστερ και τα τέτοια (πολεμώντας το σύστημα εκ των έσω, σαν τον τζιμάκο), ήταν

Spoiler
    πώς ο ξεπεσμός και η ακραία ψυχολογία του ήρωα γίνεται τροφή για τις μάζες και την τέχνη.

συγκριτικά με τις υπόλοιπες του ινιάριτου πρόκειται σίγουρα για τη λιγότερο αγαπημένη μου.

We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

αδιαφορη ταινεία, δυο ωρες βαρεμάρας, απορώ τι βρίσκεται σ'αυτον τον μεξικάνο

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Τις υπόλοιπες ταινίες του.
    Life begins at 45°.

μα ειναι πιο βαρετές ακόμα

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

ρε τι πάθαμε πάλι
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

α μπορώ κι εγω να μουντζωνω, καλή φαση!

Αγκαλίτσας Dr.Gonzo's Avatar

Σκηνοθετικά η ταινία ήταν τόσο φρέσκια που πραγματικά την απόλαυσα (το διαβόητο φαινομενικό μονοπλάνο). Οι ερμηνείες ήταν όλες κουφέτο (btw, ο Keaton έχει χαρακτηριστικά δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν ο πιο άσχετος σε σχέση με την πραγματική ζωή, από όλους όσους έχει παίξει).
    Η μουσική επένδυση με τα τύμπανα ήταν απλά σκέτη καβλάρα και επίσης πολύ εύστοχη και αποτελεσματική, ρε πούστη... απορώ με τις κομπλεξάρες που δυσανασχέτησαν γι' αυτό... δηλαδή για όνομα, πρέπει όλες οι big-budget Hollywood ταινίες να έχουν μουσική επένδυση με την κλασσική ορχήστρα με τα αναμασημένα θέματα για να αρέσει;...
    Πραγματικά, από τα πιο θετικά σημεία της ταινίας ήταν καθαυτή η μουσική: Υπερτεχνικά ενορχηστρωμένη σε σχέση με την δράση, στα όρια της παράνοιας... εσκεμμένα "γυμνή", σε αρμονία με τις συναισθηματικές αναταράξεις των χαρακτήρων και τέλος, μιλάμε για ταινία που είναι γυρισμένη στην (και κατά κάποιο τρόπο για την) γαμημένη Νέα Υόρκη, συγκεκριμένα το Broadway και αυτή την ιδιαίτερη σκηνή του θεάματος που από καταβολής της έχει αυτοκόλλητη σχέση με ένα στυλ μουσικής: την τζαζ... που αποδώθηκε υπέροχα στην ταινία (το ξαναείπα αυτό; ), με την σχεδόν αποκλειστική χρήση ενός drumkit.

Ωστοσο ο πιο σημαντικός λόγος που μου άρεσε η ταινία ήταν άλλος. Αν προσεγγίσεις την ταινία διαλεκτίκα, διανοητικά... δεν έχεις πολλά να πάρεις. Μου έκανε εντύπωση που παιδία στο τέλος της προβολής φεύγανε και συζητούσαν μουδιασμένα για το τι έγινε τελικά στην ταινία. Δεν ήταν εκεί το θέμα. Ταινιάρες όπως το Seven ή το Fight Club έχουν τρομερή, συναρπαστική πλοκή και το Birdman... δεν είναι τέτοιου στυλ. Ούτε όμως και οι πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και το σύμπαν τους είναι αρκετός λόγος για να πει κανείς ότι η ταινία τον άγγιξε. Το δράμα ενός ...επαγγελματικού κλάδου (και μάλιστα τόσο συγκεκριμένου και ιδιαίτερου) μόνο κλινικά μπορείς να το δεις, σαν κάτι απλά ενδιαφέρον - εκτός φυσικά και αν ανήκεις ο ίδιος στον συγκεκριμένο χώρο!
    Ο Μεξικάνος λοιπόν, κατ' εμέ, έδωσε ρέστα στο πώς πρόσφερε τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά της ταινίας: Αν ο θεατής έχει την τύχη να βρει συναισθηματικές παράλληλες με τον χαρακτηρά, τότε θα πάρει το μεγαλύτερο δώρο της ταινίας. Το νου σας, μιλάω για συναισθηματικά, όχι διανοητικά στοιχεία και δεν αναφέρομαι στο δράμα της εφήμερης δόξας του καλλιτέχνη! - αυτό είναι η επίφαση του σκηνοθέτη για υποστηρίξει τα όποια άλλα στοιχεία του χαρακτήρα. Άλλωστε, είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι από τους τίτλους της αρχής ακόμα, ο σκηνοθέτης προσπαθεί να μας βάλει στην ιδιαίτερη διάθεσή του από ένα ρήτο που προβάλλει σαν πρόλογο.
    Ακόμα πιο υποκειμενικό και από τα παραπάνω, υπήρξαν στιγμές στην ταινία που είτε κάτι... έκατσε πολύ βαρύ στο στομάχι μου, είτε σχεδόν μπούκωσα (...ντάξει δεν κλαίμε κιόλας ε, μονο θρασ αφού) και το αναφέρω επείδη είχε καιρό να μου συμβεί και συνέβει με αυτή την αρκετά "εξωφρενική" και ανορθόδοξη ταινία και όχι με κανένα προκάτ μελό...

Τελευταίο να σας πω και να μην το ξεχάσετε, ότι ο μέγας Keaton είναι ο ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ γαμώ το βάζελο, δεν θα ήταν τόσο πετύχημενη επιλογή για τον ρόλο αν ο Iñárritu δεν είχε σφηνώσει μπόλικο χιούμορ στην ταινία, λεπτό και μη.

tl,dr: Η ταινία είναι βιρτουόζικη και η διανομή φοβερή, μην πάτε να την δείτε για την πλοκή, δεν υπάρχει, να πάτε γιατί η ταινία είναι πολύ όμορφη.

Deafening, painstaking, BB King

ρεταλι BURNIN AMBITION's Avatar

αυτα γραφεις και με κανεις να θελω να γινω ο ντραμερ σου αρρωστημενα
    Quote Originally Posted by Dr.Gonzo View Post
    Σκηνοθετικά η ταινία ήταν τόσο φρέσκια που πραγματικά την απόλαυσα (το διαβόητο φαινομενικό μονοπλάνο). Οι ερμηνείες ήταν όλες κουφέτο (btw, ο Keaton έχει χαρακτηριστικά δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν ο πιο άσχετος σε σχέση με την πραγματική ζωή, από όλους όσους έχει παίξει).
    Η μουσική επένδυση με τα τύμπανα ήταν απλά σκέτη καβλάρα και επίσης πολύ εύστοχη και αποτελεσματική, ρε πούστη... απορώ με τις κομπλεξάρες που δυσανασχέτησαν γι' αυτό... δηλαδή για όνομα, πρέπει όλες οι big-budget Hollywood ταινίες να έχουν μουσική επένδυση με την κλασσική ορχήστρα με τα αναμασημένα θέματα για να αρέσει;...
    Πραγματικά, από τα πιο θετικά σημεία της ταινίας ήταν καθαυτή η μουσική: Υπερτεχνικά ενορχηστρωμένη σε σχέση με την δράση, στα όρια της παράνοιας... εσκεμμένα "γυμνή", σε αρμονία με τις συναισθηματικές αναταράξεις των χαρακτήρων και τέλος, μιλάμε για ταινία που είναι γυρισμένη στην (και κατά κάποιο τρόπο για την) γαμημένη Νέα Υόρκη, συγκεκριμένα το Broadway και αυτή την ιδιαίτερη σκηνή του θεάματος που από καταβολής της έχει αυτοκόλλητη σχέση με ένα στυλ μουσικής: την τζαζ... που αποδώθηκε υπέροχα στην ταινία (το ξαναείπα αυτό; ), με την σχεδόν αποκλειστική χρήση ενός drumkit.

Ωστοσο ο πιο σημαντικός λόγος που μου άρεσε η ταινία ήταν άλλος. Αν προσεγγίσεις την ταινία διαλεκτίκα, διανοητικά... δεν έχεις πολλά να πάρεις. Μου έκανε εντύπωση που παιδία στο τέλος της προβολής φεύγανε και συζητούσαν μουδιασμένα για το τι έγινε τελικά στην ταινία. Δεν ήταν εκεί το θέμα. Ταινιάρες όπως το Seven ή το Fight Club έχουν τρομερή, συναρπαστική πλοκή και το Birdman... δεν είναι τέτοιου στυλ. Ούτε όμως και οι πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και το σύμπαν τους είναι αρκετός λόγος για να πει κανείς ότι η ταινία τον άγγιξε. Το δράμα ενός ...επαγγελματικού κλάδου (και μάλιστα τόσο συγκεκριμένου και ιδιαίτερου) μόνο κλινικά μπορείς να το δεις, σαν κάτι απλά ενδιαφέρον - εκτός φυσικά και αν ανήκεις ο ίδιος στον συγκεκριμένο χώρο!
    Ο Μεξικάνος λοιπόν, κατ' εμέ, έδωσε ρέστα στο πώς πρόσφερε τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά της ταινίας: Αν ο θεατής έχει την τύχη να βρει συναισθηματικές παράλληλες με τον χαρακτηρά, τότε θα πάρει το μεγαλύτερο δώρο της ταινίας. Το νου σας, μιλάω για συναισθηματικά, όχι διανοητικά στοιχεία και δεν αναφέρομαι στο δράμα της εφήμερης δόξας του καλλιτέχνη! - αυτό είναι η επίφαση του σκηνοθέτη για υποστηρίξει τα όποια άλλα στοιχεία του χαρακτήρα. Άλλωστε, είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι από τους τίτλους της αρχής ακόμα, ο σκηνοθέτης προσπαθεί να μας βάλει στην ιδιαίτερη διάθεσή του από ένα ρήτο που προβάλλει σαν πρόλογο.
    Ακόμα πιο υποκειμενικό και από τα παραπάνω, υπήρξαν στιγμές στην ταινία που είτε κάτι... έκατσε πολύ βαρύ στο στομάχι μου, είτε σχεδόν μπούκωσα (...ντάξει δεν κλαίμε κιόλας ε, μονο θρασ αφού) και το αναφέρω επείδη είχε καιρό να μου συμβεί και συνέβει με αυτή την αρκετά "εξωφρενική" και ανορθόδοξη ταινία και όχι με κανένα προκάτ μελό...

Τελευταίο να σας πω και να μην το ξεχάσετε, ότι ο μέγας Keaton είναι ο ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ γαμώ το βάζελο, δεν θα ήταν τόσο πετύχημενη επιλογή για τον ρόλο αν ο Iñárritu δεν είχε σφηνώσει μπόλικο χιούμορ στην ταινία, λεπτό και μη.

tl,dr: Η ταινία είναι βιρτουόζικη και η διανομή φοβερή, μην πάτε να την δείτε για την πλοκή, δεν υπάρχει, να πάτε γιατί η ταινία είναι πολύ όμορφη.
    ποθτανα ολα
    <Mitsmann>
    ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε

iola 11
    www.facebook.com/iola11
    www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Κατά τ' άλλα, γι αυτόν το λόγο το GoT είναι σειρά με @@. Αν ήταν να κερδάει πάντα ο καλός και ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω, θα βλέπαμε Σβαρτσενέγκερ.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Quote Originally Posted by BURNIN AMBITION View Post
    Δεν ξέρω πώς, αλλά φάνηκε πολύ πρόστυχο αυτό.

Αγκαλίτσας Dr.Gonzo's Avatar

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    Quote Originally Posted by BURNIN AMBITION View Post
    Δεν ξέρω πώς, αλλά φάνηκε πολύ πρόστυχο αυτό.

Quote Originally Posted by Dr.Gonzo View Post
    Η μουσική επένδυση με τα τύμπανα ήταν απλά σκέτη καβλάρα
    Ντάξει, το'χτισα;

Deafening, painstaking, BB King

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz MoRmEnGiL's Avatar

Gonze sagapw.

My morning sun is the drug that brings me near
    To the childhood I lost, replaced by fear

Bongripper Extraordinaire Om's Avatar

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι στον πούτσο είδα χθες το βράδυ................................................................................................................

Πέρα από την κάμερα που ακολουθούσε παντού και τον ντράμερ (οκ δεν ήταν τόσο ευχάριστο σε όλες τις φάσεις) η ταινία δεν είπε τίποτα στον χαζό και υποανάπτυκτο εγκέφαλο μου.
    Επιστρέφουμε στις ρίζες:
    Spoiler
    Licenced to Chill.