exw vrethei m ena malakismeno toshiba satellite laptop me windows 8 k to sinedesa me ixeia k de mpaizei to subwoofer. se allo laptop paizei kanonika. wat do?
Πριν μερικές ημέρες έκανα μία καλή αναβάθμιση του πισιού. Καινούρια μητρική, καινούριος επεξεργαστής, και κάρτα γραφικών. Τα πάντα συναρμολογήθηκαν στο eshop.
Όταν τον παρέλαβα με τα καινούρια πράματα πάνω έκανα και το καθέκαστο format και windows 7 από την αρχή επάνω.
Τρώω αρκετά συχνά μπλε οθόνες, σε ανύποπτο χρόνο (όχι απαραίτητα κατά τη διάρκεια ενός game πχ). Ξέρω ότι το πρόγραμμα CPU-Z σου δείχνει αν όλα τα components του πισιού σου λειτουργούν οκ, το έχω χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν αρκετά, όταν όμως το ανοίγω -για όσους το ξέρουν- κατά τη διάρκεια του loading κολλάει στο "monitoring".
Any ideas για το πού μπορεί να οφείλονται οι μπλε οθόνες;
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
Τσιγκουνευτήκαμε στην κάρτα γραφικών;![]()
Μνήμες; Σκληρός; Χρησιμοποίησες τα παλιά υποθέτω. Ξεκίνα από εκεί.
Life begins at 45°.
Δεν τσιγκουνεύτηκα, αλλά η αλήθεια είναι ότι για τη χρήση του πισιού που κάνω φτάνει και περισσεύει.
Σκληρούς δίσκους έχω 3, έναν SSD που έχει πάνω το λειτουργικό και άλλους δύο για data-μουσικές-ταινίες. O SSD είναι τσεκαρισμένος ότι λειτουργεί σωστά, υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να έρχεται από σκληρό ο οποίος δεν είναι σε χρήση την ώρα που σκάει η μπλε οθόνη;
Γενικά ραμ και σκληρούς με ποιο προγραμματάκι να τσεκάρω;
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
Άσε τα προγραμματάκια. Αποσύνδεσε τους υπόλοιπους σκληρούς και δοκίμασε. Μετά παίξε με τις μνήμες. Αν έχεις 2, δοκίμασε την καθεμία ξεχωριστά εναλλάξ (και σε διαφορετικά slots) κτλ κτλ, you get the point.
Life begins at 45°.
οι μπλε οθόνες δε σου δίνουν καμιά πληροφορία για το τι πήγε στραβά;
Επίσης κοίτα και τo event viewer των windows για να δεις αν έχει καταχωρημένο κάποιο σφάλμα
κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!
Μπορεί να φταίει οτιδήποτε. Ακόμα και κάποιος controller driver. Του εξήγησα πώς να κάνει το απλό, "χοντρό" troubleshooting, χωρίς πολύ κόπο. Αν δε βγάλει άκρη με αυτά, το ξαναβλέπουμε.
Life begins at 45°.
Memtest86 πάντως για να τσεκάρεις αν κάτι πηγαίνει στραβά με τα RAM modules σου και γενικά, κάνε αυτό που σου είπε ο Blitzer, δοκίμαζε βήμα - βήμα μέχρι να φτάσεις στο πρόβλημα.
"Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -
Lord Lucifer Morningstar
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
Επίσης υπάρχει και αυτό
http://i.imgur.com/VWbSWOV.jpg
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
Όπως είπα, τσιγκουνεύτηκες στην κάρτα γραφικών
Χωρίς πολύ κόπο, βρήκα αυτό: http://www.tomshardware.co.uk/answer...d-startup.html . Ψάξε το λίγο.
Life begins at 45°.
και εγώ αυτό![]()
http://support.amd.com/en-us/kb-arti...rmessages.aspx (από το σάιτ του μπλιτζερ)
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
Αφού έκανα διάφορα (έβγαλα και ξαναέβαλα κάρτα γραφικών, μία μία τις RAM, ξανά install τους latest drivers για όλα) τώρα που έχω βγάλει έναν "ύποπτο" σκληρό δίσκο έχω κάνα 24ωρο να φάω τη μπλε οθόνη. Τι να πω. Είδωμεν.
Θενξ και πάλι όλους για το ενδιαφέρον
Κι εδώ τελειώνει η φάση.