Page 14 of 21 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 303

Thread: THE COMICS OFF-TOPIC THREAD (τι διαβάζετε αυτόν τον καιρό, προτάσεις, νέα κλπ)

perfect beast commissar's Avatar

onibocho θέλω να πιστεύω ότι τρολάρεις

γράφεις αυτό:

Quote Originally Posted by OniBocho View Post
    Εσύ μου είσαι σχετικά συμπαθής και δεν υπήρξες προκλητικός για να σε μεμφομαι για κάποιον λόγο.
    ενώ στο ίδιο ποστ:

Λογικό να συμβαίνει, όταν έχεις δει κάποιον να βγαίνει με σακούλα public και ξέρεις τι έχει ψωνισει. Μάλλον είναι το x-ray vision σου σε σωστή λειτουργία...
    ξαναλέω, ελπίζω να είναι τρόλινγκ η όλη φάση γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τίποτα από ό,τι συμβαίνει.

πρώτον, όταν κάποιος θέλει να κράξει όσους δεν πήγαν στο event ενός κομικσομάγαζου για να στηρίξουν τη φάση

Πολύ ωραίο το feeling του να βλέπεις το αγαπημένο σου κομικσάδικο γεμάτο από κόσμο που γουστάρει την 9η τέχνη. Βέβαια, όπως έχουν πει σοφότεροι άνδροι από μένα, "γάμα το feeling, εγώ αγοράζω κόμικς από ένα κατάστημα αχταρμά που άνοιξε ένας γκάνγκστερ για να ξεπλύνει λίγο χρήμα, όταν η νουδούλα του έκοψε τις μίζες για κάτι τορπίλες υποβρυχίων" Σεβαστό, άλλωστε κάποιοι πάντα ξέρουν καλύτερα.
    καλό θα ήταν πιο πριν να έχει ενημερώσει και για το event γιατί μπορεί κάποιος να ήθελε να πάει και να μην το ήξερε καν δεδομένου ότι το μαγαζί είναι καινούριο.

δεύτερον, αυτό με το feeling είναι απλά αστείο. δε μιλάω για το cosmic realms προφανώς, δεν πήγα ακόμα αλλά ξέρω τι να περιμένω και από τιμές και από εξυπηρέτηση. από τα υπόλοιπα κομικσομάγαζα της Αθήνας με τα οποία είχα επαφή και το ένα (λολ) της Θεσσαλονίκης όμως έχω καταλάβει ότι όλοι κρίνουν με βάση την τσεπούλα τους. όταν στο σολάρις πχ η διαφορά είναι από 5-15 ευρώ σε σχέση με το πάμπλικ στα πάντα, ε μάντεψε από πού θα πάρει κάποιος που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει ό,τι μπορεί.

παράδειγμα, το brother Lono το έχω βάλει στις επόμενες αγορές και θα το πάρω από το cosmic realms γιατί είδα ότι η διαφορά με το πάμπλικ είναι 1ευρώ ξέρω γω. όταν βλέπεις σε άλλα κομικσάδικα διαφορές σαν αυτές που γράφω πιο πάνω είναι λογικό να πεις "θα στηρίξω για το φήλινγκ";

όσο για το τραγελαφικό μετρόπολις στη Θεσσαλονίκη και τον καρνάβαλο που το έχει, όσοι έχουν πάει ξέρουν. δεν πρόκειται να στηρίξω τον γύφτο που βάζει τευχάκι παραπάνω στη σακούλα μήπως και ξεγελάσει τον πελάτη και τσιμπήσει παραπάνω 10ευρο, μπορεί να πάει να γαμηθεί και αυτός και το κωλομάγαζό του που ανάθεμα κι αν ξέρω πώς είναι ανοιχτό τόσα χρόνια.

για ελληνικά κόμικς πλέον είτε επικοινωνώ με τους ίδιους τους κομίστες για αντικαταβολή είτε περιμένω τίποτα προσφορές όπως πχ της Πρωτοπορίας που έγραψα και στο Κουραφέλκυθρα θρεντ.

επίσης, στην Άγνωστη Καντάθ έχω να πάω πολύ καιρό. γαμάει το φήλινγκ να ψάχνεις στα ράφια που είναι γεμάτα βιβλία fantasy/sci-fi κλπ, αλλά όταν τα paperbacks τα έχει 17-20ευρώ και στο πάμπλικ το ακριβότερο έχει 9, λυπάμαι αλλά η επιλογή είναι εύκολη για μένα.

τρίτον, το
    Αυτό που σας έλεγα, είναι ότι αν θέλεις, μπορείς να συνεχίσεις να αγοραζεις, με κάποιες θυσίες.
    μου φαίνεται τουλάχιστον αγενές όταν απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ξέρεις ούτε τι θυσίες κάνουν ούτε πόσα λεφτά δίνουν κάθε μήνα για κόμικς. όχι, δεν πρόκειται να κάνω καμιά θυσία για να δώσω το παραπάνω 5ευρο στον κάθε σολάρις. μιλώντας για μένα, δεν μπορώ να δίνω τα λεφτά που έδινα πριν 5 χρόνια για κόμικς, οπότε προφανώς προσπαθώ να κόψω από όπου μπορώ και να γλιτώσω ό,τι μπορώ. αν μου το έλεγε εμένα αυτό κάποιος που δε γνώριζα με σκοπό να με πείσει να πάω σε ένα καινούριο κομικσάδικο, δε θα περνούσα ούτε απ'έξω. το ίδιο πράγμα περίπου είπε και ο Κρουξ, εγώ θα προβληματιζόμουν λίγο.

τέταρτον, επανέρχομαι στο ότι ελπίζω να τρολάρεις. δε γίνεται να γράφεις αυτό το πράγμα ρε παιδί μου,

Ούτε την είπα σε κάποιον προσωπικά επειδή ψωνιζει από το Public.
    όταν έχεις γράψει αυτό εδώ

Βέβαια, όπως έχουν πει σοφότεροι άνδροι από μένα, "γάμα το feeling, εγώ αγοράζω κόμικς από ένα κατάστημα αχταρμά που άνοιξε ένας γκάνγκστερ για να ξεπλύνει λίγο χρήμα, όταν η νουδούλα του έκοψε τις μίζες για κάτι τορπίλες υποβρυχίων" Σεβαστό, άλλωστε κάποιοι πάντα ξέρουν καλύτερα.
    προσβάλλεις, ειρωνεύεσαι και το κάνεις με τον χειρότερο τρόπο και δεν ξέρω τι απαντήσεις περιμένεις να πάρεις, πχ όταν λες για τις ακτίνες Χ και το τι έχει μέσα μια σακούλα πάμπλικ, δεν είναι λογικό να έρθει ο κάθε Κρουξ και Κόμμισσαρ να ρωτήσει το εξής; :

Α, δηλαδή από το πάμπλικ μπορούμε να αγοράζουμε ποντίκια και ό,τι γουστάρουμε ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΜΙΚΣ, εκεί τραβάμε τη γραμμή; Στα ράφια με τους τόμους της Vertigo γίνεται το ξέπλυμα από τον γκάνγκστερ;
    Τέλος από μένα, χαλαρώστε γενικά και ο Κρουξ να πει για τα τελευταία Fables που με έχουν μπερδέψει λίγο. Επίσης αν κάποιος ξέρει την τύχη της κοπέλας που είχε το Comicon ας ενημερώσει, θα ήθελα να στηρίξω το μαγαζί της ό,τι και αν πουλάει τώρα.
    Last edited by commissar; 13-05-2014 at 16:26.

Mazikeen Krux's Avatar

ας κλείσουμε αυτό το θέμα με το παραπάνω ποστ που με βρίσκει και απολύτως σύμφωνο σε όλα τα πόιντς.

κόμμι έχω σταματήσει να διαβάζω fables γιατί θέλω να τα ξαναδιαβάσω όλα από την αρχή μόλις ολοκληρωθεί. το τελευταίο που είχα διαβάσει ήταν το super team ( vol.16).

το ίδιο πράγμα ακριβώς ισχύει και για το unwritten. καταλαβαίνεις οτι αυτό γίνεται γιατί απλά δεν μπορώ να περιμένω 4-5 μήνες για να δω τι θα γίνει αλλά και το λογικό οτι μέχρι να διαβάσεις το επόμενο, έχεις ξεχάσει το 80% αυτών που έχουν συμβεί στο προηγούμενο.

ξαναδιάβασα πολλά παλιά πράγματα το τελευταίο καιρό όπως το sandman (για 7η-8η? φορά λολ), promethea, league of extra...
    το μόνο ongoing που συνεχίζω να διαβάζω είναι το walking dead το οποίο παρατραβάει και αυτό αλλά ο μόνος λόγος που δε σταμάτησα να το διαβάζω μέχρι να ολοκληρωθεί είναι το γεγονός οτι είναι πολύ πιο απλοικό σε πλοκή και διαλόγους.

έχει 2 μέρες που συγκέντρωσα και τα 12 tpb του DMZ του Wood ( Northlanders \m/ ) και ξεκίνησα να το διαβάζω. είμαι στο 3ο tpb και απλά αγαπάω μέχρι στιγμής. θα γράψω ολοκληρωμένη άποψη μόλις το τελειώσω.

α και όποιος διαβάσει πρώτος το brother lono ας μπει στο κόπο να γράψει δύο γραμμές.
    I'll bury you in your god's fucked garden

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

στην Ελλάδα παίζει πολύ μεταφρασμένο (στα ελληνικά) κομικ ή είναι η ιδέα μου;
    Vielen Dank für alles was mal war

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

Σε γενικές γραμμές, ναι. Είναι μικρή ως ελάχιστη η παραγωγή. Και εδώ που τα λέμε, το πρόβλημα των ελλήνων δημιουργών είναι καθαρά το σενάριο. Βλέπεις δηλαδή σχεδιαστές που κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά το κείμενο και γενικότερα το storytelling, χωλαίνει.

Μεταφράσεις γίνονταν και γίνονται σε υπερηρωικά κατά κύριο λόγο, από Anubis και Modern Times παλιότερα. Η Μαμούθκομιξ έχει τα περισσότερα των ευρωπαϊκών σχολών (κυρίως Γαλλία και Βέλγιο), αλλά ακόμα και τα Μπλεκ, Ζαγκόρ, τα Διαπλανητικά κτλ είναι μεταφρασμένα.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Mazikeen Krux's Avatar

που λέτε παιδιά αγόρασα το 1ο tpb του new 52 Constantine και μου άρεσε πάρα πάρα πολύ.

φαντάζομαι κάποιος που δεν έχει επαφή με τα παλιά του Delano και του Ennis θα το καταευχαριστηθεί. οι πιουρίστες μπορεί να τσινίσουν λίγο.

παραθέτω επικό στριπάκι.
    (ο τύπος με το λευκό κοστούμι είναι ο Mister E. πανίσχυρος τυφλός μάγος που έχει δέσει και ετοιμάζεται να αποτελειώσει τον Constantine)

μόνο αγάπη

Ο ίδιος ο Milligan πάντως, σε προσωπική ερώτηση για το πως του φάνηκε το New 52 Constantine, απάντησε "well, it's not Hellblazer..."
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Mazikeen Krux's Avatar

ναι, δεν είναι. άλλωστε δε το λέει και στο τίτλο

δε θέλω να μπω στο τριπάκι να το συγκρίνω με τα παλιά, όπως δε θέλω να συγκρίνω και το swamp thing του Snyder με αυτό του Moore. νομίζω το θέμα είναι περισσότερο αν στέκεται σωστά η ιστορία και αν περνάς καλά διαβάζοντας τη. όλα τα υπόλοιπα το μόνο που κάνουν είναι ίσως να αδικούν μια νέα προσπάθεια που εκ προοιμίου έχει ένα πολύ δύσκολο έργο και μια βαριά φανέλα να σηκώσει.

αν έχεις διαβάσει Animal Man του Lemire θα εκτιμούσα μια άποψη. όπως και αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο new 52 πέρα από τα γνωστά καλά ( Batman, Wonder woman, Swamp thing)

Κάνω να προτάσεις δεν καλός είμαι στο.
    Last edited by OniBocho; 17-06-2014 at 14:46.

Lord Lucifer Morningstar

Mazikeen Krux's Avatar

Τελικά αυτές οι βιτρίνες των ΙΚΕΑ έχουν κάνει θραύση παγκοσμίως...

Lord Lucifer Morningstar

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αφιερωμένο στην Image. Όλα τα παρακάτω τα πήρα τυφλά σε φάση "πες μου τι αξίζει από το ράφι της Image" και δεν μετάνιωσα για κανένα. Όλα είναι τα πρώτα τεύχη σε TPB (η Image btw έχει όλα τα #1 στα 9ευρώ), εκτός από το Saga που έχουν βγει 3 και ήταν πρόταση Krux.

Dead Body Road

"The men involved in his wife death must now die. All of them." και τι άλλο να πω. Ένα και μοναδικό tpb, όχι και το πιο πρωτότυπο σενάριο αλλά το σχέδιο και μερικές επικές στιγμές αποζημιώνουν και με το παραπάνω.

Σενάριο: 6/10
    Σχέδιο: 9/10

Manifest Destiny

To 1804 ένα αμερικάνικο πλοίο ξεκινάει για να εξερευνήσει αχαρτογράφητες περιοχές και φτάνει σε ένα νησί όπου συνοπτικά γίνεται της πουτάνας. Δεν θα πω παραπάνω για να μην σποϊλεριάσω, απλά το "Flora & Fauna" που είναι ο τίτλος αφήνει αρκετές ενδείξεις.

Σενάριο: 9/10

Velvet

Κλασικός αγαπημένος Brubaker ρε γαμώτο, με το που τέλειωσε έπιασα ξανά το Sleeper και έχω βάλει στις επόμενες αγορές το Criminal.

H Velvet είναι γραμματέας σε μυστική υπηρεσία που προσπαθεί να διαλευκάνει τον φόνο ενός πράκτορα αλλά στην πορεία βρίσκεται μπλεγμένη και πλέον είναι καταζητούμενη ενώ προσπαθεί να μάθει την αλήθεια. Κατασκοπεία, ανατροπές, noir, Brubaker, nuff said.

Black Science

Κεραμίδα από το πουθενά και το σαγόνι στο πάτωμα. Παράλληλα σύμπαντα, μια ομάδα παγιδευμένη προσπαθεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής και στην πορεία προφανώς γίνεται ο κακός χαμός. Ωραίο σχέδιο αλλά το ατού είναι ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ χρωματισμός, μερικά καρέ και δισέλιδα τα χάζευα με τις ώρες.

Spoiler

Σχέδιο: 10/10

Sex Criminals

Η Suzie και ο John μπορούν να σταματούν τον χρόνο όταν αυνανίζονται η/και όταν κάνουν σεξ, νομίζοντας ότι είναι οι μοναδικοί με τη συγκεκριμένη ικανότητα. Όταν βρεθούν και ερωτευτούν θα καταλάβουν ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, πχ να κλέψουν μια τράπεζα.

Η καλύτερη αγορά μαζί με το Black Science, προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Σενάριο: 10/10

Lazarus

Rucka.- Σε ένα ψιλο-post apocalyptic σκηνικό, τον κόσμο ελέγχουν λιγοστές οικογένειες καθεμία από τις οποίες έχει ένα άτομο άριστα εκπαιδευμένο και τεχνολογικά εξοπλισμένο ώστε να την προστατεύει, sword and shield, και το άτομο αυτό λέγεται Lazarus.

Η Forever είναι ο Lazarus της οικογένειας Carlyle και βρίσκεται ανάμεσα σε 2 μέτωπα όταν κάποιοι στην οικογένεια στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου.
    Τέλειο αλλά δυστυχώς πολύ μικρό, το 2ο tpb βγήκε και το περιμένω από βδομάδα.

Σενάριο: 10/10
    Σχέδιο: 8/10

Umbral

Ήταν η πρώτη τυφλή αγορά μόνο και μόνο λόγω εξώφυλλου και σχεδίου και μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα της Image. Ωραίο Fantasy με μαγεία, τέρατα από άλλες διαστάσεις, pendants, δολοφονίες βασιλιάδων κλπκλπ.

Rat Queens

Το πιο ανάλαφρο από όλα τα υπόλοιπα, μου θύμισε πολύ Runaways σε κάποιες φάσεις, μια ομάδα 4 γυναικών μισθοφόρων αναλαμβάνουν αποστολές μέχρι που κάποιος αποφασίζει να σκοτώσει όλους τους μισθοφόρους της πόλης.

Σενάριο: 8/10
    Σχέδιο: 8/10

Pretty Deadly

Με τούτο δω ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη, θέλω οπωσδήποτε να το διαβάσω και 2η φορά, Western, μεταφυσικό, πολύ πυκνή και σε στιγμές τελείως χαοτική ιστορία, αν κάποιος το ψήνει θα πρότεινα να περιμένει να βγει και το 2ο tpb (τουλάχιστον) για να τα διαβάσει όλα μαζί.

Σενάριο: ;/10

Saga

Αυτό το είχα αφήσει έξω από το καλάθι των αγορών, μέχρι που χθες με έπεισε ο Krux και πήρα τα 3 πρώτα tpb (λολ, δεν χρειάστηκε και πολύ, "είναι γαμάτο, να το πάρ..." "ΟΚ ΠΗΓΑΙΝΩ ΤΩΡΑ"), και ενώ λατρεύουμε Vaughan τελικά κατάλαβα για ποιο λόγο το άφησα απ'έξω αρχικά, επειδή το είχα ξεφυλλίσει =Ρ Το σχέδιο είναι απλά απαράδεκτο για κόμικ τέτοιου επιπέδου, μου θυμίζει Σπύρο Δερβενιώτη με Wacom ή fanzine της πλάκας, πχ το δισέλιδο στην γέφυρα στο πρώτο tpb θα έπρεπε να προκαλεί χάσιμο αλλά εμένα απλά μου έσπασε τα νεύρα και γύρισα γρήγορα σελίδα να μην το βλέπω.

Από την άλλη ίσως να είναι καλύτερα έτσι γιατί δίνεται βάση στην ιστορία που είναι πραγματικά πολύ καλή, τι να πω, θα δούμε, μόνο το #1 διάβασα μέχρι τώρα.

Σχέδιο: 5/10
    Last edited by commissar; 29-08-2014 at 12:54.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

COMMISAR ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!

Mazikeen Krux's Avatar

κομμι το σχεδιο εχει σκοπο να εστιασει στους χαρακτηρες και μονο. η απουσια μπακραου μεχρι και στα εξωφυλλα νομιζω το μαρτυραει αυτο. στους χαρακτηρες λοιπον τα καταφερνει αψογα, τοσο στον τομεα της εκφρασης των συναισθηματων τους οσο και στο ποσο γαματοι φαινονται (alana σε αγαπω...). βρισκω αρκετα υπερβολικο το χαρακτηρισμο "μοιαζει με δερβενιωτη" για σχεδιο που εχει κερδισει 2 απανωτα eisner.