Page 9 of 13 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 181

Thread: Τυνησία, Αίγυπτος και Μέση Ανατολή

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Συνέχεια του προ εξαμήνου ποστ μου:

Στο Ιράκ γράφεται ιστορία, οργανώσεις από τον υπόμονο της ανθρώπινης σκέψης καταλαμβάνουν τη χώρα για πλάκα και η κατάσταση είναι τόσο χαοτική που δεν προλαβαίνει κανείς ούτε να την αναλύσει. Εν ολίγοις, οι τζιχαντιστές μπουκάρουν και εκτελούν μαζικά σιίτες μουσουλμάνους, οι Κούρδοι αναλαμβάνουν περιοχές τις οποίες παρατάει ο ιρακινός στρατός και αμύνονται έναντι των πρώτων, το Ιράν είναι ένα βήμα από το να συνεργαστεί με τους Αμερικάνους (θεέ μου) έναντι των τζιχαντιστών, και τελοσπάντων φτάσαμε να βλέπουμε την Αλ Κάιντα ένα βήμα πριν κυβερνήσει. Και μάλιστα σε μία χώρα της οποίας την πλειοψηφία θέλει να υποτάξει, καθ'ότι οι σιίτες μουσουλμάνοι είναι κατα αρκετά περισσότεροι από τους τζιχαντιστές σουνίτες. Bonus τρολλιά, οι στρατιωτικοί του Σαντάμ πολεμάνε στο πλευρό των τζιχαντιστών. Το Μπααθ είναι ΠΑΣΟΚ, δεν ξεριζώνει με τίποτα.

Senior Member atom_smasher's Avatar

"ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος" λέγεται.
    1) e4, c5
    2) Νf3

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Bonus τρολλιά, οι στρατιωτικοί του Σαντάμ πολεμάνε στο πλευρό των τζιχαντιστών. Το Μπααθ είναι ΠΑΣΟΚ, δεν ξεριζώνει με τίποτα.
    Πρόκειται για τα αποτελέσματα της διάλυσης και εκ νέου στελέχωσης του ιρακινού στρατού μετά την επικράτηση των αμερικανών. Η απόφαση αυτή έστειλε μαχητές και στελέχη στις διάφορες αντιστασιακές ομάδες και ήταν αντικείμενο έντονης κριτικής.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Έχει ξεφύγει γενικά η κατάσταση με το ISIS

Δείτε το ντοκιμαντέρ όσοι δεν έχετε δει ακόμη. Ουσιαστικά μιλάμε για τζιχαντιστές οι οποίοι με το έτσι θέλω δημιούργησαν ένα κρατίδιο μεταξύ Ιράκ και Συριάς εκμεταλλευόμενοι το χάος των τελευταίων χρόνων.

Με κόκκινο βλέπουμε τις περιοχές που έχουν καταλάβει, οπότε οι τύποι το έχουν πάρει ζεστά. Χριστιανοί μεταναστεύουν όπως όπως, Σιίτες δολοφονούνται και γενικά επικρατεί κλίμα πανικού στην περιοχή. Η Αμερική ξαναμπούκαρε για να βοηθήσει την κυβέρνηση Μαλίκι καθώς και τους Κούρδους οι οποίοι μέσα στο χαμό πολεμούν για δική τους αυτονομία.

Σαν να μην έφταναν αυτά, το Isis έχει γεμίσει το νετ με βιντεάκια που αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους ζωντανούς, εν ψυχρώ δολοφονίες, μαζικές εκτελέσεις και μαζικούς τάφους, νεκρά μωρά και ό,τι άλλο σαδιστικό μπορεί κανείς να σκεφτεί. Σήμερα βγήκε νέο βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός Αμερικάνου δημοσιογράφου. Το ενδιαφέρον είναι πως ο δήμιος έχει Βρετανική προφορά και γενικά γίνεται κουβέντα για πολλούς νέους που ταξιδεύουν από Μεγάλη Βρετανία ώστε να καταταγούν.
    Last edited by Λεκές; 20-08-2014 at 20:46.

Señor Member Art In Haste's Avatar

Συνομιλώντας με Κούρδο από το Ιράκ πριν λίγες μέρες μου εξέφρασε την βεβαιότητα δημιουργίας κράτους σύντομα καθώς λέει έχουν την υποστηρίξη Ισραήλ, ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας κτλ. Στην ερώτηση για το πως θα αντιδράσουν οι Τούρκοι απάντησε θα πέσουν λεφτά και θα βγάλουν τον σκασμό.

Meanwhile, back in Islamist England..

Last edited by Art In Haste; 21-08-2014 at 20:19.
    John Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare

Senior Member

Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Κώστα, ποια η άποψή σου για τέτοια ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ; Δεν έχω υπομονή να δω πάνω από 15 λεπτά, οπότε δεν ξέρω αν το vice λέει κάτι για τη φιλοσοφία και το σκεπτικό του γύρω από την προβολή των τζιχαντιστών, αλλά, από τα λίγα που έχω δει γενικότερα, υποθέτω δεν έχουν ιδιαίτερες αναστολές (ή, έστω, δεύτερες σκέψεις) να τους προβάλουν και να θεαματοποιήσουν την κατάσταση (πάντα, βεβαίως, στη βάση της "γυμνής αλήθειας").

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post
    Κώστα, ποια η άποψή σου για τέτοια ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ; Δεν έχω υπομονή να δω πάνω από 15 λεπτά, οπότε δεν ξέρω αν το vice λέει κάτι για τη φιλοσοφία και το σκεπτικό του γύρω από την προβολή των τζιχαντιστών, αλλά, από τα λίγα που έχω δει γενικότερα, υποθέτω δεν έχουν ιδιαίτερες αναστολές (ή, έστω, δεύτερες σκέψεις) να τους προβάλουν και να θεαματοποιήσουν την κατάσταση (πάντα, βεβαίως, στη βάση της "γυμνής αλήθειας").
    Ελα σφινοτουβλε. Δεν έχω ιδιαίτερη άποψη να σου πω την αλήθεια και απ'όσο θυμάμαι δεν αναφέρει κάτι το Vice. Από που το πιάνεις; Πιστεύεις πως θα χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό το ντοκιμαντέρ;

δήθεν asimoulis's Avatar

Το ζήτημα του Ιράκ είναι σύνθετο, ένα αμάλγαμα από θρησκευτικές και φυλετικές κόντρες γι'αυτό δεν θα επιχειρήσω να το αναλύσω.

Εκεί που χρειάζεται παρέμβαση είναι στην προστασία των μειονοτήτων και των κούρδων. Απο αυτήν την κόκκινη γραμμή και μετά ας αφήσουμε τους άραβες να σφαχτούνε όμορφα όπως αυτοί ξέρουν.

Στην τελική η κατάργηση των αποικιοκρατικής έμπνευσης συνόρων συρίας-ιράκ που ευαγγελίζονται οι τζιχαντιστές είναι ένας legit και τίμιος στόχος.
    Last edited by asimoulis; 24-08-2014 at 11:37.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Senior Member

Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post
    Ελα σφινοτουβλε. Δεν έχω ιδιαίτερη άποψη να σου πω την αλήθεια και απ'όσο θυμάμαι δεν αναφέρει κάτι το Vice. Από που το πιάνεις; Πιστεύεις πως θα χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό το ντοκιμαντέρ;

Πιστεύω ότι η μόνη λειτουργία που μπορεί να έχει στο τώρα (και όσον αφορά τη δυναμική των σαλτιμπάγκων) είναι ως κράχτης και μαγνήτης ένταξης περισσότερων βαριεστημένων και αποκτηνωμένων μηδενιστών. Ούτε μπορώ να σκεφτώ για ποιον άλλο λόγο θα δεχόταν κάτι τέτοιο η ISIS αν πίστευε ότι τη βλάπτει. Υποθέτω μετά από ένα διάστημα θα μπορεί, σε πρώτο επίπεδο, να λειτουργήσει ως ιστορικό ντοκουμέντο για τη δράση τους και σ' ένα άλλο για το πώς επιτυγχάνονται τέτοιες συνεργασίες, αλλά.
    Last edited by sfinotouvlaki; 25-08-2014 at 11:46.

Senior Member Πόσο κάνει 10 συν 7's Avatar

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Τι ξέρεις και δε μας λες αποπάνε; Μη μου πεις για τα βιντεάκια στην Κορέα με Ροντμαν και λοιπούς, θα βουρκώσω.

Σφινοτουβλε δε διαφωνώ. Νομίζω το πρόβλημα είναι πως έχουν κ αυτοί ένα λετζίτ επιχείρημα, πως είναι δηλαδή ο θεσμικός τους ρόλος αυτός οπότε γίνεται ένα clash εκεί.

δήθεν asimoulis's Avatar

Στο μεταξύ αυτό που συγκρίνουν τζιχαντιστές με χριστιανούς στη φάση "έλα μωρέ και οι χριστιανοί τέτοιοι είναι".
    Last edited by asimoulis; 26-08-2014 at 18:16.

Νομίζω το να μπεις εξ αρχής σε διαδικασία σύγκρισης είναι φάουλ.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι γιατί τόσο μένος εναντίον των σιιτών/χριστιανών/κούρδων και βλέπεις να μπαίνουν σε πόλεις και να αποκεφαλίζουν/εκτελούν αβέρτα. Είναι μόνο θρησκευτικά τα κριτήρια ή μπαίνουν και άλλα στη μέση;
    All alone, or in twos,
    The ones who really love you
    Walk up and down outside the wall.
    Some hand in hand
    And some gathered together in bands.
    The bleeding hearts and artists
    Make their stand.
    And when they've given you their all
    Some stagger and fall, after all it's not easy
    Banging your heart against some mad bugger's wall.

δήθεν asimoulis's Avatar

Πιθανότατα, και πριν βγάλουμε τα συμπεράσματα ας θυμηθούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία σουνιτών στον πλανήτη δεν είναι τέτοιοι αντικειμενικά.

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

Quote Originally Posted by Art In Haste View Post
    Συνομιλώντας με Κούρδο από το Ιράκ πριν λίγες μέρες μου εξέφρασε την βεβαιότητα δημιουργίας κράτους σύντομα καθώς λέει έχουν την υποστηρίξη Ισραήλ, ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας κτλ. Στην ερώτηση για το πως θα αντιδράσουν οι Τούρκοι απάντησε θα πέσουν λεφτά και θα βγάλουν τον σκασμό.

Στα δυτικά ειδησεογραφικά πάντως, οι "υποστηρικτές" μιας τέτοιας εξέλιξης διαφέρουν, πχ σ'αυτό το άρθρο του newsweek πριν κάνα μήνα είχα διαβάσει πως η Άγκυρα από το 2009 είναι θετική στην προοπτική και πως στην ουσία οι απρόθυμοι είναι οι ΗΠΑ.
    Η θέση της Τουρκίας στους συσχετισμούς της περιοχής βέβαια είναι ένα σκληρό διπλωματικό πόκερ με τα δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς και δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς το σκεπτικό πίσω από μια τέτοια στροφή, πάντως οι τουρκο-αρμενικές σχέσεις (οι οποίες δεν έχω ιδέα σε τι επίπεδο βρίσκονται σήμερα, ξέρω όμως ότι η παρουσία πολλών αρμένιων οικ. μεταναστών στην τουρκία είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη από το τουρκικό κεφάλαιο, όμοια με τη δική μας περίπτωση με τους αλβανούς εργάτες εδώ) θα μπορούσαν να αποτελούν ένα καλό μπούσουλα για το πώς αντιμετωπίζει η σημερινή τουρκία την παρουσία ενός τέτοιου γείτονα.

Με "δυτικά μάτια" πάντως,η περίπτωση ενός ανεξάρτητου κουρδιστάν μοιάζει ιδανική. Κάτι σαν ένα μουσουλμανικό ισραήλ με πετρέλαιο στη θέση του ασθενούς που λέγεται ιράκ. Ιδανικό για να τεθεί στη δυτική σφαίρα επιρροής.