Quote Originally Posted by The Good Son View Post
Δεν ξέρω αν φάνηκε έτσι, αλλά δεν είπα πουθενά πως καλό είναι να κρατάμε τις κοινωνίες κλειστές. Αυτό είναι πλήρως κατακριτέο και μεταξύ άλλων οδηγεί σε στασιμότητα, όπως αναφέρθηκε. Λέω είναι ότι δεν μπορείς να περιμένεις άμεσα η κοινωνία να δεχθεί μια "διαφορετική ομάδα".
Οκ, δεκτό, προφανώς. Ούτε ο φάντομντακ υποστήριξε κάτι τέτοιο πάντως ή δεν το καταλάβα εγώ τουλάχιστον.

Στο επιχείρημα του Φάντομ ντακ το πρόβλημα δεν είναι ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη, το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία απαρτίζεται από γονείς που δεν ξέρουν πως να εξηγήσουν. Όπως ακριβώς δεν θα μπορούσαν να εξηγήσουν τι είναι το σεξ στα παιδιά τους και το αφήνουν στο σχολείο. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ και γι αυτό το θεωρώ "εκτός τόπου και εποχής". Μπορεί να κάνω και λάθος.
Νομίζω παίρνεις κυριολεκτικά το "δεν μπορούν να μάθουν στα μυξιάρικά τους". Εμένα μου φαίνεται ότι ως ευκόλως εννοούμενο παραλήφθκε κι ένα "είτε γιατί είναι ανίκανανοι να, είτε γιατί δεν θέλουν αφού είναι προκατειλημμένοι και οι ίδιοι, είτε γιατί οτιδήποτε".

Από την άλλη μπορούμε να πούμε ότι "αφού η κοινωνία είναι τόσο γτπ και αποτελείται από ρατσιστές κλπ, καλά να πάθει". Κάτι που είναι επίσης δεκτό. Αυτό ενισχύεται αν δούμε "από ποιους προέρχεται κατά βάση η ένσταση της μη ετοιμότητας...", οι οποίοι όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Συντηρητικοί και ως επί το πλείστον χαμηλής μόρφωσης και ημιμαθείς άνθρωποι. Όμως κάτι τέτοιο θαρρώ πως μπορεί να οδηγήσει μόνο σε σύγκρουση, γι αυτό και προσωπικά είμαι επιφυλακτικός.
Θεωρώ ότι οι χαμηλής μόρφωσης λένε πράγματα όπως αυτά στην παραπάνω φώτο, τα περί μη ετοιμότητας και λοιπά ψευδόανεκτικά είναι τακτική των μορφομένων και συνήθως των πολιτικάντιδων που πρέπει να κρατούν και καμιά πισινή. Το καλά να πάθει η κοινωνία είναι άκυρο, γιατί όσο παραμένει στην τωρινή της κατάσταση, δεν παθαίνει αυτή αλλά η εκάστοτε κοινωνική μειονότητα. Η σύγκρουση είναι μάλλον αναπόφευκτη πάντως, όποια και να είναι η αντιμετώπιση της κοινωνίας από τους θυγόμενους και όσων τους υποστηρίζουν, δεν πρόκειται να αλλάξει μυαλά επειδή ξαφνικά φωτίστηκε. Αν και όσο πιο γρήγορα πεθάνουν οι 40+ τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να υπάρξει μια κάποια αλλαγή (η οποία περισσότερο τη μορφή αδιαφορίας θα έχει παρά αποδοχής).