View Poll Results: Υπάρχει στην Ελλάδα αντισημιτισμός;

Voters
75. You may not vote on this poll
  • Ε ναι.

34 45.33%
  • Ε όχι.

7 9.33%
  • Ναι και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

18 24.00%
  • Ναι αλλά σε τόσο μικρό βαθμό που σχεδόν δεν τον αντιλαμβάνεσαι.

14 18.67%
  • ΔΓ/ΔΑ

2 2.67%
Page 15 of 27 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast
Results 211 to 225 of 396

Thread: Αντισημιτισμός

Δράκος ikonoklast's Avatar

Δεν με κατάλαβες, δεν είπα ότι δεν με αφορά το θέμα. Είπα ότι δεν νιώθω ότι με αφορά μια οπτική που λέει ότι η Χεζμπολά είναι μια τρομοκρατική νεοφασιστική οργάνωση, που συνωμοσιολογεί για το αν και κατά πόσο έχει πραγματικό λαϊκό έρεισμα ή είναι στήριξη γειτόνων δυνάμεων, που διαγράφει ολόκληρη την ιστορική πορεία της από το 1982 στο 2000, που καταλήγει ότι το πιο μάχιμο και μαζικό δίκτυο αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης που έχει δημιουργηθεί από ένοπλη οργάνωση από το Β' Παγκόσμιο - πρότυπο για κάθε αντικοινοβουλευτικό κομμουνιστή που σέβεται τον εαυτό του, είναι σκάρτο επειδή... το είπε ο Παναγιώταρος.

Αυτά όλα δεν είναι αριστερές θέσεις. Είναι φυσικά μια θέση της ΟΑΚΚΕ, και μιας και μου ήρθε ο συνειρμός επειδή τώρα παρακολούθησα τη μισή διακαναλική της συνέντευξη, έχεις καμία συγγένεια με τον συνονόματο αρχηγό;

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Αλληλεγγύης σε ποιον ρε αρχηγέ; Στους σιίτες του Λιβάνου; Στους Παλαιστινίους; Στο ασαντικό καθεστώς της Συρίας; Δε βαρεθήκαμε τον αντιισραηλινό χουλιγκανισμό;

Αριστερή θέση είναι η περίφημη λύση των 2 κρατών. Η Χεζμπολλάχ είναι μία απ'έξω πίπα που η "παλαιστινιακή αντίσταση" (μάλλον εννοείς τη Φατάχ και το PLO) δε θέλουν ούτε να τη βλέπουν.
    Last edited by stam and the witches; 21-05-2014 at 03:21.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Αλληλεγγύης σε ποιον ρε αρχηγέ; Στους σιίτες του Λιβάνου; Στους Παλαιστινίους; Στο ασαντικό καθεστώς της Συρίας; Δε βαρεθήκαμε τον αντιισραηλινό χουλιγκανισμό;
    Δεν ξέρω σε ποιο από τα εκατοντάδες σχολεία ή νοσοκομεία ή αυτοοργανωμένα πανεπιστήμια ή βιβλιοθήκες ή δίκτυα βοήθειας σε οικογένειες νεκρών ανταρτών ή σε ποια τελοσπάντων από όλες τις πτυχές του παράλληλου κράτους που έχει χτίσει η Χεζμπολάχ αναφέρεσαι όταν μιλάς για «αντιισραηλινό χουλιγκανισμό». Από ένα σημείο και μετά δεν απευθύνονταν καν μόνο σε σιίτες, σε όλη την τάξη απευθύνονταν.

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Επειδή εγώ σας έχω χάσει και νομίζω έχουμε πιάσει άλλο θέμα.

Μιλάμε για το κράτος του Ισραήλ ή για την θρησκεία σαν θρησκεία και τους ακόλουθους αυτής?

Με έχετε μπερδέψει, αλλά αν κρίνουμε τον κάθε Εβραίο για την πολιτική του Ισραήλ ξεφεύγει λίγο από τα πιστεύω μου, αν κρίνουμε τον κάθε Εβραίο "γιατί όλοι είναι Ισραηλίτες" πάλι ξεφεύγει.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Σαμπρέλα, το θρεντ δεν βρίσκεται καν σε αυτό το στάδιο, τώρα είμαστε στη φάση που οποιαδήποτε κριτική στο Ισραήλ, είναι ξεκάθαρα αντισημιτική, γιατί το Ισραήλ έχει τόσους εχθρούς να αμυνθεί άλλωστε.

edit: επειδή βαριέμαι να ξαναδιαβάσω το θρεντ από την αρχή, τον Ρωχάμη θυμάμαι μόνο να έχει κάτι αντι-εβραϊκά παραληρήματα. Παρόλα αυτά ο ρουντι έχρισε αντισημίτες τους περισσότερους στο θρεντ αλλά δεν ψήθηκε να ονοματίσει ούτε έναν. Είμαι αρκετά σίγουρος ρούντι, οτι δεν πρόκειται να βρεις αρνητές του ολοκαυτώματος εδώ πέρα και σίγουρα είναι πολύ λιγότεροι αυτοί με την αντισημιτική σκοπιά (δεν εκφράζονται καν στην παρούσα συζήτηση). Θα ζητήσω επίσης να επιτρέψεις σε όποιον από μας θελήσει, την επόμενη φορά που το κράτος του Ισραήλ βομβαρδίσει αμάχους, να μην φοβηθούμε να τοποθετηθούμε και να μην κινδυνεύσουμε να χαρακτηριστούμε αντισημίτες από σένα. Και αν αυτές τις επιθέσεις σε αμάχους με κάποιο τρόπο τις χρεώνετε σε άμυνα κατά τρομοκρατικών επιθέσεων, δεν διαφέρετε και πολύ από τον George Bush.
    Last edited by 12 stars circle your brow; 21-05-2014 at 12:11.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Δεν ξέρω σε ποιο από τα εκατοντάδες σχολεία ή νοσοκομεία ή αυτοοργανωμένα πανεπιστήμια ή βιβλιοθήκες ή δίκτυα βοήθειας σε οικογένειες νεκρών ανταρτών ή σε ποια τελοσπάντων από όλες τις πτυχές του παράλληλου κράτους που έχει χτίσει η Χεζμπολάχ αναφέρεσαι όταν μιλάς για «αντιισραηλινό χουλιγκανισμό». Από ένα σημείο και μετά δεν απευθύνονταν καν μόνο σε σιίτες, σε όλη την τάξη απευθύνονταν.
    Νεκρών ανταρτών ενάντια ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ; Άντε πες το.

Αριστερή θέση πάντως δεν είναι η "καταστροφή του Ισραήλ". Γιατί απ'ότι φαίνεται έχει σημασία στο τέλος της ημέρας να είμαστε Αριστεροί.

Senior Member rage for order's Avatar

Quote Originally Posted by rudie View Post
    Ναι, εγώ θέλω να φύγει ο Ισραηλινός στρατός και από εκεί και να υπογραφεί (βασικά να τηρηθεί -ήδη υπάρχει) cease fire.
    Έχει φύγει από το 2000.
    Quote Originally Posted by rudie View Post
    A, σόρυ. Μόνο στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έχει στρατά τώρα;
    Ναι. Κι αυτά είναι Παλαιστίνη, δηλαδή η κλασική ιστορία.
    και από κει δεν έχουν φύγει; νόμιζα ότι μόνο επιδρομές έκαναν πλέον και τον στρατό τον έχουν γύρω γύρω από τις περιοχές αυτές.

Ναι, ο στρατός έχει φύγει, εξακολουθούν και θεωρούνται κατεχόμενα.

δήθεν asimoulis's Avatar

Σίγουρα η γάζα δεν είναι υπό κατοχή εφόσον κάνει κουμάντο η χαμάς. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα τα κλασσικά τσεκπόιντς παντού. Σίγουρα πάντως ελέγχεται πλήρως εναέρια.

EDIT: οκ διορθώνω
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

σεξιστής cybernaut's Avatar

Ακόμα ένας άμαχος.
    CNN camera catches Israeli soldier who fired at, killed Palestinian teen

http://electronicintifada.net/blogs/...lestinian-teen
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Μάλιστα. Cybernaut ποια η γνώμη σου για αυτά που γράφονται στις τελευταίες σελίδες? Σχετικά και με τα γνωστά που έλεγες παλιά βέβαια, καμία διάθεση ούτε υπονοούμενου ούτε bullying, αν θες απαντάς.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Η αλήθεια είναι πως αυτοαναιρούμαι συνεχώς αλλα ότι δεν τους πάω, δεν τους πάω !
    Για συγκεκριμενους λογους οπως ο αποπάνω αλλά και ο αποκάτω
    http://www.iefimerida.gr/news/58067/...89%CE%BC%CE%B1
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Κανένα πρόβλημα αφού είσαι ειλικρινής (+1 και στον rudie με την επιβεβαίωση κάποιων από αυτά που έγραφε) και να αναφέρω απλά ότι δεν έβαλες το νέο αυτό στο offtopic ή ακόμα σε θρεντ με τίτλο "καριόλης φασίστας κομάντο σκοτώνει παιδάκι", το έβαλες στο θρεντ "αντισημιτισμός" λες και μας απαντάς με αυτό σε αυτά που γράφουμε.

Παρεπιπτόντως, ούτε εγώ ούτε νομίζω κανένας άλλος θα καταλάβει γιατί σου δημιουργεί πρόβλημα το λινκ αυτό του προηγούμενου ποστ.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

H κουβέντα είναι περί αντισημιτισμού και παραθέτω γεγονότα που μπορεί να κάνουν κάποιον να στρέφεται προς αυτήν την κατευθυνση. Δεν νιώθω καμία ανάγκη να "απαντήσω" σε κάποιον, το έκανα σε σένα επειδή ρώτησες ευγενικά !

Το λινκ αυτό του προηγούμενου ποστ εσύ πως το κρίνεις ?

www.monolith.gr

Ε συγνώμη κιόλας κι αν μου φαίνεται περίεργο ότι κάποιος μπαίνει σε αυτό το φόρουμ και παραδέχεται ανοιχτά ότι θέλει να στρέψει κόσμο υπέρ του αντισημιτισμού.

Τι να κρίνω βρε άνθρωπε? Που κάνουν καλλιστεία οι γριές που επίζησαν από το ολοκαύτωμα και διηγούνται τις ιστορίες τους? Τι είναι δηλαδή αυτό, σιχαμένο, προκλητικό, τι? Αν ποτέ καταλάβεις τι ήταν το ολοκαύτωμα και τι επίδραση είχε σε αυτό το λαό ίσως κάποια πράγματα να βγάλουν νόημα. Αν πιστεύεις ότι έγινε τουλάχιστον.

Tags for this Thread