Quote Originally Posted by Λεκές View Post
Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post
Αυτά, πως ακριβώς προσδιορίζονται ως χαρακτηριστικά αντισημιτισμού;
Quote Originally Posted by Leech View Post
Σε ποσοστό 60% πιστεύουμε αναφέρονται υπερβολικά σε ότι τους συνέβη στο ολοκαύτωμα.
^ ξεκάθαρος αντισημιτισμός στη χειρότερη μορφή του.
Έχω πεισθεί γενικά πως είμαστε φουλ αντισημίτες, και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι έλληνες δε σκέφτονται λογικά σε αυτό το θέμα, αλλά παρόμοια πράγματα μπορεί να ειπωθούν και σε σοβαρότερη βάση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ελληνες διαβάζουν finkelstein ή κάτι παρόμοιο, απλά δεν είναι απαραίτητα αντισημιτική θέση.

Ε, καλά το περίεργο θα ήταν να μην εκμεταλλεύονται οι οβρέη το ολοκαύτωμα. Εδώ οι δικοί μας έχουν γαμηθεί να αναφέρουν τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις, αλλά όταν ακούνε ότι οι άλλοι ακόμα δεν έχουν βγάλει το σκασμό, το συμπέρασμα είναι ότι από 6 εκατομμύρια θα έπρεπε να ήταν το πολύ ενάμισι ξέρω γω, επειδή είναι καλοί στο να τα φουσκώνουν. Βασικά, δεν υπάρχει και τρόπος να αναφέρεται κανείς "υπερβολικά" σε ένα τέτοιο πράγμα, η μη συνειδητοποίησή της ιστορικής σημασίας του αντίθετα από πολλούς δείχνει μία τεράστια ηθική αναλγησία και έλλειψη κριτικής ικανότητας, το γνωστό πρώτο υλικό για χρυσαυγιτισμούς κλπ. Από την άλλη υπάρχει και η ενοχική αντιμετώπιση των εβραίων με σπέσιαλ κριτήρια θυματοποίησης και την αποδοχή της λογικής "οποιαδήποτε κριτική στους εβραίους/ισραήλ είναι αντισημιτισμός" αλλά είναι πάλι εντυπωσιακό όταν το 2ο ενοχλεί περισσότερο από το 1ο.

Τον Φίνκελσταϊν τον ποστάρουν πολλοί δεξιή, σου έχει φανεί σοβαρός? (Ξέρω ότι είναι εβραίος ο ίδιος, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, παλιά είχα την εντύπωση ότι είχε δεχτεί γενικότερη κριτική)