Originally Posted by
Maria Cyber
Το «δεν πολιτεύομαι», μου ακούστηκε ως «δεν παντρεύομαι» και το «θα μείνω αφοσιωμένος στον άντρα μου και στα βιβλία μου» μου ακούστηκε ως «θα κάνω τη επανάσταση μου». Πόσο πλάκα έχει μια πρόταση που αν την έλεγε ένας ετεροφυλόφιλος θα ήταν πιο στερεοτυπική από ποτέ. Ζούμε σε εποχές που οι ανατροπές έρχονται από τις αυτοαναιρέσεις των δεδομένων. Γέλασα πάρα πολύ όταν μια φίλη, μου είπε «μα εγώ ως στρέιτ ποτέ δεν έχω πει θα μείνω αφοσιωμένη στον άντρα μου, πόσο μικροαστικό είναι αυτό που είπε ο Κορτω;».
Τι ακριβώς είναι μικροαστισμός πλέον στις μέρες μας; Την στιγμή που το lesbian.gr ξεπερνά τa 2.000.000 views εκ των οποίων το 54% είναι ζευγάρια και στρέιτ άντρες, την στιγμή που οι γκέι και οι λεσβίες απαιτούν δικαίως ένα σύμφωνο συμβίωσης και γεννάνε παιδιά και διεκδικούν το δικαίωμα στην υιοθεσία, την ιδία ακριβώς στιγμή οι στρειτ έχουν αποδείξει και βροντοφωνάζουν ότι ο γάμος δεν σημαίνει ευτυχία και ακριβώς την ίδια στιγμή τα ανατολικά αγόρια και κορίτσια (οι «λαθρομετανάστες») αποτελούν αντικείμενο πόθου για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας, αυτήν ακριβώς την στιγμή το ίδιο που ονομαζότανε «μικροαστισμός» μπορεί να αποτελέσει μια queer προοπτική για μια καλύτερη κοινωνία.