ποθτανα ολα
<Mitsmann> ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε
iola 11
www.facebook.com/iola11 www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band
Επανήλθα γιατί μόλις τέλειωσα και τις τελευταίες αναβαθμίσεις (για τώρα).
Πριν:
Spoiler
Μετά:
Spoiler
Μόνο εγκέφαλος και hi-hat έχουν μείνει ίδια από την αρχική αγορά. Όταν βρω λεφτά θα αλλαχτεί κι αυτό, αλλά είναι ακριβούτσικο.
Life begins at 45°.
genika to vathy san kanonas to vazoyme idio upsos me to tampouro. oti se voleuei vevaia, alla sto lew. epishs etsi pou exeis valei th vash sto ride den xtupas sidero? anapoda to vazoyme to matsouki, h wnia apexw...kai exeis polu pshla ta crash re atheofove. an tha itheles na paixeis pio grhgora , tha se kathusterousan. kai genika akoma kai n piasteis mporei, an px metrouses se crash. genika, oikonomia dunamewn. xupnhsa se mood xerola. vriste me kanonikotata. axizw 17 moutzes
ποθτανα ολα
<Mitsmann> ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε
iola 11
www.facebook.com/iola11 www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band
Καλά κάνεις, γιατί δε μου έχει δείξει ποτέ κανείς πώς και γιατί και έχω στήσει τα πάντα μόνος μου. Βαθύ και ταμπούρο είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος (παίζει να είναι και 2-3 χιλιοστά πιο ψηλά το βαθύ, τώρα που τα ξαναείδα). Θα ποστάρω καμιά φωτό αύριο από άλλη γωνία, να μου δώσεις κι άλλες συμβουλές.
Η βάση του ride είναι όπως είναι, επειδή στα δεξιά του κιτ βρίσκεται η πόρτα και δε θέλω να είναι εμπόδιο και να την ακουμπάει ο καθένας. Δοκίμασα προς τα έξω αρχικά, αλλά προεξείχε αρκετά χωρίς λόγο και δε μου άρεσε. Αν προσέξεις, όλο το κιτ είναι στημένο (οι βάσεις κυρίως) ώστε να πιάνει ελάχιστο όγκο. Φυσικά δεν ενοχλεί καθόλου στο παίξιμο, αφού είναι προς τα μέσα, πίσω και χαμηλά. Ούτε καν πλησιάζουν εκεί οι μπαγκέτες.
Θα το δοκιμάσω για τα crash, αν και νομίζω ότι, αν τα χαμηλώσω, βρίσκουν οι μπαγκέτες μου στα breaks. Ίσως αν, χαμηλώνοντάς τα, τα γείρω λίγο προς τα έξω και μακρυά από τα toms (είναι και το πρόβλημα χώρου που ανέφερα). Θα το δοκιμάσω, cheers!
Life begins at 45°.
to idaniko ua htan kamia paraskeyh opvw pav sth gynaikla (poy eina ista merh soy, na perasv na soyu deijv mesa se 3 lepta 2-3 pragmata.
παντως γενικα να ξερεις, το στησιμο που κανουμξε στα ηκλεκτρονικα, πρεπε ινα μη ναφησει κουσουρια. τι εννοω. αν εσυ βαλεις ακυρες κλεισεις στα πιατα, συνηθησεις με αυτες, και μετα πας και παιξεις σε ακουστικο σετ, ε θα τα σπασεις. οι κλεισεις στα πιατα πρεπει να ειναι λιγο γυρτες προσς τα κατω και προς τα σενα ετσι ωστε να να μην τα βαρας στην ευθεια στο ετζ. και βαραμε παντα με μια καπως πλαγιομετωπικη κινηση. οχι κατευθειαν ντουγρου. για να μην τους κανουμε ζημεια. εχω πιει αρκετες μπυρες και δεν τα εκηγω καλα.σορυ.
εκει που θελω να καταλειξω ειναι οτι προσπαθησε να κανεις ενα στησιμο οπως θα ειχες ενα ακουστικο σετ και οχι οπως σε βολευει στο σπιτι λογω ελληψς χωρου. σιγουρα θα κανεις συμβιβασμους, αλλα προσπαθησε αυτοι να μην ειναι τετοιοι ωστε να σου γαμησουν τη φαση. πιατα ποτε πανω απο το υψος του κεφαλιου. εκτος και αν πια βαρας ενα κρας το τετραμετρο.
ελπιζω να μην γραφω σ μαλακας, αλλα δεν πονταρω κιολας. φιλια
ποθτανα ολα
iola 11
καλα χτες ποσταρα σαν γκολουμ. καταλαβα τι λες με τα κρας. αν βρισκεις στα μπρεικς τοτε τα εχεις μαλλον πολυ κονταστα τομ. δηλαδη αν τα κοιταξεις απο πανω, τοτε αυτα επισκιαζουν σχεδον ολοκληρα τα τομ. εγω θα ισιωνα το κονταρι ετσι ωστε να απομακρυνθουν απο τα τομ, θα τα χαμηλωνα και θα εδινα στην ισια αυτη θεση, λιγη κλιση προς τα εμενα απο την πανωβιδα. βεβαια ολα αυτα ειναι σχετικα το στησιμο που κανει ο καθενας ειναι βασισμενο στον σωματοτυπο του. ολα ειναι θεμα φυσικης και μηχανικης και στο στησιμο. θα σου προτεινα να δεις το βιντεακι του dave weckl back to basics, που εξηγει αψογα το πως στηνουμε και γιατι. οτι και να ποσταρω, ειμαι ουτε μιση τριχα απο τα αρχιδια του γουεκλ οποτε...
ποθτανα ολα
iola 11
Να έρθεις όποτε θες. Θα τσεκάρω και το βιντεάκι αύριο που αράζω και θα προσπαθήσω να βρω μια καλύτερη θέση για τα crash, χαμηλότερα. Πάρε και τις φωτός που υποσχέθηκα να έχεις μια καλύτερη ιδέα. Είναι ακριβώς όπως ήταν. Δεν έχω ακουμπήσει τίποτα. (EDIT: Ψέματα, έβαλα το 14'' αριστερά και το 12'' δεξιά).
Spoiler
Spoiler
Last edited by BLiTzER; 06-04-2014 at 04:41.
Life begins at 45°.
pali exw piei lol. απο τις φωτος δεν πολυκαταλαβαιονω την κλιση.. αλλα γενικα μωρε μια χαρα φαινονται. ισως αυτο που σου ειπα απομακρυνεις τα πιατινια γενικα απο εσενα λιγακι, τα χαμηλωνεις και δινεις μια ελαφρια κλιση προς τα κατω προς το μερος σου.
επισης εστω και 2 χιλιοστα ακομα περιθοριο να υπαρχει, θα απομακρυνα και αλλο τα 2 πανω τομ μεταξυ τους .οσο παει για να συνηθιζεις τις πραγματικες αποστασεις των τομ
οτι και να λεω, στο τελος, ολοι οι κανονες αναιρουνται. καλοπαιχτα ρε
ποθτανα ολα
iola 11
ti pleonektimata exoun ta kainourgia tom?
το διχτακι (mesh head) σε σχεση με το rubber δεν καταπονει τοσο τους καρπους. μεταδιδονται λιγοτεροι κραδασμοι. αν το ραμπερ ειναι και λιγο σκληρο και εισαι και λιγο αμπλαουμπλης (οπως ημουν εγω οταν πρωτοξεκινησα, και πριν καν ξεκινησω και τα μαθηματα) ε ειναι πολυ πιθανο να εχεις θεμα. τα μεσ χεντς ειναι πιο μαλακα. η διαφορα τους λοιπον ειναι στην καταπονηση. απο εκει και περα
και τα 2 εχουν αφυσικο φιλ σε σχεση με τα ακουστικα. τα μεν μες χεντς συνηθως μπιστανε πιο πολυ (εκει πρεπει να ψαχτεις με πιο σκληρα μες χεντς που κανουν λιγο παραπανω θορυβο αλλα το φιλινγκ και το ριμπαουντ ειναι ΠΟΛΥΥΥ καλυτερα και πολυ κοντα στο αληθινο φιλινγκ ακουστικων δερματων) σε φαση να μην ελεγχονται καλα ξερω γω, ενω τα ραμπερ ειναι πιο ευκολοπαιχτα. πχ αν κανεις διπλα σε ραμπερ κι μες θα καταλαβεις τι εννοω. στα μεν ραμπερ τα double strokes ειναι γελοια και πολυ ευκολα, στα μες πρεπει να παιξεις με το ποσο θα τα σφιξεις και με τι μες χεντς θα βαλεις. συνηθως οσοι παιζουν σε ραμπερ και πανε σε ακουστικο σετ, τρωνε μεγαλη ηττα οταν πανε να κανουν διπλα στα τομς. (θα μου πεις ροκ φορουμ ειμαστε ποιος κανει διπλα στα τομ...)
προσωπικα θεωρω τα μες χεντς καλυτερα. ειναι περαν του θεματος των καρπων, πολυ πιο προσαρμοσιμα. αν ψαχτεις λιγο με τα χεντς και το σφιξημο, μπορεις να φτιαξεις πολυ ωραιο φιλ. τα ραμπερ , δεν αλλαζουν οπως ειναι ,ειναι... ειναι 2 διαφορετικοι κοσμοι. αλλα απο την αλλη, σε ηλεκτρονικα παιζεις... επειδη τα ραμπερ ειναι αρκετα θορυβωδη, αμα εχεις ηλεκτρονικο σετ, ε καλυτερα τα μες χεντς
εγω πηρα μετα απο αρκετο ψαξιμο μες χεντς απο την 682 (γκλουγλαρετε 682 mesh heads), και ειμαι τερμα ευχαριστημενος. βεβαια σε ολα αυτα, σημαντικη παραμετρος ειναι και η διασταση των τομ κτλ. το αν το τομ ειναι μεγαων διαστασεων ή μικρων, παιζει ρολο στο φιλ που εχουν... τεσπα. παλι κατεβατα χωρις λογο γραφω... αυτα απο μενα
ποθτανα ολα
iola 11
άντε, σειρά μου
σίγουρα ό,τι πιο κοντινό σε φυσικά τύμπανα, να ευχαριστήσω τον Μπέρνη που με βοήθησε καθώς είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρω και έχει 2box
tt0274518
καλοπαιχτα ρε συ!!! που να αλλαξεις και τα mesh. θα παθεις σοκ
ποθτανα ολα
iola 11
Μεγειές! Έχεις παίξει σε Roland να μας πεις διαφορές;
Life begins at 45°.
έχω παίξει td4, td9 και με rubber και με mesh
δε θα σου πω κάτι διαφορετικό απ'αυτό που λένε όλοι, το 2box είναι κλάσεις ανώτερο σε ότι αφορά ήχους/customisability - για να χρησιμοποιήσω λόγια του μπέρνη, "κλείνεις τα μάτια σου και νομίζεις ότι παίζεις σε φυσικό σετ"
δυστυχώς έχουν κάνει πολλές βλακείες στο module, πχ έλλειψη quick rec, ένα κάρο άχρηστα κουμπιά (ένα κουμπί για κάθε τύμπανο, αμφιβάλω αν τα πατάει ποτέ κανείς, απ'τη στιγμή που μπορείς να επιλέξεις ένα τύμπανο απλά χτυπώντας το), έλλειψη scope, σημεία που το μενού γίνεται ενοχλητικά δύσχρηστο αν δεν έχεις το manual μπροστά σου
επίσης χαζός τρόπος τοποθέτησης των rims στα τύμπανα (τα κρατάνε 5 λαστιχάκια που με τον καιρό χαλάνε και σου χοροπηδάει το rim πάνω στο pad), πολλοί κάνουν και μόντα στο kickdrum για να μένει σταθερό (έξτρα σωλήνας rack στο πάνω μέρος της μπότας και τη "δένουν" εκεί - εμένα ευτυχώς δε μου χρειάζεται, δε με ενοχλεί), τα mesh heads είναι single ply και τρυπάνε εύκολα
συν ότι στα roland απλά κάθεσαι και παίζεις χωρίς να το ψάχνεις πολύ με sensitivity, gain, threshold κτλ κτλ κτλ
όλα αυτά ξεπερνιούνται μέσα σε 2-3 ώρες customisation και με 100-150 ευρώ για αλλαγή mesh, άντε και για τη μόντα στο κικ - συν κάνα 100ευρω για την όποια λύση quick recording επιλέξει ο καθένας (ηχογραφητήρια, mixers και δε ξέρω τι). Αλλά πρόκειται για ένα high end σύστημα που κοστίζει 1900 ευρώ, τη στιγμή που τα αντίστοιχα της roland και της yamaha (lol) φτάνουν τα 6 χιλιάρικα. Μιλάμε για 10 in και 6 out, φυσικό Hi-hat, three-zone όλα τα πιάτα, εντελώς αθόρυβο, μεγάλα pads για σωστή εξομοίωση του φυσικού κτλ. Θα τολμήσω να πω ότι δε βλέπω λόγω να σκάσει κάποιος τα τριπλάσια για td30, απ'τη στιγμή που υπάρχει αυτό εδώ
αλλά είναι και θέμα γούστου, πχ ο δάσκαλός μου έχει td9 με rubber και το προτιμά από 2box, δε του αρέσει καθόλου, δε ξέρω γιατί
εσένα πόσο σου πήγε σύνολο το td9 με όλα τα upgrades, αν επιτρέπεται? γιατί πριν χτυπήσω το 2box κοίταγα και για td9, και ζητάγαν κάτι εξωφρενικά 700άρια για rubber set - ήσουν πραγματικά κωλόφαρδος με τα 449 (sic)
tt0274518