πόσο πιάνουν τα χέρια σου;
υπάρχουν απλές γυφτοπατέντες που ξεκινούν από επιπέδο δυσκολίας χειροτεχνίας-δημοτικού και μπορούν να σου αυξήσουν το BW. δες εδώ στο instructables διάφορα τρικ και ανάλογα με το τι έχεις στη διάθεσή σου και πόσο μερακλής είσαι με τα μαστορέματα. Ξεκάθαρα για γεωμετρικούς λόγους και ευκολίας κατασκευής, εγώ θα έπαιζα τα λεφτά μου εδώ. Μπορείς να επαναλάβεις το ίδιο ακριβώς τρικ και στην κεραία λήψης στον απομακρυσμένο υπολογιστή, κι όχι μόνο στο ρούτερ (που όπως θα δεις παρακάτω μπορεί να μη σε συμφέρει να κάνεις). Μπορείς ακόμα και να κατασκευάσεις τη δικιά σου υπερκομπλέ κεραία με ένα απλό χάλκινο σύρμα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Spoiler
όσο για αυτό που λέει ο σαμπρελίνος με τα 5GHz.
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ 802.11n που σημαίνει ότι μπορεί να κάνω και λάθος.
Η επικοινωνία σε ψηλότερες συχνότητες ναι μεν προσφέρει καλύτερο bandwidth μια που όσο συχνότεροι και μικρότερης διάρκειας είναι οι παλμοί τόσο πιο πολλή πληροφορία μπορούν να κουβαλήσουν, αλλά ταυτόχρονα υπόκειται σε μεγαλύτερες απώλειες λόγω απόστασης. Δεν ξέρω σε ποια απόσταση υπερκεράζουν όμως οι χαμηλές απώλειες των 2.4GHz σε σχέση με το αυξημένο BW στα 5GHz κι αυτό έχει να κάνει και με τα χαρακτηριστικά του χώρου, συν το πώς δουλεύει το 802.11n που δεν ξέρω. Δοκίμασέ τα εμπειρικα και δες πού πετυχαίνεις καλύτερη σύνδεση. Πολύ πιθανόν είναι η μία επιλογή να σου προσφέρει καλύτερο BW και η άλλη καλύτερο latency (λόγω των λιγότερων σφαλμάτων που θα συμβαίνουν στην περίπτωση των χαμηλών απωλειών)
Πάντως μη διστάσεις να δοκιμάσεις τα κόλπα του instructables, από πολλαπλές εμπειρίες έχω δει να δουλεύουν σίγουρα το κόλπο με το τρυπητό και αυτό με το αλουμινόχαρτο.
Ειδικά όσο αυξάνεται η απόσταση από την κεραία εκπομπής, η απόδοση της (πλέον) κατευθυντικής κεραίας εκεί που σκοπεύει ο ανακλαστήρας θα ξεπερνάει την απόδοση της ίδιας κεραίας χωρίς τον ανακλαστήρα. Βέβαια, ξέχασε το σήμα σου πίσω του και κοντά του. (Μακρύτερα πίσω του είναι πιθανόν να λαμβάνεις διάχυτο πεδίο και να μην έχεις πρόβλημα)