πολλά ωραία παιχνίδια τους τελευταίους μήνες

καταρχάς το πασίγνωστο Dixit, το οποίο ενδείκνυται για αυτούς που τους αρέσουν τα περιγραφικά, εννοιολογικά παιχνίδια.

φυσικά παίζουμε συνεχώς το Shadows over the Empire για το οποίο σας μίλησα παραπάνω και το ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο με κάθε παιχνίδι.

κάναμε 2 sessions με Mage Knight, για τα οποία όμως επενδύσαμε 6-7 ώρες έκαστο. ένα μαγικό παιχνίδι του οποίου η τσουχτερή τιμή (70-80€) και η πολυπλοκότητα των κανόνων του δεν μπορεί με τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο μεγαλείο του. είναι η μετενσάρκωση του Heroes III σε επιτραπέζιο, simple as that.
πάρτε και μια (κακή) πικ από ένα session

παίξαμε επίσης Masques, ένα φθηνό compact παιχνίδι ίντριγκας και στρατηγικής με εντυπωσιακό replayability. value for money παιχνίδι.

τα επόμενα 3 παιχνίδια που παίξαμε μπορείτε να τα δείτε και στο tabletop του will wheaton

πρώτο το Smash Up. σούπερ σούπερ fun battle game με κάρτες. δημιουργείς ένα deck χρησιμοποιώντας 2 factions και κάνεις επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες με το στρατό που έφτιαξες. τα factions πχ είναι pirates, zombies, wizards, aliens, dinosaurs κλπ οπότε οι συνδυασμοί είναι πολλοί και διασκεδαστικοί.

θεικό Takenoko. αν όχι το καλύτερο, σίγουρα το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ. τα καλύτερα 27€ που έχω δώσει ποτέ. δείτε το βίντεο. (παίζει και ο epic meal time)

για το τέλος κράτησα το παιχνίδι που μας έχει πάρει το μυαλό. και σε αυτή τη περίπτωση το βίντεο του wheaton περιγράφει απόλυτα ένα κλασσικό Resistance session. σας αρέσουν ή όχι τα επιτραπέζια απλά δώστε 15-16€ και πάρτε το και θα περάσετε μερικές από τις καλύτερες ώρες με την παρέα σας. θυμίζει πολύ Παλέρμο αλλά είναι περίπου 100 σκαλιά ανώτερο. υπάρχει και σε μεσαιωνικό theme που ονομάζεται Avalon (αυτό έχω εγώ) αλλά το game mechanic είναι απολύτως ίδιο. η μόνη αλλαγή είναι κάποιες κάρτες χαρακτήρων. δείτε το απίστευτο βιντεάκι και παραγγείλτε το.