Προσπαθούσα να κάνω κι εγώ τους υπολογισμούς να δω τι παίζει και όπως λες περνάμε με κάποιους τρόπους και με 2 νίκες, μάλιστα λογικά μας συμφέρει να είναι με τους Κροάτες και τους Σλοβένους για να τους βάλουμε από κάτω σε ισοβαθμία (?). Νομίζω ότι παίζει και γερό ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με μια από τις άλλες 2 να είναι η Φινλανδία (και άρα να ξεκινάμε με ντεζαβαντάζ πόντων και να θέλουμε και σκορ εκτός από νίκες). Όλα αυτά πολύ πρόχειρα (πχ θεώρησα ότι οι 2 πρώτοι παίρνουν όλα τα ματς για απλοποίηση :ρ) και χωρίς να είμαι σίγουρος για το ποια είναι τα tie breakers. Αν τα έχεις κάνει πιο αναλυτικά, ρίχτα.
Χοντρικά, με δυο νίκες επί των Κροατών και των Σλοβένων: Αν νικήσουν οι Φινλανδοί και τα δυο, περνάμε. Αν χάσουν και τα δυο, περνάμε. Αν κάνουν 1-1, δύσκολη τριπλή. Προφανώς όλα αυτά αλλάζουν αν κάποιος πάρει νίκη ενάντια σε Ιταλία/Ισπανία. Το σημαντικό εδώ είναι ότι μάλλον είναι πιο εύκολο να πάρει κάποιον νίκη με Ιταλούς, άρα οι Φινλανδοί θα μείνουν κοντά μας να μας χαλάνε τις ισοβαθμίες και οι 2 επί των οποίων θα έχουμε νίκες (υποτίθεται :ρ), μπορεί να τσιμπήσουν ένα ποντάκι και να μας βάλουν από κάτω.
Edit: Δεν ξέρω αν το άλλαξαν, αλλά δε λένε ότι θέλουμε 3 νίκες [ http://www.contra.gr/Basketball/Euro...s.2404407.html ]
Η εθνική μας έχει ανάγκη το λιγότερο δύο νίκες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαφορές, σίγουρα πάνω από 10 πόντους, προκειμένου πιθανές τριπλές ισοβαθμίες να μας φέρουν στην τετράδα του ομίλου.