Ο Roger Waters έχει δικαίωμα να πει ό,τι γουστάρει να πει για το ναζισμό. Κυρίως επειδή μπορείς να έχεις μία ιδεολογία ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ταξικής θέσης κλπ. Προκλητικό είναι μόνο στα μάτια ενός κομματιού μίας κοινωνίας που τα χει φτύσει από τη δυστυχία. Αλλά κλάιν αυτά, βαριέμαι να τα συζητάω έτσι κι αλλιώς. Εδώ πιστεύω είναι το ζουμί:
Σε έχει βοηθήσει σε τίποτα αυτή η στάση γενικά; Δε σε ρωτάω ούτε για να σε αδειάσω ούτε τίποτα, εντελώς καλοπροαίρετα. Με κάποιο τρόπο δηλαδή πιστεύεις ότι βγαίνεις πιο στέρεος μέσα από τέτοιες διαπιστώσεις; Όπως και στο θρεντ με τον Βικέρνες δηλαδή: σου έθετα ένα εντελώς άμεσο ζήτημα ασφάλειας κι εσύ ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληξες στο ότι η κοινωνία νοσεί οπότε τα ζητήματα στο τώρα είναι χαμένα από χέρι κλπ. Μπορεί να είναι παντελώς οφφ-τοπικ αυτό σαν ερώτηση αλλά το ρωτάω γιατί όντως με ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση.Originally Posted by carheart
Roger Waters και Χρυσή Αυγή (καμμία σχέση) - ενα κείμενο του Γιάννη Αγγελάκα
Ο Ρότζερ Γουώτερς σ΄οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται σήμερα έκανε κάποτε αυτόν τον πλανήτη να γυρίζει ομορφότερα και μύησε εκατομμύρια νέους ανά την υφήλιο σε πρωτόγνωρα μουσικά τοπία και ακόμη φωτεινώτερες σκέψεις αντίθετα οι απανταχού εθνικιστές, χρυσαυγίτες κτλ το μόνο που προσφέραν και επιμένουν να προσφέρουν σ' αυτόν τον πλανήτη είναι φρένο , σκοτάδι , φόβο και καταστροφή . Προτείνω το κάτωθι τετράστιχο για διεθνή ύμνο του εθνικισμού:
Κανείς δεν είναι αδελφός
Το μίσος μου είν' απ' όλα ιερότερο
Κι αν είναι να πνιγώ απ το φώς
Το σκότος προτιμότερο
Μήπως ανοίγει ο Αγγελάκας τη συναυλία;;;
Τώρα διάβασα όλη την ανακοίνωση κατά του Waters, είχα φύγει τριήμερο και έχασα το stand up comedy.
Έχω να πω οτι ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ, αυτός είναι υπαρκτός σουρεαλισμός του χειρίστου είδους. Στο ίδιο κείμενο αναφορες σε Rock, χίππιδες, πιθανή σεξουαλική εκμετάλευση νεαρών, μεταναστευση, Πλάτωνα και καπιταλισμό.
I don't do drugs. I am drugs.
Μαλάκα εντάξει, κάθε λογικό πλαίσιο καταρρέει. Θα παίρνω να παραγγείλω σουβλάκια, θα μου λέει ο τύπος "ναι, αλλά σε εκείνο το θρεντ με τον Βίκερνες.." και θα μου το κλείνει.
το πρώτο που κουόταρες δεν ξέρω καν γιατί το έκανες, δεν θα ξαναγράψω ποιος είναι ο Waters και τι είπε, πότε το είπε, γιατί το είπε κλπ
το δεύτερο που κουόταρες επίσης δεν ξέρω γιατί το έκανες, δεν καταλαβαίνω καν την ερώτηση και τη σύνδεση με τον Βίκερνες, γιατί όλα να συνδεόνται με τον Βίκερνες, είναι άρρωστο αυτό
Ι see what you did there
Spoiler
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.
Κάρχαρτ, λέω συνοπτικά ότι για 1000στη φορά έχεις βγάλει όλη την ανθρωπότητα μαλάκες, στην προσπάθειά σου να αποφύγεις να δώσεις μία, έστω άχαρη, απάντηση σε ένα ζήτημα.
Δεν ήμουνα στο pc, είχα τρεξίματα. Αποφάσισα ότι εκείνο το θρεντ πέθανε. Καταλαβαίνεις ότι δε μιλάω για το θέμα εκείνου του θρεντ αυτού καθεαυτού (ούτε καν του τωρινού), αλλά γι αυτόν τον μηδενισμό που διέπει κάθε πολιτικό ποστ σου;
Ρε τσακαλέα μου, γνωριζόμαστε 800 χρόνια, δε γράφω εδώ μέσα και ειδικά σε σένα για να κάνουμε χαβαλέ. Αν θες κουβεντιάζουμε, αν θες όχι.
Εξήγησα πλήρως το σκεπτικό μου για τον Βίκερνες στο δικό του θρεντ. Εξήγησα πλήρως το σκεπτικό μου για τον Goyoters εδώ. Δεν βλέπω κάποια ασυνέπεια. Δεν βλέπω κάποιο μηδενισμό. Δεν βλέπω καν κάποιο πολιτικό ποστ ιδιαίτερου πολιτικού (και όχι κοινωνικού) βάθους.
Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτουν όσα λες περί μηδενισμού
Δεν είπα ότι έδειξες ασυνέπεια σε σχέση με το προηγούμενο θρεντ, αν κατάλαβες αυτό. Συνεπέστατος ήσουν στην ίδια άποψη.
Συγκεκριμένα, σε μία συζήτηση για το φασισμό και την εισβολή του στην κοινωνία, με αφορμή συγκεκριμένα πράγματα στο τώρα, όπως το "evrise-i-hrysi-avgi-ton-gouters" ή το αν πρέπει ένας ημίτρελος ένοπλος να συλλαμβάνεται συνοπτικά, σχολιάζω ότι προτιμάς να κατηγορείς τους πάντες για την παρακμή της κοινωνίας, παρά το να δώσεις μία απάντηση, ακόμα και την "άντε γαμηθείτε ρε φασίστες, ο Waters σας γαμάει όλους". Θεωρώ ότι το δεύτερο είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών. Αυτά.
Ρε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή ή "άλος 1 θολοκουλουριάρης πουρώκερ που νομιζει πως θα θιξη το Μεγαλο Εθνικο Κηνημα" ή "vgike tora h hrysi aygi an kra3ei ton Waters eleoc pia!". Μια πιο κριτική ματιά απέναντι σε ένα ζάπλουτο ψιλομαλάκα τύπο που χρησιμοποιεί την εύκολη κριτική απέναντι σε ένα ναζιστικό κόμμα, μια βδομάδα πριν τη συναυλία του, για να γίνει ακόμα περισσότερο ζάπλουτος, δεν επιτρέπεται;
Επίσης πότε έκανα κουβέντα για τον εκφασισμό της κοινωνίας και τις ρίζες του κακού; Τοποθετήθηκα για δύο ζητήματα, που δεν μοιάζουν καν εντωμεταξύ, με τα δικά τους δεδομένα. Ή για τις επιτακτικές ανάγκες των καιρών.
Για τον Βίκερνες και τις προληπτικές/συνοπτικές συλλήψεις έχω επεκταθεί στο πεθαμένο θρεντ.
Τι θες να σου απαντήσω για να ησυχάσεις;
*Ψιλοεπείγον
Watersικοί ή μη, erίτες και erίτισσες,
μετά την αγορά του εισιτηρίου με σκοπό να απολαύσω το ζάμπλουτο roger waters για δεύτερη (2) φορά, προκύπτει ένα μικρόοοο μικρόοοοο θεματάκι με τα διαδικαστικά της καθόδου από καλαμπάκα. Αυτό που φαίνεται να είναι το επικρατέστερο σενάριο καθόδου είναι ότι κατεβαίνω τρίτη απόγευμα (30/7) με το τρένο και αθήνα ειμαι γύρω στις 10μισή το βράδυ. Την άλλη μέρα, 31/7, γύρω στο μεσημεράκι, θα γυρίζω στις γειτονιές των αθηνών, με σκοπό να δω την πόλη, τις ομορφιές της, να γνωρίσω ό,τι θηλυκό δεν έχει φάει ο μπέρνις, να πιω καφέ στο φλοράλ, και κάποια στιγμή να συναντήσω τα ορκ που θα κατέβουν από θεσσαλονίκη και να ενώσουμε τις δυνάμεις που θα μας παν αργά-αργά προς μαρούσι.
Το χρονικό διάστημα που λείπει από το παραπάνω πλάνο είναι το βραδινό (22:30 έως 13:00 περίπου), συνεπώς...
"αναζητείται οικία διαμονής για διανυκτέρευση το βράδυ της τριακοστής του ιουλίου
μέχρι περίπου το μεσημερι της επομένης, στην περιοχή της αθήνας (ευκολα προσβάσιμο το κέντρο γιατί δεν σκαμπάζω τίποτα)".
Δεσμεύομαι ότι:
- έχω μάθει να πηγαίνω τουαλέτα μόνος μου και να σηκώνω το καπάκι της
- θα έχω πλυθεί μια μέρα πριν. Θα φέρω και δικιά μου οδοντόβουρτσα
- είτε είσαι αγορι είτε είσαι κορίτσι, δεν μπλέκω επαγγελματικά με συναισθηματικά. Νόμος.-
- δεν θα ρθω με άδεια χέρια
- η πλειονότητα των ανθρώπων διατείνεται πως είμαι γλυκούλης
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.