Πες μου τώρα ότι θα γίνει το θρεντ συζήτηση περί παιδεραστίας.. Καταρχήν για παιδέρα πιάνουν και θεωρούν κι αυτόν που έχει αυτές τις τάσεις και απλά μπορεί να κατεβάσει φωτογραφικό υλικό και να μη κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του, όπως ξέρεις. Αυτό σκεφτόμουν. Για τα άλλα περι υποκειμενικών και αντικειμενικών ορίων, υπάρχει και το σέξιον να τα πούμε και η ΛΟΛΙΤΑ να δεις.
"we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"
Krima re Kaiada, na grafeis toso kalh mousikh alla na sai toso xazos kai na to ekmetalleuontai oi alhtes...
Έβγαλα τοΧλωμό μοναχικό άστρο
Καθρεπτίζεσαι στα απύθμενα,
Σκοτεινά νερά
Εκεί όπου ξανά, δεν έλαμψε το φώς
Εσύ φωτίζεις τον πυθμένα του χάους
Στην έρημο της μεσογείου
Εσύ, μια λάμψη, σκοτεινή, αιώνια
Λευκένεις του τοπίου την απέραντη μοναξιά
Εσύ, μια λάμψη, σκοτεινή, αιώνια
Η αλήθεια, η τόλμη, η νέα γνώση
Μπροστά απο 1000 χρόνια να απλώνεται
Το πνεύμα του Απόλλωνα
Που σπάει τα δεσμά
Με τα μάτια καρφωμένα στ'άστρα
Με το πάθος να πυρώνει την καρδιά
Η εμφάνιση της εργατικής τάξης να γκρεμίζει κάστρα
Που ανθρώπινα μυαλά
Χτίσαν ύπουλα, κρυφά...
Χλωμό μοναχικό άστρο
Που καθρεπτίζεσαι στα απύθμενα,
Σκοτεινά νερά, Φώτισε ιερά
Τις ψυχές των γόνων σου
Και κάποτε του Υδροχόου
Τα νερά θα στερέψουν
Αντικρίζωντας το προσωπό σου!
Το σημάδι των θεών
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
και πρόσθεσα μια λέξη σε ένα κρίσιμο σημείο (κοιτάξτε το ορίτζιναλ βίντεο). Για μένα αυτό το πράγμα εδώ είναι πιο σημαντικό από δεκαπέντε χιλιάδες αδιάφορες χεβιμέταλς, στόνερς, αβανγκάρντς και θα μπορούσε (αφήνοντας κάνα δυο πράγματα απ' έξω) να ειπωθεί σχεδόν σε κάθε (πολιτικό) πλαίσιο. Λοιπόν? Για πες σταμ, χωρίς greeklish και ειρωνίες, δε σε πιάνω.
"we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"
Δε με πολυενδιαφέρει να διαβάσω στίχους Νάερ Μάταρον. Δε θέλω να είμαι cynical asshole ή κάτι τέτοιο. Για τον πούτσο μουσική τους θεωρούσα έτσι κι αλλιώς, οπότε περαιτέρω δεν τον κοιτάω και είμαι ήσυχος.
Ορίστε τι έλεγα στον κάρχαρτ περί Βικέρνες, για να μην τα ξαναγράφω:
[2:50:01 μμ] stam and the witches: άσε με ρε μλκ με τον καθυστερημένο
[2:50:08 μμ] stam and the witches: έχει πάρει ασυλία επειδή έγραψε έναν καλό δίσκο κάποτε
[2:50:47 μμ] carheart: εσυ τωρα διατεινεσαι πως ασχολεισαι με την μουσικη
[2:50:48 μμ] carheart:αυτο λες
[2:51:23 μμ] stam and the witches: δεν έχω πρόβλημα με τη μουσική, πώς γίνεται να χω
[2:51:38 μμ] stam and the witches: απλά βλέπω πολύ χαλαρή αντιμετώπιση στα υπόλοιπα, γιατί είναι ο βικέρνες
[2:52:28 μμ] carheart: εχουμε τοποθετηθει για ολα
[2:53:11 μμ] stam and the witches: ισχύει αλλά ο τσιμπουκλάνο με έφτασε στο αμήν
[2:54:03 μμ] carheart: λετε ΤΟ ΙΔΙΟ εν τω μεταξυ
[2:54:11 μμ] stam and the witches: όχι, καμία σχέση
[2:54:47 μμ] stam and the witches: εγώ κρίνω ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να στρώσει ο βικέρνες είναι με μία σφαίρα στο κεφάλι
[2:55:09 μμ] stam and the witches: δε λέω "αχ γιατί να είσαι τόσο χαζός (heart) θα σε φάνε τα κοράκια πάλι" κλπ
Last edited by stam and the witches; 17-07-2013 at 16:06.
@stam:
Μίλησα για κοράκια, γιατί είναι ΣΥΝΗΘΕΣ φαινόμενο, ακόμα πριν αποδειχθεί η ενοχή κάποιου, να τον στήνουν στον τοίχο και να τον αντιμετωπίζουν σαν να έκανε αυτά για τα οποία εικάζουν πως θα έκανε. Στο σημείο αυτό, δεν με ενδιαφέρει, αν ο άλλος είναι φασίστας, χα, σύριζα, αναρχικός, κουκουέσ ό,τι_θέλει_ας_είναι. Η μέθοδος του 'διαστρεβλώνω όσα μπορώ χωρίς να με νοιαζει τίποτα ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΩ' είναι γαμημένα στραβή και έχω σοβαρό πρόβλημα μαζί της. Την απάντηση (με κάθε δυνατο τρόπο) στον όποιο φασίστα ή χρυσαυγίτη προτιμώ να τη δώσει η κοινωνία - εγώ, εσύ - συνειδητά, όχι ο κάθε δημοσιογραφίσκος κερατάς που το κάνει για να προκαλέσει, να φανεί, να πουλήσει και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που του κάθονται καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Και προφανώς εδώ πέρα ανέφερα τον σκαι, γιατί όπως αναφέρεις και εσύ, ανήκει σε αυτά τα μμε (αν όχι όλα) που κατά κόρον μεθοδεύουν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση (βλ. σακκά), που αβαντάρουν φασίστες, παραπληροφορούν, χαϊδεύουν συγκεκριμένα αυτά.
Η μουσική του vikernes προσωπικά με τρελαίνει. Θεωρώ τον άνθρωπο μουσική ιδιοφυΐα και αυτό δεν αλλάζει. Όμως με τον άνθρωπο varg έχω σοβαρό πρόβλημα. Όταν κράζει τον μπρέιβικ, γιατί τα θύματα δεν ήταν μονο muslims και μες σε αυτούς υπήρχε και το καθαρό νορβηγικό - ευρωπαϊκό - αίμα (vikernes saying), δεν μπορώ να διαχωρίσω μουσική - άνθρωπο. Και εκεί σκαλώνω και μπαίνει η προβληματική: ενώ μουσικά γουστάρω τόσο burzum, πολιτικά (με τον βίκερνες) είμαι ενάντια.
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.
και
πλάκα μου κάνεις έτσι? Υποτίθεται ότι χάριν μία συζήτησης περί καλλιτεχνικής οντότητας και πολιτικής σου ζητάω εγώ να το κάνεις, επειδή εγώ βρίσκω κάτι αξιομνημόνευτο εκεί. Καταρχήν οπότε, κυνικός είσαι ως προς εμένα. Στα άλλα που έλεγες στον κάρχαρτ ουσιαστικά είναι οφφ τόπικ, συμφωνώ βέβαια ότι υπάρχει χαλαρή αντιμετώπιση κλπ.
Μαντεψιά: Δε πρόκειται να τα λύσουμε ποτέ αυτά τα ζητήματα, τα ίδια και τα ίδια λέμε σε αυτό το τόπικ εδώ και χρόνια λολ.
Καταλαβαίνεις ότι η φάση είναι νεοναζί; Καταλαβαίνεις ότι συλλάβανε ένα νεοναζί με οπλισμό και το μόνο που απαντάς είναι "μη διαστρεβλώνεις"; Ποια διαστρέβλωση; Ξέρεις εσύ καλύτερα τι έγινε; Ή θυμάσαι το "κάθε ύποπτος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου" και το τηρείς ευλαβικά και σε προσωπικό επίπεδο για τον Βικέρνες; Αν συλλάβουνε χρυσαυγίτη με βόμβες (όπως κι έχει γίνει), θα λες το ίδιο;
Φθόγκε δεν είναι οφφ-τόπικ, γι αυτή τη μαλακία μπήκα και είπα ό,τι είπα.
Γέλασα λίγο με την εργατική τάξη στους στίχους. Θα σχολιάσω αργότερα.
Η διαστρέβλωση που βλέπω εντοπίζεται στη επικρατούσα λογική των μμε να γκαρίζουν πως κάποιος είναι ένοχος, χωρίς να υπάρχουν (για την ώρα - εννοώ χθες) τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτό. Δεν λέω ότι ο vikernes είναι αθώος, αλλά μέχρι να αποδειχθεί, δεν πιστεύω πως ετοίμαζε μακελειό και λοιπές φήμες. ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ το καλύτερο παιδί, δεν θεωρώ πως κακόπεσε, καθώς έχει κάνει ήδη πράγματα τα οποία με τοποθετούν απέναντί του.
Το να βγαινουν και να κράζουν αυτοί οι οποίοι αβαντάρουν με ενοχλεί.
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.
http://www.skai.gr/news/world/articl...tiki-epithesi/
Auto ennoeis kraksimo kai gkarisma peri enoxis?
Δεν εννοούσα αυτό. Και δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ, σημασία έχει ότι κάποιοι πέφτουν απ'τα σύννεφα. Ο Art in Haste το παρουσίασε περίπου εξωφρενικό το να συλληφθεί ένα φιλήσυχο γατάκι σαν το Βαργκ. Απ'ό,τι κατάλαβα ο Βαργκ είχε αλληλογραφία με τον Μπρέιβικ, σε φάση έστελναν γράμματα ο ένας στον άλλον. Και γω λέω ότι ένα σοβαρό αστικό κράτος με την παράδοση της Γαλλίας και με την ακροδεξιά βία εκεί να είναι σε άνοδο (διαδηλώσεις ενάντια σε γάμο ομοφυλοφίλων, δολοφονία 18χρονου αντιφα), είναι λογικό να θορυβηθεί από κάτι τέτοιο, δεδομένου και του βίαιου παρελθόντος του Βαργκ. Και προφανώς η Γαλλία με το οπλοστάσιο αντιτρομοκρατικών νόμων που διαθέτει (με τους οποίους προσωπικά δεν συμφωνώ), θα κοιτάξει να απελάσει έναν τέτοιο τύπο με όποιον τρόπο μπορεί και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ε, αν αποδειχθεί ότι απλά η γυναίκα του γουστάρει σκοποβολή θα τον αφήσουν, κλάιν.
υγ: ο ΣΚΑΪ με φοτο πρώιμου γούτσου-γούτσου Βαργκ, λολ
υγ2: στα σχόλια μπλακμεταλάδες είναι αυτοί που λένε τις μαλακίες ή χρυσαυγίτες;
Last edited by kollaps; 17-07-2013 at 17:00.
δε προκύπτει αυτό από κάπου, λέει ότι του έστειλε το μανιφέστο ο μπρέιβικ, όπως και σε άλλους 500. ο Βικέρνες είναι σελέμπριτυ, του στέλνουν χιλιάδες άτομα ημέηλ και έχει αλληλογραφία με πολλούς. Αλλά βασικά και φιλαράκια με τον τύπο να ήτανε, αυτό αφορά κυρίως το εάν θα το καταδικάσουνε οι γάλλοι. Εμείς ξέρουμε ότι έχει κάνει και πει πολύ χειρότερα πράγματα από αυτό, οπότε τι να μας πει. Δε θα περίμενε από τον Μπρέιβικ για το αν θα του καύλωνε να ρίξει ένα φορτηγό με εκρηκτικά κάπου. Στο άλλο, και χωρίς να τα διαβάσω, χρυσαυγίτες και μπλακμεταλλάδες είναι ομάδες που έχουν αρκετό overlap σε απόψεις έτσι κι αλλιώς.
φθόγγε εσύ δεν ήσουν που με έκραζες για τον πρώτο (απολιτικ, μη-φασιστικό δίσκο) των Skrewdriver?
Και χρησιμοποιούσα εγώ κάποια επιχειρήματα που χρησιμοποιείς εσύ τώρα, και εσύ έκανες σαν την Ελένη Λουκά του political correctness?
Πάρτα αρχίδια μου τώρα.
Barry Prudom-He's Public Enemy No1.