Γιατί όμως; Εκεί που εσύ βλέπεις το φυσιολογικό, εγώ βλέπω απλώς το συνηθέστερο (και ίσως αυτό που αντιπροσωπεύει εμένα).
Πώς θα ονομάζες την απουσία σεξουαλικής έλξης; Δέχεσαι έστω ότι μπορεί να υπάρχει επαφή (και διέγερση) χωρίς απαραίτητα να υπάρχει έλξη;
Εγώ ωστόσο δεν είπα αυτό. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που λειτουργεί η σεξουαλική διέγερση. Τα άλλα που γράφεις είναι αξιακές κρίσεις και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να αντιληφθείς τα πράγματα έξω από τη δική σου εμπειρία. Ναι, εγώ δεν θα απολαύσω το σεξ στην ολότητά του κι εσύ που θεωρητικά έχεις τη δυνατότητα να το απολαύσεις στην ολότητά του, το πιθανότερο είναι ότι μια ζωή θα βασανίζεσαι γιατί ποτέ δεν θα έχεις αυτό που θέλεις. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την πλειονότητα. Αν υποθέσουμε πως πίσω από το "σεξ στην ολότητά του" κρύβεται η ευχαρίστηση και πίσω από την ευχαρίστηση κάποιο είδος ευτυχίας, τότε πάλι δεν έχει μεγάλη διαφορά γιατί η ευτυχία σε μεγάλο βαθμό κατασκευάζεται. http://www.youtube.com/watch?v=4q1dgn_C0AU
Ο τυφλός ποτέ δεν θα έχει την ευχαρίστηση του βιώματος των χρωμάτων που έχω εγώ, αλλά κι εγώ δεν θα έχω ποτέ την ευχαρίστηση να βιώσω τις υπόλοιπες αισθήσεις με τον τρόπο που τις βιώνει αυτός. Το αυτό ισχύει και στον σεξουαλικό τομέα, μόνο που υπάρχει προσπάθεια άρνησης ότι αυτά τα πράγματα είναι δυναμικά κι ο καθένας τα αξιολογεί με βάσει τα δικά του υποκειμενικά και αυθαίρετα κριτήρια που τον κάνουν να νιώθει καλύτερα. Το βίντεο που έβαλα εξηγεί πώς δουλεύει το πράγμα.
Η σεξουαλικότητα δεν είναι πρόσωπο για να τις αξίζει να τη ζήσουμε κάπως συγκεκριμένα, ισχύει ό,τι είπα παραπάνω. Εξ ορισμού, τι είναι παθολογικό;
Αν θες να τα στηρίξεις κάπου όλα αυτά, οκ, αλλά εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου έτσι. Ποιο πιθανό θεωρώ να εμφανίσει κατάθλιψη ένας μη-ετεροφυλόφιλος λόγω της αντιμετώπισής του από την κοινωνία παρά γιατί ο προσανατολισμός του είναι άμεσα συνδεδεμένος με κάποια βαριά ψυχική ασθένεια!