κουραστηκα να σκοτωνω κουνουπια
κουραστηκα να σκοτωνω κουνουπια
Oκ, βλέπω το πιο πάνω βίντεο και ενώ σε γενικές γραμμές είμαι κάπως έτσι, βάζοντας τη λογική να δουλέψει δε βρίσκω κάποιο ηθικό πρόβλημα αν και εφόσον το ζώο δεν κακομεταχειρίζεται ή αναγκάζεται να κάνει κάτι που αντιτίθεται στις ορμές του.
Ντισκάς ER με όσο πιο πολύ αγάπη και κατανόηση γίνεται.
Spoiler
Kaserinos?
Λεκε, το προβλημα δεν ειναι ηθικο, ειναι θεμα διαστροφης. Φυσικα, επειδη ΕΡ εισαι, μπορουμε να μηδενισουμε τα παντα και να πουμε πως τιποτα δεν ειναι διαστροφη και πως ολα ειναι φυσιολογικα, αλλα ελπιζω να μη σε βλεπω σε 20 χρονια να μιλας σε βιντεο για το πως σαρεσει να σε γαμανε αλογα και να σου δαγκωνουν την πλατη οσο σε διακορευουν. Και οχι μονο αυτο, αλλα να εισαι και παντρεμενος με καποια που γουσταρει να πιπωνει αλογα. Βασικα το παιρνω πισω, ΕΥΧΟΜΑΙ καποιος εδω μεσα να το κανει αυτο.
Last edited by Κωλαράκι Τορνευτό; 01-06-2013 at 08:13.
το εύχομαι, αλλά δύσκολο να επιβιώσει.
http://en.wikipedia.org/wiki/Enumclaw_horse_sex_case
NSFW video.
Τουλάχιστον έφυγε χαρούμενος.
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.
Το επιχείρημα του ''φυσιολογικού'' οπότε.διαστροφή η [δiastrofí] Ο29 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του διαστρέφω. 1. αλλοίωση μιας βιολογικής, ψυχικής ή νοητικής λειτουργίας, έτσι ώστε να γίνει μη φυσιολογική:
Η μαμά φύση διδάσκει πως η ποικιλομορφία είναι αποτέλεσμα (και) εντατικού γαμησιού διαφόρων ειδών μεταξύ τους . Άρα το πρόβλημα του φίξξξερ είναι πως ο τύπος που τον γαμάει το άλογο, ενδίδει στις σεξουαλικές ορμές του κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί προβληματικό και αντικοινωνικό στη σημερινή ανθρώπινη κατάσταση. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που κάνει είναι ασυνήθιστο και ένδειξη αδυναμίας, αλλά δεν νομίζω να μπορεί να θεωρηθεί διαστροφή ή αφύσικο- ειδικότερα αν σκεφτεί κάποιος πως ο μέσος 40άρης Ελληνας χρησιμοποιεί τις ίδιες λέξεις για την ομοφυλοφιλία-.
Last edited by Λεκές; 01-06-2013 at 18:21.
Αρα ο φίξξξερ το θεωρεί και ανήθικο, γιατί εγώ δεν υιοθετώ αυτή τη στάση όπως φαίνεται από τα ποστ μου.
Δεν παίρνω θέση για το ίδιο το ζήτημα, απλώς λέω ότι προφανώς και είναι θέμα ηθικής. Δεν υπαρχεί κανένας ορισμός «διαστροφής», «φυσιολογικότητας» ή κάποιος «βιολογικός κανόνας» για το τι είναι σωστό και τι όχι. Είναι σωστό ή όχι ανάλογα με τους κανόνες που θέτει ένα σύνολο ανθρώπων, και αυτό είναι ο ορισμός της ηθικής. Ο φίξερ λέει «όχι παιδιά, είναι διαστροφή!», στην πραγματικότητα λέει ότι είναι ανήθικο, για τη δικιά του ηθική.
Last edited by ikonoklast; 01-06-2013 at 18:56.
Οι κανόνες του συνόλου δε συνιστούν την ουσία της ηθικής αλλά το νομικό πλαίσιο. Ασχέτως αν αυτό προκύπτει από επιχειρηματολογία για τις ηθικές βάσεις του. Ο Βουλγαράκης ή κάποιος άλλος είχε κάνει τη σύνδεση των δύο εντωμεταξύ;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλω πολύ να βρω γιατί είναι ανήθικο -αν και εφόσον δεν τραυματίζεται το ζώο ή κάνει κάτι αντίθετο με τις βασικές ορμές του- γιατί κι εγώ δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν μου έλεγε κάποιος φίλος μου πως πάει να πάρει πίπα απ'το σκύλο του. Αλλά μου φαίνεται αδύνατο να βρω κάτι καλύτερο απ'τα κλασικά επιχειρήματα περί διαστροφής, αφύσικου ή αισθητικής. Μπορεί να τραβάω την ηθική στα λογικά άκρα της, δεν ξέρω.
Εντωμεταξύ είναι και επίκαιρα όλα αυτά γιατί ένας νέος νόμος ποινικοποιεί τη συνεύρεση με τα κατοικίδια.
Το νομικό πλαίσιο είναι η συνισταμένη της ηθικής της κυρίαρχης τάξης μιας κοινωνίας στην πάλη της με τις μη κυρίαρχες. Ο βουλγαράκης είχε πει «Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», δήλωση απολύτως λογική για έναν εκπρόσωπο της αστικής δημοκρατίας και του κράτους της.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/13-23.html
^ Αυτό τι είναι; Διαστροφή;
Καλή η μαρξιστική ανάλυση. Κρίμα που απαξιώνει την υπάρχουσα ηθική με το να την αρνείται εντελώς.
Η συγκατάβαση είναι πολύ λεπτό ζήτημα γιατί οι επιστημονικές μελέτες φαίνεται να υποστηρίζουν πως κάτω από μία ηλικία -αυτή στο σημερινό κόσμο διαμορφώνεται στατιστικά στα 16 χρόνια- δεν μπορείς να έχεις πλήρως διαμορφωμένη αντίληψη ώστε να συμφωνήσεις απολύτως συνειδητά σε μια σεξουαλική συνεύρεση ή διαβίωση ή οτιδήποτε. Άρα μπορεί να θεωρηθεί ανήθικη πράξη στο βαθμό κατά τον οποίο το παιδί έπεσε θύμα διότι ''ξεγελάστηκε'' λόγω ανωριμότητας και ακόμη περισσότερο στο αν υπέστη σεξουαλική η ψυχολογική καταπίεση. Η ανηθικότητα έγκειται στο πως ενώ γνωρίζεις πως μπορεί να προκαλέσεις ψυχικά και σωματικά τραύματα στον/ην άλλο/η, ενδιαφέρεσαι κυρίως στο να ικανοποιήσεις τις ορμές σου. Οπότε αν ο όρος διαστροφή είναι αδόκιμος -που είναι- ο όρος ''ανήθικη πράξη'' μπορεί να περιγράψει καλύτερα την περίσταση.
Δυστυχώς μια μικρή μελέτη της ανθρώπινης στάσης επί του θέματος δείχνει το πόσο μπερδεμένα ήταν και είναι τα πράγματα καθώς και το πόσο υποκριτές και ψευτο-ηθικολόγοι είναι οι περισσότεροι που καταπιάνονται επιφανειακά με αυτά :
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_consent
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου βέβαια να πω πως ένιωσα άβολα με το πιο πάνω περιστατικό. Υπάρχουν όμως πάντα γκρίζες περιοχές και όποιος είναι έτοιμος να βγάλει ετυμηγορία ας κοιτάξει τα του οίκου του.
Στα ζώα το ίδιο επιχείρημα (αυτό για τη συγκατάβαση) είναι ασυνεπές εφόσον οι περισσότερες κοινωνίες αποδέχονται την εκτροφή το κυνήγι και τη θανάτωση τους για κάλυψη ανθρώπινων αναγκών. Συν τοις άλλοις αναφέρομαι σε περίπτωσεις που το ζώο αποδέχεται τη σεξουαλική πράξη και φαίνεται να την απολαμβάνει (ξεράστε).
Last edited by Λεκές; 01-06-2013 at 20:03.