Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 149

Thread: ΑΝΘΗ - ΦΥΤΑ

A rock, an island Drumsick's Avatar

Γάμησε. Πολλή πατάτα όμως βρε αδερφέ! Τι θα την κάνετε τόση πατάτα?
    Πουλάτε κιόλας ή είναι για προσωπική κατανάλωση όλα αυτά?

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

προσωπική κατανάλωση, άντε να δίνουμε και τα περισσεύματα. οι πατάτες μη νομίζεις ότι βγαίνουν πολλά κιλά γιατί γίνονται μικρές. είναι πολύ νόστιμες βέβαια. για την ποσότητα μάλλον ψιλοφρίκαρε ο πατέρας μου γιατί δε βγάλαμε αρκετές πέρσυ και το παράκανε λίγο
    Rock or Nothing

Αχαχ, κατάλαβα. Πολύ ωραίος κήπος πάντως, περιποιημένος.

κάτι που δεν οφείλεται σε εμένα βέβαια (η περιποίηση λέω)... εγώ έχω αναλάβει τη χειρονακτική εργασία, πότισμα, σκάψιμο, καθάρισμα, συλλογή. τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα φροντίζει ο "μεγάλος"
    Rock or Nothing

Will Teasle kontan's Avatar

τον τελευταίο μήνα έχουν εμφανιστεί αυτά τα κίτρινα σκατολοΐδια στη διπλαδένια μας. Άμα έχω καταλαβει καλά ψαχνοντας λίγο απο δω κ αποκει, πρόκεται για κάποιου τύπου ακάρεα, μόνο που τα δικά μου εμφανίζονται μόνο στα μπουμπουκια, ενώ όταν ανθίζει εξαφανίζονται, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται όπου ξαναεμφανίζονται. Αυτά τα λευκά δε μπορώ να βρω τι είναι, αλλά εμφανίζονται πάνω σε μια κολλώδη ουσία που υπάρχει στα φύλλα κοντά στα άνθη.

για πείτε εσείς που είσαστε κ πιο ειδικοί. είναι σοβαρά γιατρέ;

Mελίγκρα.

Θα κάνεις το εξής:

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι
    1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό οινόπνευμα
    1 λίτρο νερό

Θα βράσεις ένα μικρό μέρος του νερού, και θα διαλύσεις σε αυτό το σαπούνι. Θα συμπληρώσεις με το υπόλοιπο νερό, θα προσθέσεις το οινόπνευμα, και θα ψεκάσεις χωρίς κανέναν οίκτο. Το διάλυμα πρέπει να έρθει σε επαφή με τα έντομα για να δράσει, οπότε μην κάνεις τσιγκουνιές. Γενναίο ψέκασμα σε όλα τα μπουμπούκια, και εκεί που έχει τα ασπράκια. Προσοχή όμως, οχι σε ώρα που βλέπει ο ήλιος το φυτό.
    Την επόμενη μέρα τσεκάρεις το αποτέλεσμα. Αν τα κίτρινα έχουν γίνει καφέ και ξερά, νίκησες. Αν δεν πεθάνουν όλα με τη μια, επανάληψη ανά 7 μέρες μέχρι να καθαρίσει το φυτό.

Laura Palmer zeo's Avatar

Ωπ! Καλέ Ξυδόμπαρμπα τυροκόμε ΡέηβενΛόρντ!
    Τι έχετε κάνει εκειπέρα;
    Κατ΄αρχήν, πόση έκταση έχετε, φαίνεται μεγαλούτσικο, ε.
    Μετά, στα καλαμωτά τίπιζ, φασολιές έχετε βάλει; Υποτροπική λογοτεχνία το 'χετε κάνει. Τέλος, στην τρίτη φωτογραφία, η κατασκευή τύπου μονόζυγο, για τι φυτά είναι [ντοματες;]; Ρωτούσα κάποιους απόψε στο χωριό για κατασκευές κι η μόνη λύση ήταν "Plastic is fantastic". Θέλω να μου πεις λεπτομέρειες. Να πεις όμως, ε.

Ενθουσιάστηκα, ωραίοι είστε.

Έντιτ: Για ζιζάνια-ασθένειες, πολυκόμπι:τσουκνίδα 1:1. Θάνατος, ολοκληρωτισμός, κρανίου τόπος :| :| Το πολυκόμπι βρίσκεται εύκολα στα ποτάμια, μια εκδρομή υπόθεση.
    Last edited by zeo; 23-05-2013 at 00:49.

Oompa loompa Roswell47's Avatar

και μια τρυμμενη σκελιδα σκορδο μεσα στο νερο ποτισματος βοηθαει αποτελεσματικα. ετσι εσωσα τα χρυσανθεμα και μουσκαρι μου

Quote Originally Posted by zeo View Post
    Ωπ! Καλέ Ξυδόμπαρμπα τυροκόμε ΡέηβενΛόρντ!
    Τι έχετε κάνει εκειπέρα;
    Κατ΄αρχήν, πόση έκταση έχετε, φαίνεται μεγαλούτσικο, ε.
    Μετά, στα καλαμωτά τίπιζ, φασολιές έχετε βάλει; Υποτροπική λογοτεχνία το 'χετε κάνει. Τέλος, στην τρίτη φωτογραφία, η κατασκευή τύπου μονόζυγο, για τι φυτά είναι [ντοματες;]; Ρωτούσα κάποιους απόψε στο χωριό για κατασκευές κι η μόνη λύση ήταν "Plastic is fantastic". Θέλω να μου πεις λεπτομέρειες. Να πεις όμως, ε.

Ενθουσιάστηκα, ωραίοι είστε.

Έντιτ: Για ζιζάνια-ασθένειες, πολυκόμπι:τσουκνίδα 1:1. Θάνατος, ολοκληρωτισμός, κρανίου τόπος Το πολυκόμπι βρίσκεται εύκολα στα ποτάμια, μια εκδρομή υπόθεση.
    η έκταση είναι τουλάχιστο 300τ.μ., έχουμε περιθώριο για αρκετό ακόμη αλλά νομίζω ότι φτάνει.
    στα "τιπιζ" έχει φασολάκια και ντομάτες.
    στο "μονόζυγο" ("πολύζυγο" θα έλεγα εγώ ) είναι τα αγγούρια.
    λεπτομέρειες για την κατασκευή στον μπαμπά-ξυδόμπαρμπα, αλλά μη φανταστείς τίποτα εξεζητημένο. ξερόκλαδα, καλάμια και σπάγκος είναι τα υλικά.
    Rock or Nothing

Laura Palmer zeo's Avatar

Ομορφιές, ξαναλέω.
    Μπορείς να μου δώσεις τις διαστάσεις του πολύζυγου; Βρισκόμαστε στον καμμένο νότο, αλλά πολύ τυχεροί, δίπλα σε ποτάμι, με τρία [!] πηγάδια και πανύψηλες καλαμιές, λέμε να δοκιμάσουμε την κατασκευή σας.
    Επίσης, στα ντοματοφασουλοτίπιζ, πώς ποτίζετε και περνάτε ανάμεσα για να κόψετε; Δεν μπορώ να διακρίνω, παίζει διάδρομος από κάτω;
    Επιτυχίες βρε!

Για τα ζωύφια, σήμερα άκουσα την εξής συνταγή που σύμφωνα με το συνταγολόγο λειτουργεί καλά: μία σκελίδα σκόρδο, ένα κρεμμύδι, γάλα και νερό, δυό-τρεις μέρες στον ήλιο με συχνό ανακάτεμα, να ζέχνει, σουρωτήρι και ψέκασμα. Κι εγώ θα έφευγα πάντως.

Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    Mελίγκρα.

Θα κάνεις το εξής:

1 λίτρο νερό

Θα βράσεις ένα μικρό μέρος του νερού, και θα διαλύσεις σε αυτό το σαπούνι. Θα συμπληρώσεις με το υπόλοιπο νερό, θα προσθέσεις το οινόπνευμα, και θα ψεκάσεις χωρίς κανέναν οίκτο. Το διάλυμα πρέπει να έρθει σε επαφή με τα έντομα για να δράσει, οπότε μην κάνεις τσιγκουνιές. Γενναίο ψέκασμα σε όλα τα μπουμπούκια, και εκεί που έχει τα ασπράκια. Προσοχή όμως, οχι σε ώρα που βλέπει ο ήλιος το φυτό.
    Την επόμενη μέρα τσεκάρεις το αποτέλεσμα. Αν τα κίτρινα έχουν γίνει καφέ και ξερά, νίκησες. Αν δεν πεθάνουν όλα με τη μια, επανάληψη ανά 7 μέρες μέχρι να καθαρίσει το φυτό.
    θενξ μπαρμ
    το έκανα χθες αυτο λοιπόν, αλλά σήμερα που τσέκαρα έχουν πεθάνει ελάχιστα :\
    κ έριξα πάνω απο μισό λίτρο ψέκασμα...
    συνεχίζω απτόητος με επιμονή ανά 7 μέρες ή θα πρέπει να δοκιμάσω σκορδοσυνταγές κ να μου κάνουν έξωση από τη γειτονιά;

Ομορφιές, ξαναλέω.
    Μπορείς να μου δώσεις τις διαστάσεις του πολύζυγου; Βρισκόμαστε στον καμμένο νότο, αλλά πολύ τυχεροί, δίπλα σε ποτάμι, με τρία [!] πηγάδια και πανύψηλες καλαμιές, λέμε να δοκιμάσουμε την κατασκευή σας.
    το πολύζυγο περίπου 80 cm ύψος, 30 πλάτος και τα εγκάρσια ξυλάκια ανά 15 - 20. άνοιγμα ανάμεσα από τα "υποστυλώματα" αρκετά μικρό ώστε να μη σπάνε τα "δοκάρια" (ανάλογα με τα υλικά που διαθέτεις). σκέψου ότι πρέπει να βαστάει και το βάρος των αγγουριών όταν μεγαλώσουν.

Επίσης, στα ντοματοφασουλοτίπιζ, πώς ποτίζετε και περνάτε ανάμεσα για να κόψετε; Δεν μπορώ να διακρίνω, παίζει διάδρομος από κάτω;
    Επιτυχίες βρε!
    αυτά φέτος τα έκανε έτσι ο πατέρας μου πρώτη φορά, μάλλον γιατί όταν βάζαμε μόνο ένα κατακόρυφο καλάμι και δέναμε όλη τη σειρά μεταξύ τους, έπεφταν συχνά από το βάρος προς την αδύναμη πλευρά και ήθελα κάθε τόσο να αλλάζουμε καλάμια. για πότισμα υπάρχει διάδρομος από κάτω και για συλλογή φτάνεις άνετα, δεν είναι και τόσο μεγάλα πιά.

γενικά επειδή στην περιοχή παίζουν και πολλά νερά, έχουμε άφθονη παραγωγή που υπερκαλύπτει τις ανάγκες 4 ατόμων, εκτός αν πέσει κάποια ασθένια σε κάποιο από τα είδη. φάρμακα και λιπάσματα δε ρίχνουμε, ίσως λίγη κοπριά μόνο.

άντε και καλή τύχη με τα δικά σας
    Rock or Nothing

άντε βρε νούμερο. tamagothi's Avatar

Quote Originally Posted by kontan View Post
    Mελίγκρα.

Θα κάνεις το εξής:

1 λίτρο νερό

θενξ μπαρμ
    το έκανα χθες αυτο λοιπόν, αλλά σήμερα που τσέκαρα έχουν πεθάνει ελάχιστα :\
    κ έριξα πάνω απο μισό λίτρο ψέκασμα...
    συνεχίζω απτόητος με επιμονή ανά 7 μέρες ή θα πρέπει να δοκιμάσω σκορδοσυνταγές κ να μου κάνουν έξωση από τη γειτονιά;
    εγώ καμία σχέση με το σπορ, αλλά μια που το 'χω ακούσει το λέω: οι δικοί μου αγοράζουν πασχαλίτσες (προνύμφες) σε σακουλίτσα με πάγο ή κάτι τέτοιο, τις κρεμάνε στα δέντρα κι αυτές τρώνε όοολη τη μελίγκρα και μετά φεύγουν. το κάνουν 3-4 χρόνια τώρα. βέβαια δεν είναι ό,τι πιο οικονομικό και κάθε χρόνο πρέπει να παίρνεις καινούριες γιατί μόλις τελειώσει το φαΐ την κάνουν για παραπέρα, είναι σαν τις γάτες.
    Es el sonido de su mundo derrumbándose/Es el del nuestro resurgiendo
    El día que fue el día, era noche/Y noche será el día que será el día

η αλήθεια ειναι πως έχουν σκάσει κάτι πασχαλίτσες, αλλά κάθονται στη ρίγανη 2 γλάστρες παραδίπλα. το κερατάκι τους μέσα. ένα αρπακτικό της προκοπής έχω στο μπαλκόνι κ αυτό μισή δουλειά κάνει

Έχω κάνει λεύκανση Κυρία Μαριάννα's Avatar

Mελίγκρα.

Θα κάνεις το εξής:

1 λίτρο νερό

αυτό το ρίχνουμε και στον μαϊντανό που γέμισε η βάση του άσπρα ζουζούνια;
    "Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής"