4 στους 4 ERίτες συνιστούν το ποστ ετούτο.
deja-vu από τα λίγα...
Στο βαθμό που μου επιτρέπεται θα πω τα εξής στον Η. που απ' ότι κατάλαβα αν ήταν ΑΕΚ θα είχε εικόνισμα τον κοντοπούτανο:
Ο Ιβάν ήρθε φέτος και κάποια στιγμή θα φύγει και μαζί του θα φύγουν τα λεφτά και οι όποιες μεταγραφές και χλίδες. Μπορεί βέβαια να έρθει κάποιος άλλος στη θέση του μπορεί όμως και όχι. Και να επανέλθεις στα επίπεδα βουλινού ή ξέρω γω ποιον είχατε. Θα πρέπει όμως να αναλογιστείς γιατί ο Ιβάν διάλεξε αυτή την ομάδα να επενδύσει τα ωραία του εκατομμύρια. Λες να ήταν φανατικός από παιδί; Προφανώς πούτσες.
Ο Ιβάν ήρθε γιατί αυτή η ομάδα είναι η ομάδα όλης της Μακεδονίας. Ας πουν ότι θέλουν οι φίλοι του άρεως αλλά το φαινόμενο του παοκ στη Μακεδονία είναι μοναδικό. Εγώ που δεν μεγάλωσα εδώ, όταν ήρθα και κατάλαβα ότι υπάρχουν πόλεις που ως και τα τσιμέντα τους τρίζουν για τον παοκ, εντυπωσιάστηκα. Μιλάμε λοιπόν για μια ομάδα που λατρεύεται όσο τίποτα από τη σχεδόν μισή (από γεωγραφικής άποψης) Ελλάδα και για φαινόμενο που δεν υπάρχει ούτε σε γαύρο ούτε σε βαζέλα ούτε σε εμάς. Προφανώς κάθε ομάδα και κάθε κόσμος έχει τις δικές του ιδιομορφίες και τα δικά του ωραία και ενδιαφέροντα στοιχεία (άλλη κουβέντα).
Ε λοιπόν το φαινόμενο του παοκ αγαπητέ Η. και συν αυτώ δεν το έκανε καμία "νέα εποχή" καμία "νέα τούμπα". Ο μύθος της ομάδας δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον κόσμο της. Δηλαδή αν πας σήμερα σε ένα σχολείο της Β. Ελλάδας ο παοκ υποστηρίζεται από το 80% των μαθητών χαλαρά. Ούτε πρωταθλήματα, ούτε κάνα ποδόσφαιρο της προκοπής τα τελευταία 20 χρόνια ούτε τίποτα. Ο παοκ κάνει κόσμο από τον κόσμο του. Άρα λοιπόν είναι βλακώδες το να αποκηρύσσεις το ίδιο το είναι της ομάδας σου ονειρευόμενος πράγματα που στην τελική δεν είναι παοκ. Δεν είναι παοκ 10 σερί πρωταθλήματα πως να το κάνουμε τώρα. Είναι άλλη ομάδα. Μπορεί να το προτιμάς σε σχέση με το τι είναι μέχρι σήμερα παοκ αλλά να ξέρεις πως όταν έρθει η στραβή (γιατί θα έρθει) δεν θα έχεις να πιαστείς από πουθενά.
Από την άλλη πλευρά:
Δεν έχετε ιδέα πως είναι να πέφτεις Β εθνική. Έτσι όπως είναι η μπάλα στην Ελλάδα αν θες η ομάδα σου να υπάρχει, χρειάζεσαι έναν "επενδυτή" (τα εισαγωγικά προαιρετικά). Κάτι διοικήσεις λαϊκές τύπου Θωμά Μαύρου κλπ είναι για να γελάει ο κόσμος και να πέφτουν οι ομάδες. Άρα λοιπόν κάθε πλευρά έχει τα δίκια της, θαρρώ.