Quote Originally Posted by rat_poison View Post
Quote Originally Posted by sekitouroum View Post
...σε όποιον θέλει ο καφές του να έχει μεν πλούσιο αρώμα και γέυση, αλλα να μην είναι και σφηνάκι. Απορώ πως δεν έχει "περπατήσει" ακόμα στα ελληνικα καφέ. Απλά, προσθέτεις σε λίγο βραστό νερό εναν μονό ή διπλό εσπρέσσο.
τι υπεραναλυσάρα πέταξες εδώ

και ναι καλό και το μπρικάκι. εγώ όμως έχω μια εσπρεσσιέρα που δίναν ΤΑ ΝΕΑ με κουπόνια.
Ναι, εκείνη την καφετιέρα, από τα αρχαία 90s. Χιψτερισμός.
Ντάξει δεν είμαι και κανας barista. Έχω μια οικονομική οικιακή μηχανή και πίνω κανα καφεδάκι που και πού. Κάπου είχα διαβάσει οτι ο αμερικάνο είναι περίπου ίση ποσότητα νερού και εσπρέσσο. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτή η αναλογία,ι αλλα εγώ κάπως έτσι τον κάνω. Βάζω εναν διπλο εσπρέσσο (γύρω στα 50-60ml βγαίνει νομίζω) σε φλυτζάνι που έχει ίση ποσότητα βραστού νερού και βγαίνει περίπου 100 με 120 ml ο καφές. Καμμιά φορά βάζω και λίγο παραπάνω βραστό νερό. Ο lungo είχα την εντύπωση, ότι τον αφήνεις να τρέξει παραπάνω τον καφέ και δεν με έψηνε τόσο γιατί πίκριζε.
Cappuccino σπανια φτιάχνω γιατί συνήθως δεν το πετυχαίνω το αφρόγαλα με την συγκεκριμένη μηχανή (Silvercrest του LIDL).