Ντάξει δεν είμαι και κανας barista. Έχω μια οικονομική οικιακή μηχανή και πίνω κανα καφεδάκι που και πού. Κάπου είχα διαβάσει οτι ο αμερικάνο είναι περίπου ίση ποσότητα νερού και εσπρέσσο. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτή η αναλογία,ι αλλα εγώ κάπως έτσι τον κάνω. Βάζω εναν διπλο εσπρέσσο (γύρω στα 50-60ml βγαίνει νομίζω) σε φλυτζάνι που έχει ίση ποσότητα βραστού νερού και βγαίνει περίπου 100 με 120 ml ο καφές. Καμμιά φορά βάζω και λίγο παραπάνω βραστό νερό. Ο lungo είχα την εντύπωση, ότι τον αφήνεις να τρέξει παραπάνω τον καφέ και δεν με έψηνε τόσο γιατί πίκριζε.
Cappuccino σπανια φτιάχνω γιατί συνήθως δεν το πετυχαίνω το αφρόγαλα με την συγκεκριμένη μηχανή (Silvercrest του LIDL).






