Page 8 of 11 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 156

Thread: ΚΑΦΕΣ

  1. #106
    Έχω κάνει λεύκανση Κυρία Μαριάννα's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Εκάλη
    Posts
    1,189

    Default

    ο αμερικάνο δλδ είναι ο espresso lungo;
    "Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής"

  2. #107
    Banned member Ιάβας's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    κάνιστρο πεπιεσμένου αέρα με πιπέτα
    Posts
    302

    Default

    o amerikano einai to uber symvolo tou xoriath. "Φκιάσι μι ιεναν αμερικάνου αρα..."
    πανκη οι μαχαιριες που εφαγε ο σεργιανοπουλος θα ειναι πολυ λιγες σε σχεση με αυτες που θα φας τις επομενες μερες...

  3. #108
    valor camarada
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,029

    Default

    Στη βρετανία πάντως αμερικάνο λένε αυτό που εμείς λέμε γαλλικό, τον φίλτρου.
    a cry for help, a hint of anaesthesia

  4. #109
    Spammity Spam rat_poison's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    green midget cafe in bromney
    Posts
    3,960

    Default

    Quote Originally Posted by Κυρία Μαριάννα View Post
    ο αμερικάνο δλδ είναι ο espresso lungo;
    o lungo γεμίζει με καφέ

    ο αμερικάνο με ζεστό νερό
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

  5. #110
    Industrial Might & Magic casshern's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    koonunga hill
    Posts
    1,682

    Default

    Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Quote Originally Posted by Κυρία Μαριάννα View Post
    ο αμερικάνο δλδ είναι ο espresso lungo;
    o lungo γεμίζει με καφέ

    ο αμερικάνο με ζεστό νερό
    Υπάρχουν 2 σχολές σκέψης εδώ.

    Αυτό που λες εσύ είναι αυτό που ξέραμε/εφαρμόζαμε μέχρι πρότινος. Κανονικά ο lungo πρέπει να συμπληρώνεται με σκέτο νερό, γιατί πέρα από το σημείο που γεμίζει ένας νορμάλ εσπρέσσο παίρνεις καμένο καφέ και κατεστραμμένη(or something) καφείνη. Το καταλαβαίνεις από την ξινίλα.
    Η διαφορά του lungo με τον αμερικάνο είναι αρκετή ποσότητα νερού. Στο lungo, δλδ, παίρνεις ένα φλιτζάνι με στάθμη οριακά πάνω από τη μέση.
    Αντίστοιχα, η διαφορά του καπουτσίνο με το λάττε είναι το αρκετά παραπάνω γάλα που προσθέτεις στο 2ο.

    Η νέα τάση επίσης, είναι να βάζεις το αφρόγαλο χύμα και όπως κάτσει στον καπουτσίνο και όχι να παλεύεις με κουτάλια της σούπας να πάει παντού και να σκεπάσεις τον καφέ και να στέκεται το κουταλάκι και πίτσες μπλε.
    Resistance is useless

  6. #111
    Holi
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    stick
    Posts
    46

    Default



    Quote Originally Posted by avatar View Post
    Last edited by avatar; 08-03-2013 at 15:24.

  7. #112
    Έχω κάνει λεύκανση Κυρία Μαριάννα's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Εκάλη
    Posts
    1,189

    Default

    Quote Originally Posted by casshern View Post
    Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Quote Originally Posted by Κυρία Μαριάννα View Post
    ο αμερικάνο δλδ είναι ο espresso lungo;
    o lungo γεμίζει με καφέ

    ο αμερικάνο με ζεστό νερό
    Υπάρχουν 2 σχολές σκέψης εδώ.

    Αυτό που λες εσύ είναι αυτό που ξέραμε/εφαρμόζαμε μέχρι πρότινος. Κανονικά ο lungo πρέπει να συμπληρώνεται με σκέτο νερό, γιατί πέρα από το σημείο που γεμίζει ένας νορμάλ εσπρέσσο παίρνεις καμένο καφέ και κατεστραμμένη(or something) καφείνη. Το καταλαβαίνεις από την ξινίλα.
    Η διαφορά του lungo με τον αμερικάνο είναι αρκετή ποσότητα νερού. Στο lungo, δλδ, παίρνεις ένα φλιτζάνι με στάθμη οριακά πάνω από τη μέση.
    Αντίστοιχα, η διαφορά του καπουτσίνο με το λάττε είναι το αρκετά παραπάνω γάλα που προσθέτεις στο 2ο.

    Η νέα τάση επίσης, είναι να βάζεις το αφρόγαλο χύμα και όπως κάτσει στον καπουτσίνο και όχι να παλεύεις με κουτάλια της σούπας να πάει παντού και να σκεπάσεις τον καφέ και να στέκεται το κουταλάκι και πίτσες μπλε.
    τι δουλειά κάνεις;
    "Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής"

  8. #113
    Industrial Might & Magic casshern's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    koonunga hill
    Posts
    1,682

    Default

    λίγο απ'όλα (χωρίς κρεμμύδι)
    Resistance is useless

  9. #114
    Senior Member sekitouroum's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Serres
    Posts
    186

    Default

    Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Quote Originally Posted by sekitouroum View Post
    ...σε όποιον θέλει ο καφές του να έχει μεν πλούσιο αρώμα και γέυση, αλλα να μην είναι και σφηνάκι. Απορώ πως δεν έχει "περπατήσει" ακόμα στα ελληνικα καφέ. Απλά, προσθέτεις σε λίγο βραστό νερό εναν μονό ή διπλό εσπρέσσο.
    τι υπεραναλυσάρα πέταξες εδώ

    και ναι καλό και το μπρικάκι. εγώ όμως έχω μια εσπρεσσιέρα που δίναν ΤΑ ΝΕΑ με κουπόνια.
    Ναι, εκείνη την καφετιέρα, από τα αρχαία 90s. Χιψτερισμός.
    Ντάξει δεν είμαι και κανας barista. Έχω μια οικονομική οικιακή μηχανή και πίνω κανα καφεδάκι που και πού. Κάπου είχα διαβάσει οτι ο αμερικάνο είναι περίπου ίση ποσότητα νερού και εσπρέσσο. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτή η αναλογία,ι αλλα εγώ κάπως έτσι τον κάνω. Βάζω εναν διπλο εσπρέσσο (γύρω στα 50-60ml βγαίνει νομίζω) σε φλυτζάνι που έχει ίση ποσότητα βραστού νερού και βγαίνει περίπου 100 με 120 ml ο καφές. Καμμιά φορά βάζω και λίγο παραπάνω βραστό νερό. Ο lungo είχα την εντύπωση, ότι τον αφήνεις να τρέξει παραπάνω τον καφέ και δεν με έψηνε τόσο γιατί πίκριζε.
    Cappuccino σπανια φτιάχνω γιατί συνήθως δεν το πετυχαίνω το αφρόγαλα με την συγκεκριμένη μηχανή (Silvercrest του LIDL).
    My dog, it's full of trash!

  10. #115
    Spammity Spam rat_poison's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    green midget cafe in bromney
    Posts
    3,960

    Default

    το έλεγα από την άποψη ότι σκέφτομαι ακριβώς τα ίδια
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

  11. #116
    Administrator KoiliaSamprela's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Αθενς
    Posts
    11,775

    Default

    για εσπρεσσάκι μόνο στρέτο ρε φλώροι.
    Αυτά τα αμερικάνο μου θυμίζουν Star Mitsos.

    Ένα καλοκαίρι που δούλευα μπαρίστα για κάτι σκατοϊταλούς πάντως έπαθα πλάκα με το πόσο διαφορετική άποψη για τον καφέ έχουν ανάλογα την πόλη τους.
    Π.χ ένα στρέτο στην Μπολόνια είναι ρέγκιουλαρ στην Νάπολι.

    Α, και επίσης είναι μύθος ότι δεν βάζουν ζάχαρη στον καφέ. Του γαμάνε τη μάνα, ανάλογα την ώρα και τον "λόγο" που πίνουν τον καφέ.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

  12. #117
    Έχω κάνει λεύκανση Κυρία Μαριάννα's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Εκάλη
    Posts
    1,189

    Default

    η ζάχαρη βέβαια καταστρέφει τον καφέ, αλλά γούστα είναι αυτά.
    "Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής"

  13. #118
    Радость простых мелодий Fireknight's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Øresund
    Posts
    2,439

    Default

    zaxari mono sto nes (pou einai idi katestramenos).

  14. #119
    Dr.Dakota Block Impure's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    miami bitch
    Posts
    1,404

    Default



    αυτό το πραγματάκι χωρίς ζάχαρη είναι μαγικό

  15. #120
    true overdriven's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    thessaloniki
    Posts
    596

    Default

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με ζάχαρη μόνο σε νες και φραπε. 1 κουταλιά στο ζεστό και μισή στη φραπεδιά.
    Από κει και πέρα, μου είχαν κάνει δώρο μια tassimo η οποία είναι σε μια άκρη να μαζεύει σκόνη αφενός γιατί πρόκειται περί μούφας από τις λίγες αφετέρου γιατί οι καφέδες τους είναι πανάκριβοι. Δεν ξέρω οι άλλες μηχανές ετοιματζίδικου καφέ τι λένε αλλά η συγκεκριμένη δε λέει με τίποτα.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •