@Atropos
γιατί να δώσω τα ρούχα μου σε κάποιους που έχουν πολλά ρούχα και ακίνητα και χρυσάφια και την εθνική τράπεζα και μετοχές και επιχειρήσεις και αφορολόγητα κι απόλα για να τα δώσουν αυτοί στους απόρους της επιλογής τους και να μην τα δώσω εγώ κατευθείαν σε απόρους
τι διαφέρει από το να περιμένω να αναδιανείμει τα αγαθά το κράτος ή ο καλός καπιταλιστής ή η λειτουργία της αγοράς
εν τέλει για να γίνει ένα μικρό παροδικό καλό αναπαράγω και βασίζομαι σε ένα θεσμό που ενέχεται απ' τη φύση του και ενισχύει με τη δομή, τη δράση, την ηθική και την ιδεολογία του χίλια δυο μεγάλα κακά: την πίστη σε παράλογες οντότητες, την ανωτερότητα του δόγματος απέναντι στη λογική, την εκμετάλλευση ανθρώπων αγράμματων, τη χειραγώγηση σε φασιστικά και μισαλλόδοξα ιδεολογήματα, την υποταγή στην εξουσία του καίσαρος, την υποκρισία σε επίπεδο βαθιά κοινωνικό και άλλα πράγματα χωρίς τέλος
το χειρότερο είναι όμως ότι για πολύ κόσμο που θέλει να κάνει το καλό και όντως τη κάνει, η εκκλησία είναι ένας πολύ καλός τρόπος οι άνθρωποι να προσφέρουν και να καθησυχάζουν τη συνείδησή του χωρίς ποτέ να μπορούν να πετύχουν κάτι περισσότερο από μια ελεημοσύνη ή ένα φιλόπτωχο ταμείο.
η εκκλησία και η κάθε θρησκεία μόνο μ' αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή μας και το κάτι παραπάνω όχι μόνο δεν το θέλει, αλλά το πολεμά δραστικά από τη γέννησή της
γαμωτοχριστό της
ενώ το ίδιο μικρό παροδικό καλό μπορώ να το πετύχω μόνος μου, χωρίς να αναπαράγω και να χρησιμοποιώ αυτούς τους σάπιους οπισθοδρομικούς κουτοπόνηρους σεξιστές φασίστες του κερατά