Καποιος που εχει πειρα απο:
ποσο καιρο θα κρατισει η εκπαιδευση μου σαν μαγειρας?
πως πανε τα ωραρια του μαγειρα-φανταρου?
μαθαινεις τιποτα ή @@ ?
Καποιος που εχει πειρα απο:
ποσο καιρο θα κρατισει η εκπαιδευση μου σαν μαγειρας?
πως πανε τα ωραρια του μαγειρα-φανταρου?
μαθαινεις τιποτα ή @@ ?
Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!
Φαντάζομαι μαθαίνεις τα τηλέφωνα των ντελιβεράδων της περιοχής, πόσο χώμα μπορεί να πέσει στο φαγητό πριν αρχίσουν οι δηλητηριάσεις, πόσες μέρες μπορείς να αφήσεις άπλυτες τις χύτρες πριν αχρηστευτούν εντελώς, κλπ![]()
μαθαίνεις να ζεσταίνεις γκοτζίλα![]()
Rock or Nothing
Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!
loipon to kalo einai oti tha sas dialeksoun esas tous mageirous kai tha sas ehoun sta mageiria na magirevete. afto shmainei oti ksexnas askhsh-kathariothta-arvylo-thalamofyliki kai lantza oso eisai sto keem. to mono kako einai oti tha ksypnas kata tis 4misi gia na etoimasete prwino(ksys ta rxidia sou) alla tha koimasai pisw sta mageiria kai tha kaneis mpanio ekei me ZESTO nero(pragma spanio gia to keem) kai monos sou. kololeei pantws na ksereis tha glitwseis poly pragma mexri kai tis ahdiastikes proves gia orkomwsia kai parelash.
Apo kei kai pera h ekpaidefsi tou mageira einai enamish mina sto gytheio poy einai poytsa epeidh koyvalane mageirous apo katadromeis kai tetoia kai ap oso kserw einai ligo sfixta ekei ta pramata. meta pas monada pou pali ws mageiras tha gleitwseis poli gamhsi giati tha prepei na mageireveis kai na kaneis banio. tha tros oti goustareis kai logw tou oti kremetai kosmos panw sou tha se exoun genika kalytera apo toys alloys.
alliws paleveis na meineis keem gia na gineis artopoios. ekei efxaristas th mama patrida. prwton se stelnoun h se allo kentro na kaneis psomia, h se kratan keem na kaneis psomia kai na dixneis toys alloys pos na kanoyn psomia, h se stelnoun stis fylakes sta diavata kai kaneis psomia(gia thn fylakh kai gia to b soma). ksipnas nyxta, kaneis to psomi, na einai etoimo ws tis 5 kai meta den kaneis apla tipota. vges eksw, katse mesa koimhsou, mila se dentra, vronta malakies averta telospantwn kane kati. A kai pairneis kai ptyxio artopoioy poy metraei kanonikotata.
Afta. A e kai oti allo thes rota.
Last edited by Ιάβας; 28-02-2013 at 12:13. Reason: eimai malakas
πανκη οι μαχαιριες που εφαγε ο σεργιανοπουλος θα ειναι πολυ λιγες σε σχεση με αυτες που θα φας τις επομενες μερες...
θυμηθηκα τωρα ομορφα σκηνικα στη Λημνο, μετα απο 8 ωρες σκοπια, υπνο 2,5-3,5 ωρες σπαστα, 4 μερες στους φουρνους, εξω 32 μεσα 42.
ηταν γαμω γιατι καναμε και ενα μισαωρο τσιγαρο καφε. τη 2 φορες, τις αλλες ξεφορτωναμε ενα φορτηγο με εγγραφα απο το 90κατι που ταξινομουσαμε, και γυρνουσαμε να ξεφουρνισουμε
μεγαλη αποφαση η αναβολη τοτε (μεταξυ αλλων βεβαια, οχι για 4 μερες ψωμι, ειχε ψωμι εκει)
..Γω νόμιζα πως ήσασταν ο Σπουδαίος Θεός, ο Μεγαλοδύναμος
αλλά σεις δεν είστε παρά ένα ειδωλάκι, ένας κόπανος με γραβάτα
Σκύβω ήδη να πιάσω το κέρατο
που χω κρυμμένο στα σταράκια μου...
http://justaburn.blogspot.gr/
http://www.facebook.com/pages/Nights...70783152963345
http://www.downtunedmag.com/p/downtuned-radio.html
https://www.facebook.com/1000modsFanClub
Κουρδιστέ σε οτι αφορά το μάγειρας, το να κάνεις εκπαίδευση σαν μάγειρας δεν σημαίνει πως θα είσαι και μάγειρας στην μονάδα που θα σε στείλουν. Βέβαια βοηθάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το οτι έχεις πτυχίο μαγειρικής. Παράδειγμα, όταν ήμουν στον Έβρο ο μάγειρας που είχαμε ήταν καταπληκτικός. Και αυτός με πτυχίο, με προυπηρεσία σε ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό κτλ κτλ. Μας είχαν στείλει άλλους 3-4 μάγειρες από τους οποίους ο ένας που μαγείρευε λίγο καλά έγινε βοηθός του άλλου και οι υπόλοιποι κατέληξαν σκοπετάνθρωποι. Σημείωση εδώ πως είχε μαθευτεί στην ταξιαρχεία πως ο μάγειρας μας γαμούσε - το παληκάρι είχε βαρεθεί να φτιάχνει κοτόπουλο και άρχισε να κάνει παραλλαγές από μόνος του πχ γεμιστό ρολό κοτόπουλο - και ο ταξίαρχος έκανε τα πάντα για να τον πάρει εκεί. Μέχρι και πέσιμο στο στρατόπεδο και στα μαγειρεία έκανε ο ίδιος αλλά μπερδεύτηκε και τελικά ο μάγειρας που ζήτησε να του στείλουμε ήταν ένας που δεν ήξερε την τύφλα του.
Για τα ψωμιά τώρα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 10 χρόνια αλλά υπήρχαν και στρατόπεδα ΣΕΜ τα οποία αν δεν κάνω λάθος η δουλειά τους ήταν να ψήνουν ψωμιά και να τα μοιράζουν στις γειτονικές ομάδες. Ε σε στρατόπεδα ΣΕΜ φαντάζομαι όλοι θα κάνουν και τα πάντα κανονικά, σκοπέτα/περιπολίες/θαλαμοφυλίκια κτλ
John Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare
αν εχει βγει η ειδικοτητα σου ως μαγειρας, δε μπορεις να τ'αλλαξεις εκτος "αν".
με ειδικοτητα μαγειρα εκανα 1 μηνα Σπαρτη θεωρητικη εκπεδευση και αλλον ενα μηνα Γυθειο πρακτικη. στη Σπαρτη δε περασα καλα ομολογω γιατι ηταν στη καρδια του χειμωνα και δεν υπηρχε ζεστο νερο ουτε για δειγμα, εκανες μπανιο και παθαινες καταθλιψη οταν κοιτουσες τα απαυτα σου. συν οτι κανεις ολες τις υπηρεσιες ενος κεντρου-στρατοπεδου. εσυ που εχεις τελειωσει και σχολη ή θα βολευτεις μ' αυτα που σου λεει ο Ιάβας ή θα πας λεσχη ή ΚΨΜ. τωρα αν δε κατσει τιποτα απ' αυτα το επομενο βημα ειναι το Γυθειο. το Γυθειο οσο πιο τεντομενο και να ακουγεται δεν ειναι ετσι. τις υπηρεσιες τις βγαζει ενας επιλοχιας και υπαρχει αξιοκρατια, ζεστο νερο, καλτ μορφες καραβαναδων πλας οτι ειναι ομορφη πολη για τις εξοδους σου. τωρα οταν πας στη μοναδα σου υπαρχει το ενδεχομενο να μην εισαι μαγειρας υπαρχει ομως και το ενδεχομενο να εισαι ο μονος μαγειρας και να περναν ολα απ' τα χερια σου, ολα αυτα θα στα πιπιλανε και στη σπαρτη και στο γυθειο. η τυχη μαζι σου.
Expect poison from the standing water
3 μήνες ήταν, πριν 2-3 χρόνια που ήμουν σπάρτη για εκπαίδευση οδηγού, οι μάγειρες έκαναν 1.5 μήνα στη σπάρτη για θεωρητικά και τον άλλο 1.5 πήγαιναν σε άλλο στρατόπεδο στο γύθειο για πρακτική. Οι μάγειρες που είχα κρατήσει επαφή ναι έμαθαν να μαγειρεύουν, και οι περισσότεροι δεν είχαν ιδιαίτερες γνώσεις απο πριν. Εξαρτάται και από την μονάδα που θα πας, αν σε χρησιμοποιήσουν σαν μάγειρα ή όχι. Εμείς που είχαμε αρκετούς φαντάρους μάγειρες έφτιαχναν πολύ καλύτερο φαγητό από τους ΕΠΟΠ.
Το κέντρο στη Σπάρτη πάντως είναι μάλλον το καλύτερο που μπορείς να πας, σε σχέση με το κέντρο που ήμουν μου φάνηκε παράδεισος. Το φαγητό είναι εξαιρετικό για τα δεδομένα του στρατού και το ΚΨΜ έχει τα πάντα. Η σπάρτη είναι βαρετή πόλη.
3 μήνες; το 1/3 της θητείας είναι εκπαίδευση; το πολύ να πηγαίνουν 1 μήνα βασική και 1 ειδικότητα μου φαίνεται.
ευχαριστω για τα replys
με το θεμα "Εμφανες τατου" πως τα παμε?
συνήθως δεν έχεις πρόβλημα εκτός αν πέσεις σε κολλημένους. αν φαίνεται με την προβλεπόμενη στολή γλιτώνεις παρελάσεις, αγήματα, επιλογή ΥΕΑ, ΛΥΒ κτλ
Rock or Nothing
γλιτωνω και λουφαρω η γλιτωνω και κανω καλλιοπη?
είτε τα κάνεις αυτά είτε όχι, τη χέστρα δεν τη γλιτώνεις
Rock or Nothing