Ερώτηση προς διάφορους περπατημένους, υποκόσμιους και υποκοσμίτες.
Τελευταία στη διασταύρωση πέντε μέτρα απ'το σπίτι μου, βλέπω συνέχεια έναν τύπο (22-26 χρονών) να παίζει ένα ακορντεόν. Δεν θα μου δημιουργούσε ιδιαίτερη εντύπωση αν :
α) είχε κεσεδάκι, καπελάκι ή κάτι για να μαζεύει λεφτά αντί για απολύτως τπτ που σημαίνει πως αν θέλεις να του δώσεις λεφτά (λέμε τώρα) θα πρέπει να σταματήσει να παίζει, να αφήσει το ακορντεόν, να τα βάλει στη τσέπη του, να πει ευχαριστώ και να συνεχίσει
β) έπαιζε μουσική και όχι αυτό το άμετρο avant-garde πράμα που παίζει
γ) μου φαινόταν τρελός ή ημίτρελος
Τον έχω κόψει να κάνει μια γύρα το τετράγωνο και μετά να επιστρέφει στη θέση του όπου ξεκινά και πάλι τη φασαρία.
Τι είδους σύστημα μπορεί να είναι αυτό και σε τι αποσκοπεί;
Σήμερα λόγω βροχής ανέβηκα/κατέβηκα Βύρωνα με συγκοινωνίες.
Στη φορμίωνος,από τη Φιλολάου και πάνω, μέχρι τουλάχιστον Καραολή και Δημητρίου μέτρησα γύρω στα 25-30 λουκέτα* σε μαγαζιά.
Κάποια ήταν καινούρια μαγαζιά(άνοιξαν μετά από εμένα>2χρόνια), κάποια ήταν παλιά(αρχαία μικρά μαγαζάκια) και κάποια ήταν εκεί τουλάχιστον 10ετία. Σε κάποια μάλιστα έλεγα συνέχεια ότι θα περάσω να πάρω κατιτίς(βιβλιοπωλεία-ρουχάδικα ξερωγω) αλλά δεν πρόλαβα όπως φαίνεται. Τεράστιο καυλί για τον κόσμο της περιοχής και μόνο θλίψη λέμε.
*Νο σιτ σέρλοκ θα πείτε βέβαια και θα έχετε και δίκιο αφού οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν αβέρτα τα τελευταία χρόνια, αλλά όταν νιώθεις πως και εσύ απειλείσαι, πως και ο δικός σου ο κώλος κινδυνεύει, τα βλέπεις λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Οπότε με κεφαλαία και μπολνταρισμένα κιόλας. ΘΛΙΨΗ.
ΟΥ, τύμπανα πολέμου σαν ΖΟΥΛΟΥ
Εγω που ερχομαι καθε 6-12 μηνες Ελλαδα, περναω απο τους πεζοδρομους στο Μαρουσι ενιοτε και βλεπω μια εντελως τραγικη εικονα. Πλεον εννοειται πως ειναι περισσοτερα κλειστα παρα ανοιχτα μαγαζια. Γενικα "ειμαστε στη φαση της αναπτυξης" οπως λενε διαφοροι στις ειδησεις :/
Η μεγαλύτερη θλιψη είναι στην Ηλιουπόλεως, από Δάφνη μέχρι πριν το πρώτο νεκροταφείο. Απ'τους πιο εμπορικούς δρόμους άλλοτε, τα περιβόητα επιπλάδικα, ζήτημα να'χει μείνει ανοιχτό το 30% των καταστημάτων.
Και Νεα Ιωνια τα ιδια ε. Ηρακλειου που παλια δεν επιχειρουσες να περασεις καν καθημερινη σε ωρα καταστηματων , τωρα εχει αδειασει σχεδον εντελως![]()
κ εδώ παίζει η αντίστοιχη φάση, αλλά μου φαίνεται στην αθήνα παίζει μεγαλύτερη κατάθλιψη
Rock or Nothing
Μεγάλη αλήθεια ^
Πριν κανα δίμηνο που κατέβηκα (κι είχα γενικά καιρό να κατέβω) κέντρο, πέμπτη απόγευμα, είχε τρομακτική νέκρα, από κόσμο και μαγαζιά συνάμα.
Throughout the times of perplexity and illusion
We've got some last Gods left, worth keeping
That go by such names as Kindness and Honesty.
I want us to hold swords again
As in the years of the old tales.
But this time, to fight for Dignity and Solidarity.
Against the waves of darkness and death
I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.
![]()
nai perimena na dw adia thn protevousa gia na katalavw oti den exw frago sthn tsepi mou
den diafono oti sthn a8hna fenonte xirotera ta pragmata apo kapia eparxiaki poli alla nomizw gia na katalavei kapios ti paizei exei na kanei me to pos zei o idios kai pos thn palevei genika tora pou gami8ike h fasi kai oxi an eklisan ta magazia kai oi kafeteries tou gitona
Yippee-ki-yay, motherfucker.
καλα...εδω ανοιξαν δυο (2) ενεχυροδανειστηρια λολ τι να λεμε
ουρες κανουν οι Γερακινες να πουλησουν τα φλουρια τους
http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CF%8...155500587.html
ρε είναι δυνατόν;;