Quote Originally Posted by Drumsick View Post
1000ευ σύνολο για τη μηχανή. Θα ήθελα να πάρω κάτι που δε θα χρειαστεί μαζέματα (πέρα από λάστιχα). Σε πρώτη φάση δεν θα τη χρησιμοποιώ καθημερινά. Καθημερινή χρήση και αποστάσεις θα έρθουν αν βρεθεί καμιά δουλειά, κι αν βρεθεί δουλειά, θα μπορέσω και να εξοπλιστώ καλύτερα. Για αρχή θα πάρω ένα μπουφάν, ένα κράνος και τίποτα λαιμούς, γάντια, προστατευτικά παπουτσιών. Γι'αυτά θα διαθέσω κάνα 500αρικο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μηχανάκι και να μην κάνεις έστω ένα μικρό σέρβις, εκτός αν το πάρεις από άτομο που εμπιστεύεσαι. Κράνος, μπουφάν και γάντια είναι υπεραρκετά για πρώτη αγορά και 500ε αρκούν και περισσεύουν. Η Colori αυτή την περίοδο έχει σε προσφορά χειμωνιάτικα 3/4 μπουφανάκια με προστασίες σε αγκώνες, ώμους ΚΑΙ πλάτη (όχι της προκοπής η τελευταία αλλά μπορείς να την "αναβαθμίσεις" στο μέλλον) με 150-170ε (από 250).

Quote Originally Posted by Atropos View Post
Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
Το κράνος δεν πάει με το μηχανάκι. Με το κεφάλι πάει.
Αν έχεις ένα 50άρι και τελικιάζεις με 60, δε θέλεις να είναι αεροδυναμικό, ούτε αθόρυβο, ούτε θα σε πειράξει να είναι κουρσούμι αν πηγαίνεις 1χλμ για τη δουλειά, μπορεί να μη θέλεις να έχει αποσπώμενα σφουγγάρια. Αν έχεις το 1000άρι, τα θέλεις όλα αυτά. Ναι μεν σε κάποιο βαθμό πληρώνεις και μάρκα, αλλά ένα κράνος των 500 ευρώ, πιθανότατα είναι καλύτερο από ένα των 200.
Κατάλαβα από την αρχή που το πας και διαφωνώ.

Κατ'αρχάς κανένα αεροδυναμικό (aka με αεραγωγούς) κράνος δεν είναι αθόρυβο. Είναι τεχνικώς αδύνατο. Το αφαιρούμενο εσωτερικό προτιμάται για λόγους πρακτικότητας/υγιεινής και δεν έχει επίσης καμία σχέση με το μηχανάκι. Με τη λογική σου, δικαιολογείς τους τύπους με τα παπιά που κυκλοφορούν με κράνη των 40ε από τα Lidl, λυτά και χωρίς ζελατίνα... Όχι. Επειδή 300ρίζει το 1000άρι, δε θα σε σώσει ένα κράνος των 500. Σε σταθερό εμπόδιο, 40-50 χλμ/ώρα είναι αρκετά για να σε σκοτώσουν με οποιοδήποτε κράνος. Οπότε καλό κράνος ΚΑΙ σε μικρά μηχανάκια (όχι απαραίτητα των 500ε, φυσικά).

Προσωπικά έχω 6 κράνη. Από σπαστό των 90ε μέχρι Shoei των 800. Αλλά τα πήρα σιγά σιγά και όταν πλέον ήξερα ακριβώς τι ήθελα. Το πρώτο μου κράνος ήταν ένα Shoei Raid II των 250ε, το οποίο μου άφησαν λίγο φθηνότερα και είναι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο.

Α, επίσης, full face. Μόνο.