klama
@ion_storm
Ultimate Boot CD for Windows
Thanx σε όλους.
Για την ώρα νομίζω γλύτωσα τα χειρότερα. Για να αντιγράψει καμια 30 ΜΒ έκανε κάτι ώρες. Έβγαλα μετα αυτά τα παιχνιδια του σατανά, έκανε και μια επιδιόρθωση, έλεγχο από όλα και μάλλον είναι εντάξει.
ωραιος για το λινκ Mayhem.
πως μιλάει ο Attila στον Εyronymous??
Spoiler
I don't do drugs. I am drugs.
Θέλω να αντικαταστήσω το πισί με το λαπτοπ μου, αλλά έχω θέμα με την ποιότητα ήχου. Είναι κακή. To laptop συνδέεται με στερεοφωνικό μέσω της θύρας για τα ακουστικά. Η κάρτα ήχου φοράει αυτό το βλαμμένο κόντεκ που ενώ βελτιώνει κάπως την κατάσταση, σε κάθε boot επαναφέρει τη default ρύθμισή του στο surround κομμάτι και μου σπάει τα νέυρα.
Yπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιώσω την ποιότητα του ήχου χωρίς αλλαγή της κάρτας? Κάποιο λογισμικό/κοντεκ σαν το παραπάνω που όμως να έχει λόγο ύπαρξης?
Aν όχι, προτείνετε καμιά φτηνή αλλά σοβαρή usb κάρτα ήχου. Οχι 3D και 5.1 και μαλακίες, δε μας νοιάζουν αυτά, η στέρεο μουσική με ενδιαφέρει.
Last edited by Drumsick; 30-12-2012 at 21:24.
Το παραπάνω διερευνάται με μια εξωτερική κάρτα ήχου, αφού δεν έγινε κάποια πρόταση.
Τώρα έχω άλλο πρόβλημα. Έχω συνδέσει τη νέα μου Dell Ultrasharp U2412M με το λαπτοπ (Lenovo Z570) μέσω καλωδίου VGA. Έχω επιλέξει να ανάβει μόνο το desktop 2, δηλαδή η ultrasharp. Το πρόβλημα είναι πως άπαξ και σβήσω το λαπτοπ, κατά το boot, ανάβουν και οι δύο οθόνες και κολλάνε σ'αυτή την πρώτη εικόνα που βγάζει ο Lenovo κατά την εκκίνηση, για πάντα. Esc, ctrlaltdel δεν κάνουν τίποτα. Ανακάλυψα όμως πως αν κλείσω το λαπτοπ, αποσυνδέσω την οθόνη, ανοίξω το λαπτοπ και συνδέσω ξανά όταν πια έχει μπει στα windows, όλα είναι οκ. Τι συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω?
ti eksoteriki karta ixou, tsaba lefta. vale ASIO na strwsei
http://www.electricrequiem.com/forum...A3%CE%99%CE%9F
Drumsick κατά πρώτον αγόρασε/βρες ένα καλώδιο DVI->HDMI και άσε το VGA.
Με Fn + F3 αλλάζεις την πηγή εξόδου εικόνας. Αν αλλάξεις να δίνει μόνο στην εξωτερική οθόνη πάλι έχεις πρόβλημα;
Θα πάρω ένα καλώδιο όταν βρεθώ Αθήνα (όχι πως φταίει αυτό). Εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα μετά το Fn+F3.
Περισσότερο είναι για την ποιότητα εικόνας το καλώδιο παρά για το αν φταίει για το 'πάγωμα' κατα την επανεκκίνηση (αν και υπάρχει πιθανότητα να είναι κι αυτό).
Έχεις δοκιμάσει όλους τους συνδιασμούς (δηλ. άνοιγμα και με τις δύο οθόνες ή μόνο με του laptop και αλλαγή οθόνης στα Windows); Δουλεύει κάτι από αυτά;
Και με τις δυο οθόνες επελεγμένες δεν υπάρχει πρόβλημα κατά την εκκίνηση ΑΛΛΑ η εξωτερική οθόνη ανοίγει με την ανάλυση της οθόνης του λαπτοπ (1024x768 ).
Τώρα, με άνοιγμα του λαπτοπ και σύνδεση της οθόνης μετά (έχοντάς την επελεγμένη σαν main desktop) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σβήνει του λαπτοπ και ανάβει η εξωτερική.
Αυτό που έχει αλλάξει σήμερα είναι πως πλέον, με την εξωτερική οθόνη συνδεδεμένη, 1 στις 3 μπαίνει κανονικά στα γουιντοους. Μόλις εμφανιστεί το σήμα τον γουίντοους στις οθόνες, σβήνει αυτή του λαπτοπ και ανάβει η εξωτερική. Φαίνεται όμως να ζορίζεται όλο το σύστημα για να το κάνει. Καθυστερεί πολύ να μπει στα γουιντοους δλδ, παγώνει για λίγα δευτερόλεπτα σε διάφορες οθόνες κτλ.
Έχω απελπιστεί λίγο.
Last edited by Drumsick; 06-01-2013 at 20:54.
Πιθανότατα να υπάρχει πρόβλημα με το Optimus.
Με την οθόνη κλειστή (όχι σε standby) αλλά συνδεδεμένη με το καλώδιο και με άνοιγμά της όταν ήδη είσαι στα Windows δε γίνεται δουλειά;
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις και την κάρτα της nVidia από το BIOS να δεις πως συμπεριφέρεται με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή.
Mε την νβιντια απενεργοποιημένη, μπαίνει στα γουιντοους με την εξωτερική οθόνη, αλλά ζορίζεται πολύ.
Με την οθόνη κλειστή, φαίνεται να είναι οκ. Θενκς γι'αυτο. Να το διερευνήσω παραπάνω ή να δουλεύω ανοιγοκλείνοντας την οθόνη απλά?
Στείλε ένα mail στη Lenovo με αναλυτική περιγραφή του προβλήματος μήπως σου πουν αυτοί κάποια λύση. Κατά τα φαινόμενα είτε υπάρχει θέμα με το BIOS είτε η VGA είναι προβληματική.
Επίσης αν υπάρχει η δυνατότητα δοκίμασε και την HDMI θύρα.
Θα προσπαθήσω να βρω αύριο ένα dvi-hdmi καλώδιο, αν και μάλλον πάει για επιστροφή/πώληση η οθόνη. Μ'έχει απογοητεύσει =(
Από ποιά άποψη;
Αν είναι από θέμα εικόνας οκ υπάρχουν πολύ καλύτερες οθόνες (και εξαιρετικά ακριβότερες) αλλά δεν πήρες και καμια σάπια.
Η ψηφιακή σύνδεση θα σου δώσει ακόμα καλύτερη ποιότητα και επίσης μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο hardware calibrated profile (http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm).