[QUOTE=Captain Harlock;1204842]Εδώ στα concept υπάρχουν αυτά τα δύο. Γιατί για να είναι ένας concept δίσκος σε λίστα με τους κορυφαίους πρέπει να έχει και το ανάλογο στιγουργικό υπόβαθρο. Έτσι? Τουλάχιστον για μένα. Και οι συγκεκριμένοι είναι αστείοι.Αποτελέσματα δημοψηφίσματος για το καλύτερο concept Rock / Metal album
6.Nightfall In The Middle Earth - Blind Guardian 38 ψήφοι
8.The Dark Saga - Iced Earth 24 ψήφοι
Ο δε Iced Earth είναι και μουσικά αστείος. Για μένα ε?
Τώρα κάποιος θα πει ότι αντιφάσκω με την εξαίρεση του King Diamond, όπου το discography είναι γιατί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν είναι καλύτερο το Them ή το Voodoo. Ε λοιπόν ο Κing έχει στιχάρες. Tον τρόμο τον ίδιο σε λογοτεχνία/ ποίηση (επίτηδς υπάρχουν και τα δύο), έχει και μουσικάρα, και είναι και ο Βασιλιάς. Παρακαλώ πολύ δεν δέχομαι οτιδήποτε και οποιαδήποτε ειρωνία για τον King Diamond, μόνο τεκμηριωμένο και σοβαρό αντίλογο. Και μην έχουμε αναφορές σε στιχους Melissa και Dont Break The Oath, εδώ μιλάμε για τους Κing Diamond.
Και για πιο οντοπικ: Οι concept δίσκοι είναι το πακέτο και μουσικά και στιχουργικά και τέλος η ατμόσφαιρα που τα δένει αυτά. Ε λοιπόν το Bergtatt είναι από τους κορυφαίους τέτοιους δίσκους, όπως έλεγα και σε μια κουβέντα πρόσφατα.
Spoiler
I don't do drugs. I am drugs.
@ Καπετάνιο
Το τελευταίο σου σημείο έχει ενδιαφέρον και εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου. Μια εξειδικευμένη καταλογογράφηση οφείλει να είναι... εξειδικευμένη.Όμως τίθεται το ερώτημα: εάν ο κόσμος ψηφίσει κάτι που δεν είναι metal, τότε τί γίνεται;
Είναι πολύ σχετικά τα πράγματα και θαρρώ ότι πολλοί Έλληνες ακροατές αγαπάνε εξίσου τους Scorpions, τους Warlord και τους Death. Δεν υπερβάλλω. Τί θα πεις στον άλλον; Είσαι μεταλλάς, πέτα τους πρώτους; Δεν είναι πολύ λογικό επίσης Θηατεράδες να ψηφίζουν Floyd;
ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!
γιατί ρε παιδιά τι έχει το operation : mindcrime ?
Spoiler
I'll bury you in your god's fucked garden
Δεν χρειάζεται να έχεις ανακαλύψει κανένα και καμία μπάντα για να μπορείς να κρίνεις ότι ένας concept δίσκος κρίνεται και για τους στίχους του ισοβαρώς με τη μουσική του. Ε μετά πήγαινε και διάλεξε. Και δεν έχει σημασία τι λίστα είναι, είναι αφορμή για κουβέντα. Μόνο τις λίστες του Χαμμερ δηλαδή θα σχολιάζει κάποιος.
Ion Storm, διαβάζοντας το πρώτο σου ποστ, μου δημιουργείται η εικόνα ότι είσαι από αυτούς που αγκαλιάζουν τη νύχτα πριν πλαγιάσουν το Marriage και νιώθουν ότι εκείνη τη στιγμή διαδρούν με την Τέχνη. Επειδή όμως σε ξέρω και δεν είσαι τέτοιος τύπος, ζήτα συγγνώμη για το Nightfall.
Χαχαχα. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τελευταία. Γελάω μόνος μου.
Οκ. ίσως ήμουν λίγο βαρύς και απόλυτος. Το Nightfall παλαιότερα, αρκετά παλαιότερα μου άρεσε πολύ. Δεν θα με ακούσεις ποτέ να πώ κάτι κακό για τη μουσική του, το αντίθετο. Απλά λόγω κολλήματος σχολίασα τους στίχους του, σε άλλη φάση ίσως να μην το κάνω.
ion storm, ξερεις δανεζικα και νορβηγικα;
Δεν σχολίασα το Tommy. Σχολίασα δύο άλλους δίσκους για πολύ συγκεκριμένους λόγους, και κυρίως το Νταρκ Σαγκα. Δεν με απασχολεί αν ο 16χρονος, 20χρονος, 30χρονος βάζει το οτιδήποτε στη λίστα του αλλά με απασχολεί ο οποιοσδήποτε να έχει τη λογική: εμένα μου αρέσουν οι Αισεντ Εαρθ, άρα ο concept δίσκος τους θα γαμάει επειδή είναι δικός τους. Γιατί έτσι.
Μην αναφέρω πάλι τα κριτηρια μου, κατά τα οποία ένας concept δίσκος αξίζει αναφοράς.
εντιτ.
Ξέρω αγγλικά, τα οποία μου επιτρέπουν να διαβάσω την μετάφραση, κάποιο άρθρο για το δίσκο και τους στίχους του, και κυρίως μου επιτρέπουν να συνομιλήσω με κάποιον ο οποίος ξέρει νορβηγικά ή δανέζικα (αυτά που κολλάνε??), ώστε να ακούσω ένα έγκυρο σχόλιο για τους στίχους ή την μεταφρασή του. Και κυρίως μιλάω για την προσωπική μου άποψη, δεν ισχυρίστηκα ότι κατέχω την Αλήθεια.
Last edited by ion_storm; 05-11-2012 at 21:34.
ουτε γω ισχυριστηκα οτι ισχυριστηκες πως ξερεις την αληθεια [υποθετω ουτε αυτοι που ψηφισαν δαρκ σαγα ισχυριστηκαν κατι τετοιο]. κουβεντα κανουμε. τα δανεζικα τα αναφερω γιατι απ οτι ξερω τα νορβηγικα του βεργττατ ειναι πιο κοντα στα δανεζικα παρα στα σημερινα νορβηγικα. κατα τ αλλα, εγω θα ελεγα πως ουτε εσυ δινεις ιδιαιτερη σημασια στους στιχους, αλλα στην ατμοσφαιρα που το θεμα τους [ουτε καν οι ιδιοι οι στιχοι] δημιουργει. προφανως και δεν μπορεις να κρινεις στιχουργικα εναν δισκο απο μεταφρασεις [ποσο μαλλον αν οι στιχοι ειναι ποιηματακια οπου δεν μετραει απλως η κεντρικη ιδεα], ουτε απο το τι λενε αλλοι για αυτους. μπορει, περα απο το θεμα τους, η γλωσσα που χρησιμοποιουν οι ουλβερ να ειναι καρακιτσαρια η τριανταπεντε επιπεδα πανω απο τις μεταφρασεις [ασε που το πιθανοτερο ειναι πως αποτυγχανουν να δωσουν την ατμοσφαιρα που δινουν οι αυθεντικοι, οποτε αυτο που λαμβανεις εσυ ειναι δικη σου δημιουργια, οχι των ουλβερ].
Αυτό με τα δανεζικα, νομίζω ισχύει περισσότερο για το Nattens, αλλά επιφυλασσομαι. Ο απόηχος των στίχων που μπορώ να αντιληφθω πληρει τα δικά μου δεδομένα για να τους χαρακτηρίσω καλύτερους απο άλλους. Πιστεύω όχι λανθασμένα η υπερβολικά, λόγω των Ulver. Αν και ανοίγεις κουβέντα για την ανάγνωση στη μητρική γλώσσα του συγγραφέα/ποιητή η σε πίστες μεταφράσεις.
Απο κει πέρα ναι όντως κουβέντα να γίνεται. Για αυτό και αναφέρομαι παραπάνω απο μια φορά στο τι αποτελεί για μένα έναν καλό και άξιο αναφοράς concept δίσκο. Μιλάω για μουσική, στίχους και ατμόσφαιρα. Δεν είναι το θέμα μας το Bergtatt, εκτός αν γίνει ψηφοφορία. Κυρίως για King ήθελα να μιλήσω.
Για πειτε τι τσεκαρω απο Echo & the Bunnymen ??
Let The Freak Flag Fly!
Τα concept τους πρώτα απ' όλα.
Spoiler
στο οπισθοφυλλο του δισκου λεει πως ο γκαρμ εγραψε τους στιχους και ο αηβαρικιαρ τους μετεφρασε στα αρχαικα δανεζικα. απλως του ναττενς ειναι πιο αρχαια [συμφωνα με τους νορβηγους παντα]. λεω το εξης απλο, αλλο ο αποηχος και αλλο οι στιχοι καθεαυτοι. και μενα το νοημα των στιχων του δαρκ σαγα μπορει να μου φτανει και να μου περισσευει, ενω αν μου φερει τα νοηματα ενας ποιητης σε ελληνικη ποιητικη γλωσσα παιζει και να λατρεψω. αλλα, αλλο το νοημα, αλλο η χρηση και η ομορφια της γλωσσας που εκφραζει το νοημα, αλλο η μεταφραση. σκατα ο κινγκ νταημοντ!
Last edited by sfinotouvlaki; 05-11-2012 at 22:28.