Results 1 to 15 of 116

Thread: Θέρμανση, σόμπες και λοιπά τζιτζιμπρίτζι

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member Sotos_The_Tequiler's Avatar

Έκανα την έρευνα και προέκυψαν τα εξής:

- Τη θερμάστρα υγραερίου οι κατασκευαστές την προτείνουν μέχρι και για 60-70τ.μ. χώρο αλλά όλοι όσοι ρώτησα (από αυτούς που πουλάνε) μου είπαν ότι το πρακτικό μάξιμουμ είναι τα 40τ.μ. περίπου και μάλιστα ενιαίος χώρος. Έχει και κάτι καινούριες με φουρφούρια που είναι και για περισσότερα τετραγωνικά αλλά είναι πιο ακριβές και καίνε και λίγο παραπάνω.

- Η μέση κατανάλωση (παίζει ανάλογα και το μοντέλο βέβαια) στη μεσαία σκάλα είναι μια φιάλη 10kg ανά 50 ώρες. Αν τη δουλέψεις χαμηλά μπορεί να πάει και στις 70-80 ώρες

- Μια τέτοια θερμάστρα είναι υπεραρκετή για 25τ.μ. και μάλιστα θα χρειαστεί να δουλεύει μόνο στη χαμηλή σκάλα.

Εδώ πάνω ρώτησα για φιάλη 10kg και μου είπαν τιμές από €22 ως €25. Λίγο τσιμπημένη είναι η τιμή καθώς σε άλλες περιοχές ξέρω ότι τη βρίσκεις και με €18.

Με μέσο όρο 5-6 ώρες την ημέρα και 20 μέρες το μήνα (βγάζω τα ΣΚ) =100-120ώρες τότε πάει μιάμιση με δύο φιάλες χοντρικά το μήνα δηλαδή κάπου στα €30-€50.

Έχω την εντύπωση ότι (για 25τ.μ.) ίσως να συμφέρει καλύτερα ένα αερόθερμο σαν αυτό:
    http://www.kotsovolos.gr/site/produc...catid=10106805
    Το οποίο αν το δουλεύεις στα 2,2kW για ένα 6ωρο συνεχόμενο και 20 μέρες τότε με €0,1/kWh πάμε στα €26,4 το μήνα.
    Κάπως πιο φτηνό κι έχεις και την επιλογή να το δουλέψεις και χαμηλότερα στο 1,1kW ναούμ όπου εκεί πάμε ακόμα πιο κάτω σε κόστος. Π.χ. 8 ώρες στα 1,1kW για 20 μέρες πάμε στα €17,6. Συν το ότι δεν κουβαλάς και φιάλες πέρα-δώθε κάθε φορά που αδειάζουν.
    Θα κάνω και μια έρευνα στα αερόθερμα να δω τι παίζει με αποδόσεις και καταναλώσεις... Για την ώρα καλοκαίρι έχουμε ακόμα... σήμερα χτύπησε μια 28άρα χαλαρά.

Μινμιν σε κάλυψα;
    Last edited by Sotos_The_Tequiler; 19-10-2012 at 18:53.
    κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!