Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post
Α και να μην ξεχάσω

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
ΙΜΗΟ το γιώτα είναι οριακά πιο τίμιο απο το φακελάκι στο γιατρό, τον διορισμό του ξαδέλφου και την διαγραφή κλήσης.

αυτά.
"Φυσικά κατακρίνω όλη αυτή την πρακτική αλλά αν δεν τα έσκαγα στο αρχίδι το γιατρό ο πατέρας μου θα νοσηλευόταν σε κάνα τρίμηνο για την εγχείριση. Τι να κάνεις, έτσι είναι τα μπουρδέλα τα νοσοκομεία στην ελλάδα."

"Το ξαδελφάκι μου ο Χρήστος έχει 3 παιδιά και μένει στο νοίκι, αμα δεν έπαιρνε τη δουλειά στο δήμο θα τον δένανε οι τράπεζες για τα χρέη. Να αφήσουμε στο δρόμο τον δικό μας άνθρωπο;"

"Στ' αρχίδια μου ρε μαλάκα. Από τη στιγμή που ο θείος μπορεί να μου διαγράψει τις κλήσεις για το αμάξι, μαλάκας είμαι να πληρώνω; Να βάλουνε δημοτικά παρκινγκ, να φτιάξουνε τους δρόμους οι γύφτοι."

Στο δικό σου κόσμο το γιώτα είναι μια επαναστατική μπαντιέρα που δείχνει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς πόλεμο και εξουσία. Στο δικό μου, οι άνθρωποι προσπαθούν να δικαιολογήσουν ή και να ιδεολογικοποιήσουν οποιαδήποτε επιλογή τους τους τοποθετεί σε προνομιακή θέση σε σχέση με άλλους. Δεν κατέκρινα όσους παίρνουν γιώτα, είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Το ότι το πήρες δε σε προκρίνει σε Ντουρούτι, όλοι όσοι δεν είναι κρέατα σιχαίνονται το στρατό και μάντεψε, πάρα πολλοί έχουν στέρεη ιδεολογική-πολιτική αντίθεση με αυτόν. Το να χρειαστεί να συναναστραφείς με ψυχιάτρους και θέατρα για κάποιους είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και προσωπικής επιλογής. Αν εγώ επιλέγω να μην το παίξω οτιδήποτε που δεν είμαι γιατί έτσι μου γουστάρει, και επιλέγω και να φτύνω οποιοδήποτε κωλόβυσμα γιατί έτσι μου γουστάρει, εσύ το γιωτόμπαλο θα το βουλώνεις και θα σέβεσαι αυτές τις επιλογές με τον ίδιο τρόπο που ζητάς να σεβαστούν τη δική σου. Μη μιλάς με υφάκι, μη μουτζώνεις, κάνε και λίγο κράτει γενικά.