'Commies' και Nazi, το ιδιο μαγαζι
Let The Freak Flag Fly!
Βίντνα εσύ που κοροιδεύεις, ο Μπρεχτ είχε πει πως: πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής, μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος, μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής μετά ήρθαν για μένα αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να διαμαρτυρηθεί!!!
Last edited by Shirime; 28-09-2012 at 04:04.
βασικα ενας ολλανδος σατανιστης το ειπε αυτο...οχι ο μπρεχτ
γερμανος σατανιστης σορρυ
Last edited by 00i00; 28-09-2012 at 04:25.
Ναι αυτο ειναι ενα αποσπασμα που κρουει τον κινδυνο του φασισμου.Βεβαια το πως αυτο αποτελει απαντηση στο ολοκληρωτικο και ιμπεριαλιστικο καθεστως της ΕΣΣΔ και τις κτηνωδιες του,μονο ενας κνιτης μπορει να ξερει. Και μην κρινουμε μονο απο το πως ηταν στη Ρωσσια (που και εκει,εχοντας μιλησει με ατομα που το εζησαν μεχρι το '91 και ειχαν αντικειμενικη αποψη - ειπαν εξισου τα θετικα και τα αρνητικα-, καταλαβαινεις οτι επροκειτο για ενα καθεστως με στρατιωτικου τυπου οργανωση και ιεραρχια και τρελες διωξεις σε οποιον υπηρχε υποψια οτι διαφωνουσε.
Στα θετικα ηταν η δωρεαν παιδεια και υγεια και οτι υπηρχε ενα ικανοποιητικο κατω οριο στη φτωχεια,αλλα και παλι αυτα ισχυαν κυριως για τη ρωσσια,και στην τελικη αυτο ειναι και επιχειρημα των υποστηριχτων και απολογητων οποιουδηποτε χουντικο καθεστωτος ("ναι υπηρχε λογοκρισια αλλα δεν πειναγε κανεις" κλπ). Οι αλλες χωρες που ηταν υπο την ΚΑΤΟΧΗ των ρωσσων (μιλα με εναν λιθουανο ή λετονο ας πουμε) ειχαν αρκετα χειροτερες συνθηκες.
Η ΕΣΣΔ κυνηγησε ακομα και κομμουνιστες και αναρχικους που κατεκριναν το καθεστως ή εξεφραζαν αποψη διαφορετικη απο την επισημη γραμμη. Οποιος ριξει μια ματια στα βιβλιο του γαλλορωσσου αναρχικου Σερζ(Σαρζ?) θα δει οτι μιλαμε για αστυνομοκρατουμενο καθεστως με αστυνομευση σκληροτερη ακομα και απο το τσαρικο καθεστως. Ο ιδιος καταφερε να γλιτωσει την εκτελεση επειδη ηξερε πως λειτουργει η αστυνομια,απο τσαρικης εποχης κιολας (εχει γραψει βιβλιο για την καταστολη τοσο επι τσαρου οσο και επι "κομμουνισμου") και ειχε καποιες ακρες στη γαλλια.
Αν ονειρευεστε τετοια καθεστωτα,Κνιτες (μεταλλαγμενοι ή μη) εχετε σκατα στο κεφαλι.
Μεχρι και ο Μαρξ οταν πηρε χαμπαρι τι γινοταν και τι θα γινοταν ξεχωριστε τη σταση του "Παιδια,εγω δεν ειμαι μαρξιστης" ειπε.
Το ρητο στην εποχη μας ειναι πιο καταλληλo υστερα απο αντικατασταση με τις λεξεις "μεταναστες,ομοφυλοφιλοι" και αλλες μειονοτητες κοινωνικα περιθωριοποιημενες ... Μαντεψε, πολλους απο τους ανθρωπους που θα ναι απο τους πρωτους που θα βιωσουν τον φασισμο τους κατακρινετε ως περιθωριακους,φρικια,λουμπεν και αλλα τετοια.. Μη σου θυμισω παλι τι εμετικα ξεφτιλισμενα εχεις πει για τους μεταναστες. . Μονη δικαιολογια για το συγκεκριμενο,η περιπτωση να τρολλαρεις.
Κατι σχετικο-ασχετο περι του γερμανου παστορα
Βρε τι μου θυμιζει το bold ....Martin Niemöller was a German pastor and theologian born in Lippstadt, Germany, in 1892. Niemöller was an anti-communist and supported Hitler's rise to power at first. But when Hitler insisted on the supremacy of the state over religion, Niemöller became disillusioned. He became the leader of a group of German clergymen opposed to Hitler. Unlike Niemöller, the others gave in to the Nazis' threats. In 1937 he was arrested and eventually confined in Sachsenhausen and Dachau. His crime was “not being enthusiastic enough about the Nazi movement.”
Last edited by VidnaObmana; 28-09-2012 at 12:14.
Let The Freak Flag Fly!
Πήρε χαμπάρι τι γινόταν στην ΕΣΣΔ από τον τάφο του στο Λονδίνο;
Αυτό το είχε πει περίπου, για να χαρακτηρίσει τις πράξεις του Jules Guesde (Γάλλος σοσιαλιστής) και την στάση του τελευταίου για το εργατικό κίνημα. Δεν έχει να κάνει με την γενικότερη άποψη για τους σύγχρονους του.
Η ακριβής φράση είναι: "ce qu'il y a de certain c'est que moi, je ne suis pas Marxiste” (“what is certain is that [if they are Marxists], [then] I myself am not a Marxist”). Είναι προφανής η τρομακτική διαφορά από μια δήλωση του τύπου "δεν είμαι μαρξιστής".
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Αυτο εννοουσα, δεν ειπα οτι το πε απο τον ταφο του,αλλα το ιδιο που ειπε για τον Jules ισχυει και για τους αλλους. Και στην παραθεση σου οι αγκυλες υπαρχουν για καποιο λογο.
Δες ξανα τι εγραψα
Μεχρι και ο Μαρξ οταν πηρε χαμπαρι τι γινοταν και τι θα γινοταν ξεχωριστε τη σταση του "Παιδια,εγω δεν ειμαι μαρξιστης" ειπε.
Last edited by VidnaObmana; 28-09-2012 at 13:22.
Let The Freak Flag Fly!
Πωπω ενας Κομμουνισταρος τρεμουν οι καπιταλιστες
Για κανα 9gag το πολυ εισαι αφου
Let The Freak Flag Fly!
Δεν το είπε μόνο για τον Guesde εν τω μεταξύ, το είπε και για τον γαμπρό του Paul Lafargue, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν και καλά μεγα-επαναστάταρος που δεν έβρισκε κάποια αξία στους συνδικαλιστικούς αγώνες και τον οποίον σήμερα όλη η ελληναναρχία τον έχει θεό.
Όπως και να'χει, η ΕΣΣΔ ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ήταν, πολύ μακριά από οποιαδήποτε αταξική κοινωνία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές που υπάρχουν είναι είτε σοσιαλισμός στα χέρια ενός κόμματος ή τα-σπάσω-όλα-τα-κάνω-βίδες.
this is radio freedom.
βυντρα οι χωρες τις βαλτικης ηταν αυτες με το υψηλοτερο βιωτικο επιπεδο στην επικρατεια...ναι αυτες που πηγαν με τα SS
επισης οι αντιφρονουντες του Αρθρου 58 ηταν σε μερικς περιπτωσεις το 50% των γκουλαγκ...στις περισσοτερες ηταν γυρω στο 90% των ''σκληρων'' (οχι κλεφτες κλπ δηλαδη) εγκληματιων
επισης ενημερωτικα τα γκουλαγκ ηταν τσαρικη υποθεσις και εννοειτε οτι τοτε ηταν ΟΝΤΩΣ στρατοπεδα θανατου και οχι συγκεντρωσεως οπως μετα
βασικα για να τελειωνει και ο μυθος απλες αγροτικες φυλακες ηταν επι ΣουΣουΔου...οπως αυτες που υπαρχουν στην ελλαδα τωρα
και οι παπαριες του Σολτσενιγκιν περι 60-110 (!) κατομυριων εχουν αποδειχτει απλα μυθευματα
οχι η ΣουΣουΔου δεν ηταν κανας παραδεισος...αλλα καλυετερα να ασχολειθεις με την αμερικη πχ οπου σε 15 ΜΟΝΟ πολιτειες εχουν περισσοτερες φυλακες απο ολα,ΟΛΑ τα γκουλαγκς επι κουμμουνιζμου
ο οποιος, φαση ΣουΣουΔου, μας περασε και δεν προκειτε να ξαναρθει
εαν θες περισσοτερες πλεροφοριες να σε δωσω λινκ απο ποιο_αντικομμουνιστικο_φορουμ_πεθαινεις οπου τα λενε διαφοροι War Pigs που μεγαλωσαν εκει
Nομίζω ο βιντνα ασχολείται με την Ρωσία επειδή εκει πυροδοτήθηκε μια επανάσταση που ειχε το δυσκολο εργο, οχι να ριξει μια απολυταρχία, αλλά να αλλάξει ριζικά την κοινωνία και να απελευθερώσει τον ίδιο τον άνθρωπο (απέτυχε προφανώς). Ε μια αντίθεση με την Αμερική την έχει και γι'αυτο φαντάζομαι ξεκινά το θέμα
Η απλά δεν γουστερνει τα κομμουνια και ηταν με τον ροκυ
φιλελεύθερος παρακρατικός
αλβανος χρυσαυγίτης
gay παπας
σουβλάκι καλαμάκι
emocore-commando
μεταλάς
χριστιανός-κρυφορεφορμιστης-φανεροπορτουνιστης
παραγωγός εισαγωγών
αντι-αντι-ιμπεριαλιστης (ιμπεριαλιστής)
Μιχάλη δώσε λινκ από αντικομμουνιστικό φόρουμ. Και για αυτό με τα γκούλαγκ που ήταν σαν τις αγροτικές φυλακές.
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
ειναι η κλασικια συγκρισης Σταλινισμου-Χιτλερισμου το ζητημα εδω
παραταυτα το θεμα ξεχειλωνει απολαυστικα και μαθαινομε υπεροχα πραματα