Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post
φίλε οverdriven, επειδή παράλληλα γίνεται συζήτηση στο chat και χάνονται διάφορα εκεί, θα σου πω δυο πράγματα.
το ένα είναι στο πολύ απλό σκεπτικό του οτι αρχικά, δεν είμαι vegetarian και φυσικά δεν θέλω να σταματήσω να τρώω κρέας. ακόμα κι αν σταματήσω να τρώω κοτοπουλάδες, τα οικόσιτα αυτά ζωά, είτε είναι κοτόπουλο ενός γνωστού μας από το χωριό είτε τα κοτόπουλα μαζικής παραγωγής του μιμίκου, θα συνεχίσουν να σφάζονται και να πηγαίνουν για κατανάλωση.
το να μην πάω για κυνήγι και να σκοτώσω "τις τσίχλες και τα μαυροπούλια!", δίνει περιθώριο σε 2-3 ζώα ακόμα να συνεχίσουν την ζωή τους στο αγαπημένο τους δάσος. φυσικά αυτά τα ζώα θα τα αντικαταστήσω με κοτόπουλο ή βοδινό ή χοιρινό που έτσι κι αλλιώς θα πήγαιναν σε άλλο πιάτο αλλά δεν τ'αφήνω γιατί πεινάω κι εγώ ρε παιδιά. και γιατί δεν είμαι χειρότερος από καντιρού να πάω έξω από τις κρεατοβιομηχανίες με πλακάτ και τζίβες να ουρλιάζω για τον βάναυσο τρόπο που συμπεριφέρονται στα ζώα (όχι οτι συμφωνώ φυσικά με τις συνθήκες, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ).
δύο, μέχρι τα 16 έκανα ψαροντούφεκο, μετά ένιωσα λίγο μαλάκας που το έκανα αυτό και το σταμάτησα. δοκίμασε κι εσύ!
Δεν παρακολουθώ το τσατ, κάτι ασυνάρτητα μπινελίκια βλέπω εκεί από άτομα που μάλλον έχουν δικά τους προηγούμενα. Αυτό που λες για την πιθανότητα συνέχισης της ζωής των πουλιών είναι πολύ σχετικό. Διότι η ζωή στο δάσος δεν είναι όπως στα παραμύθια. Τα ζώα εκεί δίνουν μία καθημερινή μάχη επιβίωσης, όπου το γεράκι τρώει την τσίχλα, η αλεπού τον λαγό κοκ.

Και ο άνθρωπος λοιπόν ως μέρος της φύσης, αποτελεί θηρευτή και όσο κι αν δεν αρέσει σε πολύ κόσμο αποτελεί μία εντελώς φυσιολογική διαδικασία αυτό το πράγμα. Επίσης όσον αφορά τα ζώα που επιτρέπει ο νόμος να θηρευτούν, να είσαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν απειλείται τίποτε με εξαφάνιση.

Παραπέρα, να σημειώσω και τις περιπτώσεις όπου το κυνήγι είναι ευεργετικό για τον ίδιο τον κύκλο της φύσης. Κλασσική περίπτωση αυτή του αγριόχοιρου με τον υπερπληθυσμό που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Κι αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι επιστήμονες που όλες αυτές οι μελέτες αποτελούν το αντικείμενό τους.