Page 76 of 107 FirstFirst ... 2666747576777886 ... LastLast
Results 1,126 to 1,140 of 1605

Thread: Musician's off topic chat

Καλημέρες. Δεν είμαι πολύ ενεργός στο forum, αλλά μιας και αναφέρθηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα είπα να ποστάρω την άποψή μου και την εμπειρία μου.
    Για αρκετό καιρό τροφοδοτούσα την πεταλιέρα μου (που OK δεν έχει και λίγα πετάλια…) με δύο σειρές από One Spot. Πίστευα ότι ήμουν πολύ άψογος (από ασφάλεια και από θόρυβο). Εδώ και μερικούς μήνες αποφάσισα να επενδύσω σε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ τροφοδοτικό. Η επιλογή για εμένα ήταν μονόδρομος. Voodoo Lab PedalPower +.
    Δεν πίστευα ότι θα καταλάβω τέτοια διαφορά στο ήχο μου, αλλά ειλικρινά η διαφορά ήταν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ. Να φανταστείτε ότι μέχρι και ο drummer (που ναι κοπανάει πολύ!) κατάλαβε τη διαφορά στην ήχο μου και μάλιστα χωρίς να του αναφέρω κάτι.

Οπότε ναι!! Η σωστή τροφοδοσία πέρα από ασφάλεια, παίζει μεγάλο ρόλο στο ήχο. Ειδικά αν μιλάμε για παραπάνω από 4-5 πετάλια. (Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρω πιο πάνω ότι «επένδυσα» σε ένα καλό τροφοδοτικό).

true overdriven's Avatar

Σωστός. Εξάλλου οι μεγάλες μπάντες στις περιοδείες παίρνουν κούτες με μπαταρίες που είναι στα σίγουρα η πιο σωστή λύση. Για σένα και μένα όμως, ένα καλό τροφοδοτικό είναι μονόδρομος.

In search of... Neuroscar's Avatar

Η μπαταρια τελειωνει στο μεσο του τραγουδιου, απτο 20% περιπου και κατω εχει μειωμενη αποδοση και επιτελους αποκτηστε λιγο οικολογικη συνειδηση ρε =ρ

Αγκαλίτσας Dr.Gonzo's Avatar

Να συμφωνήσω με takissam και Τζέρτζελο, το Pedal Power της Voodoo Lab είναι (μεν ακριβό αλλά) μονόδρομος. Μιλάμε πάντα για ξερωγώ 5 πετάλια και άνω.
    Επίσης, χαζεύοντας τα live rigs πολλών pro κιθαριστών/μπασιστών στο youtube, είδα πάρα πολλές φορές το προαναφερθέν τροφοδοτικό! Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούν και μπαταρίες αλλά αυτό το Pedal Power χαίρει εκτίμησης των τεχνικών σε βαριά πεπόνια του ροκεντρόλ.

Deafening, painstaking, BB King

Senior Member Shirime's Avatar

Σε germanium fuzz βέβαια ακόμη και τροφοδοτικό με isolated outputs να έχεις το hum και το άσχημο saturation θα υπάρχει, οπότε αν παίζεις με τέτοια βρωμιά τις μπαταρίες δεν τις γλιτώνεις...

που σε αυτή την περίπτωση: onespot για delays/modulation κτλ που πιστεύω πως δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά, dedicated τροφοδοτικά για ευαίσθητα/ακριβά/ιδιότροπα πετάλια (να'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο) και καμιά μπαταριούλα για τις βρωμιές... σε ένα μεσαίο προς μεγάλο pedalboard με 4-5 συνηθισμένα εφφέ, 1-2 βρωμιές και άλλα 1-2 πιο εξεζητημένα πετάλια, μας πάει πάνω από 80 ευρώ; 90 στη χειρότερη

εκτός κι αν αναφέρεστε σε λεπτομέρειες που αγνοώ, οπότε περιγράψτε την εμπειρία σας με λίγα λόγια παραπάνω

Αυτό με τις κούτες των μπαταριών δεν πιστεύω ότι ισχύει.. Ίσα ίσα βλέπεις rigs τα οποία αποτελούνται από 2-3 πετάλια και ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν ένα καλό isolated τροφοδοτικό. Σωστό και αυτό με την κατανάλωση μπαταριών και οικολογική συνείδηση!!
    Επίσης δεν θα συμφωνήσω με τη λύση onespot και modulations - delays. Κατά κύριο λόγο τα συγκεκριμένα πετάλια είναι ψηφιακά (εκτός και αν μιλάμε για εξειδικευμένες περιπτώσεις!). Αυτό τα κάνει πολύ πιο ευαίσθητα στα ρεύματα καθώς και απαιτούν πολλά περισσότερα ampere!! Να μην ξεχνάμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε μόνο την ποιότητα του ήχου (θόρυβο κλπ) αλλά και την ασφάλεια του πεταλιού. Ειδικά έτσι όπως είναι το ρεύμα στη χώρα μας...
    Για την μπαταρία τέλος τα "σαϊνια" της Voodoo Lab βρήκαν λύση και εξωμειώνουν την πεθαμένη μπαταρία (μερικά fuzz ακούγονται όντως καλύτερα έτσι) με το SAG που ορίζεις εσύ ακριβώς τα volt που βγάζει η έξοδος!!!!

true overdriven's Avatar

Ένας γνωστός που δουλεύει roadie στους firewind μου το είπε αυτό και μάλιστα σε φάση ότι είναι δεδομένο ότι έτσι κάνουν όλοι.

Senior Member Shirime's Avatar

Κοίτα δεν συζητιέται πως κάποια επαγγελματική λύση τύπου Voodoo Lab είναι η καλύτερη δυνατή ακριβώς λόγω των πολλών επιλογών του και της ασφάλειας. Απλώς επειδή είναι ακριβή σχετικά λύση (για τον ερασιτέχνη μουσικό πάντα), με μια κατανόηση της φύσης των πεταλιών σου και με προσοχή σε 6-7 βασικά σημεία (κατανάλωση του κάθε πεταλιού, αντοχή μετασχηματιστή κτλ κτλ) κάνεις τη δουλειά σου με ασφάλεια χωρίς να θυσιάσεις και τον ήχο σου.

Όσον αφορά το sag, είναι τρομερή εφαρμογή για να προσομοιώσεις με πολύ πιο πρακτικό τρόπο το voltage starve μιας τελειωμένης μπαταρίας, αλλά δεν αναφερόμουν σε αυτό. Η ιδιοτροπία που χαρακτηρίζει τα fuzz προς κάθε λογής τροφοδοτικά είναι πως λόγω ιδιαίτερου (ή ατσούμπαλου για να είμαστε και πιο ακριβείς ) σχεδιασμού τους, ειδικά σε vintage ή boutique germanium fuzz, ανταποκρίνονται πολύ περίεργα στο (τις περισσότερες φορές) κακής ποιότητας DC ρεύμα που δίνουν οι μετασχηματιστές ρεύματος (blame capacitors). Ακόμα και οι πιο ποιοτικές εφαρμογές δεν μπορούν να προσεγγίσουν το αγνό συνεχές ρέυμα μιας μπαταρίας. Πλάκα πλάκα αν έχεις κάποιο fuzzface κάνε μια σύγκριση...

Σε μια σειρά με 10-11 εφφέ βέβαια, τέτοιες μικρολεπτομέρειες μάλλον είναι απίθανο να φανούν. Με ένα πιο rock σεταπ όμως η διαφορά μπορεί να είναι και δραματική

Chilling in the name of. ypersyntelikos's Avatar

Quote Originally Posted by takissam View Post

Για την μπαταρία τέλος τα "σαϊνια" της Voodoo Lab βρήκαν λύση και εξωμειώνουν την πεθαμένη μπαταρία (μερικά fuzz ακούγονται όντως καλύτερα έτσι)
    Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Σώπα.
    Κι εδώ τελειώνει η φάση.

true overdriven's Avatar

Εγώ πάντως σε ένα fuzz πεταλάκι που έχω έβαλα ένα τροφοδοτικό της πούτσας και γίνονταν σφαγή. Το ίδιο τροφοδοτικό σε πετάλι overdrive ήταν ήσυχο. Όταν έβαλα μπαταρία στο fuzz ηρέμησα. Επειδή όμως δεν γίνεται να αγοράζω 5 ευρώ μπαταρία κάθε βδομάδα, πήρα το τροφοδοτικό που προτείνει η εταιρία για το πετάλι (17 ευρώ) και έχει μεν ένα φύσιμα αλλά εντελώς στα πλαίσια του ανεκτού και στην τελική α γαμήσου overdriven, fuzz ήθελες και vintagιλες.
    Τώρα βέβαια για τη σιχαμένη φάρα των κιθαριστών που σκάτε με 77 πετάλια λες και θα βρείτε γκόμενα έτσι, δεν ξέρω κάντε ότι θέλετε.

Senior Member steve's Avatar

καφι προενισχυση ενοεις
    ΜΠΛΑΚ ΜΕΤΑΛ ΜΑΓΕΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

re oust R & R's Avatar

Quote Originally Posted by The Donnn View Post
    καρφί-ενισχυτή ρε!!!!!

+1
    Poverty, depression, power and despair Conditioned inside and out to the point of no return by a world not crafted by hands of our own yet still we march in step to the cadence of its irregular beatThe damage has been done- irreparable and all-encompassingNature is as archaic word that could never explain this mess Worlds become obsolete like ideas and they won’t have to burn the booksWHEN NOONE READS THEM ANYWAY!

Chef Wannabe Clockwork Orange's Avatar

Quote Originally Posted by Clockwork Orange View Post
    γιατι τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη?
    http://www.liolios.gr/index.asp?page=product&pid=29965
    http://www.liolios.gr/index.asp?page=product&pid=34433
    ξερω οτι οι LTD ειναι κατι σαν φθηνη σειρα αλλα και παλι
    πειτε καμια γνωμη για την "φθηνη"
    Μια μετακομιση,μια εφορια και μια χαμενη ασφαλεια μετα επεισα την γιαγια να σκασει λεφτα να παρω κιθαρα...
    νταξ ισως να παιξει και πανω απο χιλιαρικο αναλογα την μερα της...το θεμα ειναι οτι εχω κολλησει με τις LP της ESP αλλα σε αυτα τα λεφτα αγοραζεις μονο LTD και εχω φιλαρακι που μου σπαμαρει να μην τα ακουμπησω για LTD (πειτε κι εσεις γνωμη ομως). Επειδη δεν παιρνουμε κιθαρα καθε μερα εννοειται οτι η εμφανιση μετραει αλλα μετα το LP οι προτιμησεις μου ειναι λιγες...ενα κομενο V,ή κατι πιο τυπικο σαν αυτη ας πουμε...βαρια βαρια καμια explorer αν ειναι τιμη/ποιοτητα καλη ευκαιρια...
    Μαλλον χωρις floyd rose μιας και θελω να αλλαζω κουρδισματα σχετικα ευκολα (αν και παλι την πηγαινω για αλλαγη setup σε μαγαζι οποτε πειτε γνωμη και για αυτο). Γενικα θελω μια στηβαρη κιθαρα να ξινω το de mysteriis μου, να αρπιζω τα call of ktulu μου και οταν ζεσταθει το χερι να παιζω τα ΥΠΕΡΔΥΣΚΟΛΑ kirk hammett σολα μου!
    Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
    Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ

Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!

Senior Member steve's Avatar

παντως ειχε ενας φιλος μια esp eclipse και μπορω να πω οτι οταν επαιξα με επιασε καταθλιψη με το ποσο γαματη ηταν (και ποσο σαπια η δικια μου μπροστα της) αρα αν την βρεις μεταχειρισμενη στην τιμη π θες παρτην.. για ltd δεν παιζει να αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα. επισης σε αυτην την τιμη εχει κατι γαματες v η jackson αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο http://www.thomann.de/gb/jackson_kv5...v_bk_wgpns.htm
    ΜΠΛΑΚ ΜΕΤΑΛ ΜΑΓΕΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ