ε να παρει τοτε να ανεβασει το επιπεδο
ακουω διογο σπορ φμ δημαραιος να μαλωνει με ακροατας
γραφικοτητα![]()
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΚΚΕ
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ
ΛΑΟΣ
ΝΔ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΑΣΟΚ
ΠΕΙΡΑΤΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΛΕΥΚΟ
ΑΛΛΟ
ΑΠΟΧΗ
ε να παρει τοτε να ανεβασει το επιπεδο
ακουω διογο σπορ φμ δημαραιος να μαλωνει με ακροατας
γραφικοτητα![]()
"I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."
www.monolith.gr
Ικονοκλαστ, μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι ακριβως θελεις εσυ για το πολιτικο και εθνικο μελλον της Ελλαδας?
Ειναι πολυ σοβαρη η ερωτηση μου, και ουτε θα σε τρολλαρω, ουτε θα σε δουλεψω, ουτε καν θα σε μουτζωσω ακομα κι αν το αξιζει το ποστ σου δηλαδη.
Απλα εχω μεγαλη περιεργεια. Με ενδιαφερουν κυριως απο αποψεις σου για την εθνικη ομογενεια, αλληλεγγυη και ταυτοτητα, χωρις να εχουν να κανουν καθολου ολα αυτα με τους μεταναστες, το θεωρω αυταποδεικτο και προφανες πως κατα βαση ολοι ειμαστε ανθρωποι πρωτιστα και μετα λευκοι, μαυροι, κιτρινοι, Ελληνες, Αγγλοι, Γερμανοι κτλ κτλ. (οταν λεω μετα, εννοω πως δεν ειναι κατι που μας δινει καποια αξια, απλως ειναι ενα χαρακτηριστικο μας, το οποιο ισοπεδωνει ο χαρακτηρισμος ανθρωποι που ερχεται πρωτα). Σας παρακαλω μη μουτζωσετε, ειναι σοβαρο το ποστ. Να, οριστε, "Η. τι μαλακας εισαι", ελπιζω αυτο να δουλεψει.
αντε μωρε. εδω που τα λεμε δεν μας χρωστά τπτ. δε φτανει δλδ που ησουν η χώρα που δεν κυνήγησες τους δοσίλογους της κατοχικης περιόδου (οι κυρώσεις ήταν μετρημένες στα δαχτυλα όταν σε άλλες χώρες έφταναν τις χιλιάδες) αλλα τους έκανες και μάγκες βάζοντας τους σε κυβερνητικές θέσεις, δε φτάνει που τα τάγματα ασφαλείας ηταν ελληνικης εμπνευσεως, δε φτάνει που εβαλες τις βασεις για εμφύλιο με το δικτατορικο καθεστώς που προεβη σε φρικαλεότητες απέναντι σε ελληνες (αριστερούς) και λιγη διαφορά έιχε με τον γερμανικο ολοκληρωτισμό της εποχής.
οι μονοι που πραγματικα μπορούν να μιλάνε για αποζημιώσεις είναι όσοι πολέμησαν στην αντίσταση, αλλά οχι γερμανικές, ελληνικές.
σιγά μην μας χρωστάνε τον αεπ της κίνας.
φιλελεύθερος παρακρατικός
αλβανος χρυσαυγίτης
gay παπας
σουβλάκι καλαμάκι
emocore-commando
μεταλάς
χριστιανός-κρυφορεφορμιστης-φανεροπορτουνιστης
παραγωγός εισαγωγών
αντι-αντι-ιμπεριαλιστης (ιμπεριαλιστής)
σε μερικες ωρες ψαξτε βιντεο "παρανυμφοι Ηρακλειου" απο ρεπορταζ ΣΚΑΙ, δευτερο υψηλοτερο ποσοστο πασοκ πανελλαδικως
Vielen Dank für alles was mal war
Μελαγχολικe Χοντρούλη οτι δεν πληρωσαν δοσιλογοι μεταπολεμικα κλπ αθωωνει δηλ τους Γερμανους?
και πολλα απο αυτα που γραφεις εχουν να κανουν με την πλευρα που νικησε στον εμφυλιο
μεχρι ναρθει ο Ανδρεας το 81 να δωσει συνταξεις
τωρα δεν προκειται να παρεις τπτ αλλα στα πρωτα χρονια επρεπε να κυνηγηθει το θεμα
τι παιχνιδι παιχτηκε μπορει να μην θελησαν οι Αμερικανοι
δεν ξερω και τι εδωσαν γενικα σε χωρες οι Γερμανοι
οτι οι "φρικαλεοτητες" του Μεταξα ειχαν λιγη διαφορα με το ναζισμο ε![]()
πρέπει κάπου κάπου να νοηματοδοτούμε το ύφος.
το οποίο τι λέει;
οτι το κρατος που ζητά αποζημιώσεις σήμερα, είχε κάποτε την ευκαιρία να αποδώσει δικαιοσύνη έστω και σε ένα ηθικό επίπεδο και δεν το έκανε, για τους όπους λόγους. δεν το έκανε ούτε στη μεταπολιτευση (προφανώς ουτε και νωριτερα), θυμήθηκε σε καιρό οικονομικής κρίσης να βγάλει ξανα μπροστά το θέμα με τις αποζημιώσεις.
πιο μικροπρεπη συμπεριφορά δύσκολα να δεις.
κατανοώ τον γλέζο και όποιον αντιστασιακό. αλλά καμμενος και σια είναι γελοιότητες.
σε λίγο θα βγει και η χρυση αυγη να ζητησει
δεν αθωωσα τους γερμανους, γενικά πρέπει να εισαι πραγματικα κακοπροαίρετος για να το πιστεψεις αυτό.
το παράδειγμα με τον αντρέα και τις συντάξεις να το πάρω στα σοβαρά; πιστέψε με, πολλοι αγωνιστές πεθαναν στην εξορία με τον εναν ή με τον άλλο τρόπο και άλλοι πεθαναν στα χρόνια του εμφυλίου. δεν μιλάω μονο για τους αριστερούς, λίγη τσίπα να έχεις οταν αναφέρεσαι στον απλό κόσμο. το να τους εξομειώνεις όλους με το πασοκ ειναι κρετινισμός και το smiley δεν αρκεί. εχω παππού στον εμφυλιο με 3μιση χρονια υπηρεσια και ζει στα 92 του με 500 ευρώ. ανετα θα εκανε χρυσαυγη-ing πάνω σου αν εβλεπε τα οσα γραφεις.
οι φρικαλεότητες του μεταξά ήταν φρικαλεότητες. δεν ειχαν την φαντασία αντίστοιχων μεθόδων εξολόθρευσης των ναζί, ούτε την οργάνωση και την μαζικότητα των εγχειρημάτων τους. βέβαια δεν είχαν ουτε το ευρος επιλογών αφού περιορίστηκαν στον αντικομμουνισμό. Το γεγονός παραμένει όμως, πως αν ήσουν Αριστερός τότε, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται σε φυλακή όπου βασανιζόσουν μέχρι τελικής εξαθλίωσης ή και θάνατο. συγγνώμη που εθιξα τον μεταξά δηλαδή.
Last edited by Μελαγχολικός Χοντρούλης; 20-06-2012 at 13:57.
φιλελεύθερος παρακρατικός
αλβανος χρυσαυγίτης
gay παπας
σουβλάκι καλαμάκι
emocore-commando
μεταλάς
χριστιανός-κρυφορεφορμιστης-φανεροπορτουνιστης
παραγωγός εισαγωγών
αντι-αντι-ιμπεριαλιστης (ιμπεριαλιστής)
Μπορώ. Για το «εθνικό μέλλον» δεν θέλω τίποτα απολύτως, αδιαφορώ για την εθνική ομογένεια (μάλλον εννοείς ομοιογένεια για την οποία αδιαφορώ επίσης) και την εθνική ταυτότητα. Την «αλληλεγγύη» την ανέφερες όπως λέμε «αισθάνομαι»; Για το πολιτικό μέλλον θέλω άγρια διεθνιστική επανάσταση με εγκαθίδρυση εργατικής δημοκρατίας για τον σοσιαλισμό.
stam and the witches, δεν κατάλαβα γιατί αναφέρεις μόνο το Βέλγιο και την Ολλανδία. Θα χρειαστεί να θέσουμε επίσης ζήτημα αποζημιώσεων και για την Βρετανική αυτοκρατορία των 50 ηπείρων και 80 θαλασσών του 16ου-17ου αιώνα. Γιατί να μη πληρώσει με τους φόρους ο 20χρονος Άγγλος φορολογούμενος που γεννήθηκε το 1992 τον Ινδό 20χρονο. Αφού ως Άγγλος έχει το ίδιο ΑΙΜΑ άρα είναι υπεύθυνος για τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο ν-ιοστός προπάππος του στον αντίστοιχο Ινδό από το 1773 μέχρι το 1857. Και τι χαμός έγινε το 1857!
Άλλοι επίσης που οφείλουν αποζημιώσεων είναι οι Ισπανοί. Στους Ινκας. Ρώτησες εσύ κύριε γιατί έχει στερέψει από ασήμι το άλλοτε ζάπλουτο βουνό του Ποτοσί στα ορυχεία του οποίου εξοντώθηκαν εκατομμύρια ινδιάνοι για δύο ολάκερους αιώνες ώστε να το εξορύξουν και να στείλουν στην Μαδρίτη να το κάνουν στέμμα, κολιέ, μπιντέδες και ασημένιες σκατόβουρτσες για τους ισπανούς ΑΨΒΟΥΡΓΟΥΣ; Όχι. Γιατί όμως; Δεν οφείλει να ΠΛΗΡΩΣΕΙ ο ισπανός φορολογούμενος τον ισημερινό, τη βολιβία, τη χιλή, το περού και την αργεντινή για όλα αυτά; Φυσικά.
Επίσης εγώ λέω και το άλλο, γιατί να καταβληθούν μόνο γερμανικές αποζημιώσεις από τον γερμανό φορολογούμενο (απολύτως υπεύθυνος για το τρίτο ράιχ και ό,τι έγινε το 1941). Οι Ιταλοί δηλαδή; Δε κάνανε εισβολή οι Ιταλοί; Οι Βούλγαροι; Να πληρώσουν κι αυτοί. Να καταρτηθεί στην τελική-τελική μια λίστα για το πόσοι χρωστάνε αποζημιώσεις στο ιστορικό και αθάνατο ελληνικό έθνος και στην ελληνική ΨΥΧΗ, από πάντα. Μαζί με τους Γερμανούς ΝΑΖΙ θα βάλουμε μέσα σίγουρα τους Τούρκους (400 χρόνια!), τους Ιταλούς (με 3 διαφορετικούς τρόπους: Ρωμαίοι, Φραγκοκρατία και Β' Παγκόσμιος!!), τους Ιρανούς ( οι Πέρσες; αθώοι είναι οι Πέρσες;; ), τους Αλβανοί και τους κωλοσκοπιανοί ( σαν Δωριείς, δε τα γάμησαν όλα οι Δωριείς; ).
Αυτό οφείλει να είναι το βασικό πρόταγμα της αριστεράς σήμερα, οι αποζημιώσεις για τα εθνικά προπατορικά αμαρτήματα. Δεν είναι εθνικισμός να πιστεύεις ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για το τι κάνανε οι παππούδες του πριν 8 αιώνες, είναι απόδοση δικαιοσύνης.
Συμφωνοι αλλα με την ιδια λογικη, και αυτοι γιατι να ζητανε λεφτα απο τοκογλυφικα δανεια που πηραν πριν ενα αιωνα και βαλε οι προπροπαπουδες των σημερινων φορολογουμενων?
Τι θα πεις δεν τους κυνήγησες; Αν θυμάμαι καλά η μισή Ελλάδα ήταν στη φυλακή και στον τάφο. Πώς ακριβώς στέκει όμως αυτό σαν επιχείρημα, θα θελα να ξέρω. Σήμερα που ουδείς από τα πρόσφατα πλιάτσικα του δημοσίου δεν καταδικάστηκε θα θελα να ακούσω την άποψη "εμ, δεν τους κυνήγησες".
Ικόνοκλαστ ωραίο το υπαρξιακό χιουμοράκι, σχεδόν.. σουρεάλ, αλλά όταν ληστεύεις εθνικό πλούτο η λογική και η νομοθεσία σε καθιστά παράνομο. Το αν ο πρώτος κόσμος βιώνει σήμερα την ανάπτυξη που προήλθε από αυτή τη ληστεία κατόπιν 2-3 γενεών, δε μου λέει κάτι προσωπικά. Να σημειώσω πάντως ότι μιλάω κυρίως έχοντας την Αφρική στο μυαλό μου (σαν τη Λαγκάρντ), όχι το ζήτημα της κατοχής.
elaiza, καλωσήρθες στο φόρουμ και καλή διαμονή!
Εδώ λέμε για ολική μονομερή διαγραφή του τωρινού χρέους, λες να κωλώσουμε στα δάνεια του 1824;
ο παππους αν επιτρεπεται με ποια πλευρα πολεμησε?
σχεδον ολα αυτα που μου λες εχουν να κανουν με τον εμφυλιο που ξεκιναει ακομα απο τα χρονια της κατοχης και ποια πλευρα τελικως νικησε
οι νικητες περιμενες να καλοδεχτουν και να δωσουν συνταξεις αγωνιστων με την απεναντι πλευρα που πολεμησαν για το ποιος θα παρει την εξουσια
ο αγωνιστης του 41-44 αν ηταν σε λαθος πλευρα στον εμφυλιο ε την ειχε πουτσισει
τοπηγαινε στο πασοκ και που και σε ποσους τελικα εδωσε συνταξεις
για το Μεταξα δεν εθιξες απλα ειναι αστεια η συνδεση με τον ναζισμο και τα εγκληματα του
διωξεις στην Ελλαδα για το τι ησουν πολιτικα εχουν γινει και πριν την δικτατορια
Κι εγώ λέω "παγκόσμια ειρήνη", και άμα λάχει στο τεκμηριώνω κιόλας, στο σήμερα τι κάνεις με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων; Τις διεκδικείς ή διαγράφεις παντελώς κάθε χρέος (και εσωτερικό επίσης) ώστε να μην τις χρειαστείς; Και αν όντως διαγράψεις όλα τα χρέη, αναπτυξιακό κεφάλαιο από πού θα στάξει;
Σέβομαι απόλυτα τη συζήτηση αλλά δε μπορώ ακούω τέτοιους μηδενισμούς, "εμείς λέμε αυτό οπότε δε χρειάζεται να μπω σε συζήτηση για κάτι που βλακωδώς θεωρείται σημαντικό".
Δεν ξέρω τι είναι "αριστερός" στο μυαλό σου, όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα ολόκληρο γαμημένο ΕΑΜ γύρισε το σύμπαν ανάποδα για να μην καταληστεύεται αυτό που εσύ δεν αναγνωρίζεις.