Μπορώ. Για το «εθνικό μέλλον» δεν θέλω τίποτα απολύτως, αδιαφορώ για την εθνική ομογένεια (μάλλον εννοείς ομοιογένεια για την οποία αδιαφορώ επίσης) και την εθνική ταυτότητα. Την «αλληλεγγύη» την ανέφερες όπως λέμε «αισθάνομαι»; Για το πολιτικό μέλλον θέλω άγρια διεθνιστική επανάσταση με εγκαθίδρυση εργατικής δημοκρατίας για τον σοσιαλισμό.
stam and the witches, δεν κατάλαβα γιατί αναφέρεις μόνο το Βέλγιο και την Ολλανδία. Θα χρειαστεί να θέσουμε επίσης ζήτημα αποζημιώσεων και για την Βρετανική αυτοκρατορία των 50 ηπείρων και 80 θαλασσών του 16ου-17ου αιώνα. Γιατί να μη πληρώσει με τους φόρους ο 20χρονος Άγγλος φορολογούμενος που γεννήθηκε το 1992 τον Ινδό 20χρονο. Αφού ως Άγγλος έχει το ίδιο ΑΙΜΑ άρα είναι υπεύθυνος για τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο ν-ιοστός προπάππος του στον αντίστοιχο Ινδό από το 1773 μέχρι το 1857. Και τι χαμός έγινε το 1857!
Άλλοι επίσης που οφείλουν αποζημιώσεων είναι οι Ισπανοί. Στους Ινκας. Ρώτησες εσύ κύριε γιατί έχει στερέψει από ασήμι το άλλοτε ζάπλουτο βουνό του Ποτοσί στα ορυχεία του οποίου εξοντώθηκαν εκατομμύρια ινδιάνοι για δύο ολάκερους αιώνες ώστε να το εξορύξουν και να στείλουν στην Μαδρίτη να το κάνουν στέμμα, κολιέ, μπιντέδες και ασημένιες σκατόβουρτσες για τους ισπανούς ΑΨΒΟΥΡΓΟΥΣ; Όχι. Γιατί όμως; Δεν οφείλει να ΠΛΗΡΩΣΕΙ ο ισπανός φορολογούμενος τον ισημερινό, τη βολιβία, τη χιλή, το περού και την αργεντινή για όλα αυτά; Φυσικά.
Επίσης εγώ λέω και το άλλο, γιατί να καταβληθούν μόνο γερμανικές αποζημιώσεις από τον γερμανό φορολογούμενο (απολύτως υπεύθυνος για το τρίτο ράιχ και ό,τι έγινε το 1941). Οι Ιταλοί δηλαδή; Δε κάνανε εισβολή οι Ιταλοί; Οι Βούλγαροι; Να πληρώσουν κι αυτοί. Να καταρτηθεί στην τελική-τελική μια λίστα για το πόσοι χρωστάνε αποζημιώσεις στο ιστορικό και αθάνατο ελληνικό έθνος και στην ελληνική ΨΥΧΗ, από πάντα. Μαζί με τους Γερμανούς ΝΑΖΙ θα βάλουμε μέσα σίγουρα τους Τούρκους (400 χρόνια!), τους Ιταλούς (με 3 διαφορετικούς τρόπους: Ρωμαίοι, Φραγκοκρατία και Β' Παγκόσμιος!!), τους Ιρανούς ( οι Πέρσες; αθώοι είναι οι Πέρσες;; ), τους Αλβανοί και τους κωλοσκοπιανοί ( σαν Δωριείς, δε τα γάμησαν όλα οι Δωριείς; ).
Αυτό οφείλει να είναι το βασικό πρόταγμα της αριστεράς σήμερα, οι αποζημιώσεις για τα εθνικά προπατορικά αμαρτήματα. Δεν είναι εθνικισμός να πιστεύεις ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για το τι κάνανε οι παππούδες του πριν 8 αιώνες, είναι απόδοση δικαιοσύνης.