Results 1 to 15 of 475

Thread: αφισες φαση.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member VidnaObmana's Avatar

Marillion,

Spoiler
    Quote Originally Posted by Marillion View Post
    βρε βίντνα νομίζω και οι κομμουνισταί τα ίδια πράγματα που γράφεις εσύ πιστευουν σχετικά με τα πιο συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά που φαινομενικά δεν έχουν οι αγανακτισμένοι. απλά σέβονται τον λαικό χαρακτήρα που έχουν τέτοιες κινήσεις και δείχνουν πως ο απλός λαος έχει την δύναμη να αντισταθεί χωρις να κάθεται να κάνει ανάλυση στους μαρξ, smith και νοβατόρε.
    το μήνυμα που θέλουν να σου περάσουν είναι πως δεν πρέπει να υποτιμάς την δυναμική τέτοιων κινημάτων γιατί σε βγάζει κατευθείαν εκτός πραγματικότητας και σε περιθωριοποιεί περεταίρω.

μπορείς να έχεις τις όποιες ιστορικές σου ενστάσεις αλλά νομίζω πως η μόνη ρεαλιστική επιλογή για ελευθεριακού τύπου αλλαγές στις βασικές δομές της κοινωνίας μας, πρέπει να είναι ένας δρόμος που συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον το 90% του κόσμου έτσι;

dythor πλιζ μην γράψεις για κρατισμούς και κόκκινες δικτατορίες και τέτοια, τα ξέρω και δεν ειμαι κομμουνιστης

Μακαρι ο εχθρος να ηταν ενα 5%-10%. Αλλα, περα απο καποιους προφανεις στοχους-εχθρους με τους οποιους σιγουρα θα ερθεις σε συγκρουση αν κυνηγησεις μια ουσιαστικη αλλαγη,το πιο δυσκολο ειναι το θεμα των κοινωνικων σχεσεων και κοινωνικων ρολων που διεπουν αυτο που λεμε κοινωνια. Για να στο θεσω αλλιως, δεν μου αρκει καποια θολη ομοιοτητα αποψεων με καποιον στο ταξικο για να τον θεωρησω "συνοδοιπορο" ή να συντονισω τη δραση μου μαζι του.

Οσο για τον πολιτικο χαρακτηρα που λες, δεν ειμαι υπερ του ακαδημαισμου και θεωρω δεν χρειαζεται καν να γινουν τετοιου τυπου αναλυσεις που αναφερεις καπως ελαφρως ειρωνικα αν δεν κανω λαθος. Στο θεμα περι ΧΑ αναφερεις οτι ειναι θεμα παιδειας. Καπως ετσι το εννοω και εγω, αλλα διευκρινιζω και γω πως δεν εννοω την μορφωση που παρεχεται απο το εκπαιδευτικο συστημα ή γενικοτερα αυτο που συχνα νοειται ως μορφωση, εγω σημαντικα θεωρω την ενσυναισθηση,τη σφαιρικη αντιληψη,την ισχυρη αυτοκριτικη και κατ'επεκταση και αυτογνωσια,την θεληση για αυτοβελτιωση και εξελιξη κλπ... Θεωρω πως απο τη στιγμη που ενα ατομο ειναι σε τετοιες διαδικασιες αναγκαστικα θα ερθει σε συγκρουση με θεσμους. E,τωρα, αν βρεθουν και αλλες ατομικοτητες που βρισκονται σε τετοια διαδικασια και συγχρονιστουν,θα μπορουν να δρασουν και απο κοινου.

Επομενως οσα περι 'λαου' , 'λαικου χαρακτηρα' κλπ εγω τα ακουω βερεσε και θεωρω μεγαλη φολα οποιαδηποτε διαλεκτικη περι "λαου".

Η φαση με την αριστερα και τους αγανακτισμενους ειναι καπως το αντιστροφο, χαιρονται που βγαινει μαζικα ο κοσμος στις πλατειες εχοντας την κατ'εμενα αφελεια οτι θα μπορεσουν να τον πολιτικοποιησουν και να 'στρεψουν/κατευθυνουν την οργη του εκει που πρεπει'. Το ακομα πιο αφελες ειναι αυτα που ακουγονται του στυλ "εεε να μωρε ΜΕΤΑ την επανασταση/αγωνα/ρηξη/ανατροπη θα ναι τετοιες οι συνθηκες που ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ"

Τουλαχιστον ορισμενοι αν και οχι ολοι αναρχικοι,και ας κατηγορουνται για "ελιτισμο", το χουν παρει χαμπαρι αυτο και ειναι πιο εκλεκτικοι και κριτικοι απεναντι σε τετοια πλατειακα κινηματα.

@ ikonoklast

Το δημοψιφησμα προφανως δεν σημαινει ουτε υπερ ουτε κατα του μνημονιου, σημαινει οτι αποφασιζουν ολοι (με οτι μειονεκτηματα μπορει να χει αυτο) αλλα εχουν ολοι και την ευθυνη για την οποια αποφαση.

Η λασπολογια πηγαινε και στο οτι ενω ξερεις οτι οι πειρατες δεν περιοριζονται μονο στα copyright και τα σωπα-πιπα,το παρουσιαζεις ετσι. Ειλικρινα τραγικο.Κατα καποιον τροπο ειναι αντιστοιχο με τη ρητορια της "χαμενης ψηφου".

Όπως και δεν γνωρίζω πόσο διαφορετικά υπονοείς ότι «συμπεριφέρεσαι στο ευρύτερο κοινωνικό σου περιβάλλον». Εννοείς για τότε που ήσουν ενάντια στις καταλήψεις γιατί ήθελες να πάρεις πτυχίο και να φύγεις στο εξωτερικό;
    Ημουν τοσο 'εναντια' στις καταληψεις που σ'ολες τις συνελευσεις που χαν γινει ειχα ψηφισει υπερ τους. ΜΜμ. Παρολα αυτα το σχολιο εκτος απο εμπαθες ειναι και ακυρο. Υπονοεις οτι εγω ειμαι ο παρτακιας ενω "εσεις" οι αλτρουιστες που αγωνιζεστε για τους μελλοντικους φοιτητες. Δευτερον,ακομα θελω να παρω πτυχιο και να φυγω εξωτερικο γιατι πολυ απλα ειμαστε πολυτεκνη οικογενεια οπου δεν δουλευει κανεις απο τα παιδια και οι μισθοι των δικων μου ειναι πετσοκομμενοι.Βλεπεις δεν ειμαι πλουσιος κοκακκιας που δινει μισο μηνιατικο τη μερα σε σκονη, οπως εφαγε φλασια ο 00i00 οτι ειμαι.

Παρ' όλα αυτά ισχύουν και οι τρείς λέξεις. Αυθόρμητη γιατί δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος φορέας που να την οργάνωσε. Λαϊκή γιατί ακριβώς όπως στο #occupy ή όπως στην πλατεία Ταχρίρ ή όπως στην Ισπανία, αυτού του τύπου οι κινητοποιήσεις του 2011 είχαν μια βαθειά λαϊκή διάχυση. Δράση και όχι εξέγερση φαντάζομαι ότι είναι κάτι που ακόμα κι εσύ μπορείς να κατανοήσεις.
    Να την χυσω και την "λαικη διαχυση" και τετοια "δραση".

Τελος επειδη θελω να απαντησω και στον 00i00

Καταρχην σιγουρα δεν ειμαι στη δεινη θεση που εισαι εσυ, αλλα ποτε και πως εδειξε εγω ασεβεια προς αυτη τη θεση σου ή εγινα προκλητικος? Επειδη ποσταρα το event του legalize it ? Δεν το ποσταρα καν για το "δικαιωμα μου να την πινω" αλλα ως μουσικο ιβεντ οπως ποσταρονται διαφορα αλλα.

Δευτερον, κοκες δεν πινω και δεν επινα ποτε.

Δεν καταλαβαινω την τοση εχθρικοτητα που βγαζει αυτο το ποστ, οι παρελθοντικες μας διαφωνιες δεν το δικαιολογουν,ουτε καν.
    Περα του οτι δεν πινω κοκες, και οτι τα οικονομικα μου ειναι αρκετα στενα, εσυ αναφερεις ως προκλητικο το οτι με τα υποθετικα λεφτα που δινω εγω στο υποθετικο γραμμαριο κοκας εσεις τη βγαζετε μια βδομαδα. Περαν του ανυποστατου, πολλοι τα ιδια λεφτα τα οποια εσυ χαλας σε μια βδομαδα τα δινουν πχ σε δισκους ή σε αεροπορικα εισιτιηρια,ή σε συναυλιες κλπ. Απο οποια σκοπια και να το δω, αυτο που ποσταρες ηταν αναιτια εχθρικο και ακυρο οσο δεν παει

Σε ρωτω λοιπον τι γαμημενο προβλημα εχεις με την παρτη μου? Δεν ειναι η πρωτη αναιτια επιθεση που ριχνεις αλλα αυτη παραηταν.
    Last edited by VidnaObmana; 17-05-2012 at 18:06.
    Let The Freak Flag Fly!