.
.
Last edited by 00i00; 08-05-2014 at 00:50.
Απ'αυτά που έχω δει, το 80-90% των ανθρώπων που συμμετέχουν σε τέτοια σεμινάρια είναι άτομα στη φάση μου, που είτε σκοπεύουν να βάλουν μπρος κάτι τέτοιο μελλοντικά, είτε έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες επιστροφής στο χωριό ή έχουν αγοράσει γη για να ξεκινήσουν κάτι καινούριο (άλλοτε σε ζευγάρια, άλλοτε σε ομάδες φίλων, άλλοτε σε ομάδες απλών γνωστών), και ψάχνονται να μαζέψουν γνώσεις.
Το μόνο "χιππικο" στις περιπτώσεις αυτές, είναι πως ως επί το πλείστον, τα άτομα αυτά έχουν μια αυξημένη ευαισθησία προς το περιβάλλον και ψάχνονται να εφαρμόσουν οικολογικές και βιώσιμες τεχνικές καλλιέργειας, και ενδιαφέρονται γενικότερα για ολιστικές προσεγγίσεις του τρόπου ζωής, διαχείρησης αποβλήτων, παραγωγής ενέργειας, δόμησης κτλ. Αυτό είναι άλλωστε εξορισμού η περμακουλτούρα, δεν αφορά μόνο τον τρόπο καλλιέργειας.
Επίσης, συνήθως πρόκειται για άτομα που σε πρώτη φάση ενδιαφέρονται να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες, και σε δεύτερη να βγάλουν κάποιο εισόδημα από χωράφια, μελισσοκομία, μεταποίηση τροφίμων κτλ.
Από κει και πέρα υπάρχει και ένα 10-20% που σκάει απλώς για την εμπειρία, την επαφή με τη φύση και την κοινωνικοποίηση.
Τώρα όσον αφορά τους εθελοντές, υπάρχει ρεύμα ανθρώπων που γυρίζουν 5-10-15 φάρμες και οικοκοινότητες ανά τον κόσμο, συλλέγοντας πληροφορία ώστε να ξεκινήσουν κάτι δικό τους έχοντας δει 10 διαφορετικά πράγματα. Διαφορετικά, πρόκειται συνήθως για άτομα που δεν έχουν ανθρώπους και πόρους για να ξεκινήσουν κάτι και ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν απλά πριν κάνουν το μεγάλο βήμα (όπως εγώ).
Τέλος, αδιαφορώ για τον τύπο που πήρε επιδότηση για να φτιάξει μπίζνα με πρόφαση τον αγροτουρισμό, απ'τη στιγμή που προωθεί θέλοντας και μη ένα μοντέλο αναψυχής, πολύ πιο χρήσιμο και θεμιτό (κατά τη γνώμη μου) από αυτό της Μυκόνου, των Beach Bars και των ξενοδοχείων 5 αστέρων.
.
Last edited by 00i00; 08-05-2014 at 00:50.
εδώ είτε πρόκειται για "μοντέρνους" που λένε για να λένε και μόλις κάτσει η πρώτη σοβαρή προοπτική κάνουν κοτ κοτ, είτε για φορτωμένους που απλά μπορούν να κάνουν ΚΑΙ αυτό , χωρίς να έχουν να ρισκάρουν κάτι.
Καλά , ας μην ξεχνάμε και όσους είναι σε απόγνωση και πιστεύουν ότι εκεί μπορεί να είναι η λύση.
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
samprela, στα στερεότυπα που παρέθεσες απουσιάζει το στερεότυπο αυτού που μεταξύ άλλων ψάχνεται γιατί, ας πούμε, του αρέσει η προοπτική!
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=72167
Τσεκαρτε.
Δε γινονται μονο στη Δραμα γινονται σε αρκετες περιοχες της Ελλαδας πλεον
.
Last edited by 00i00; 08-05-2014 at 00:51.
ρε έφυγε μουτζα καταλάθος...γαμω τα σμαρτφοουνς
I'll bury you in your god's fucked garden
.
.
μικέ σε έχω πει οτι το μισό και παραπάνω σόι μου, είναι από τζουμαγιά ε;
πάρασαητ γίναμε γειτονάκια. όταν είσαι για να κατέβεις σαλόνικα, σφύρα να οργανωθεί κρεατοφαγία μετά οινοποσίας.
I'll bury you in your god's fucked garden