Aν και είσαι κακοπροαίρετος, θα σου απαντήσω.
Βρίσκομαι σε μια φασή που με ενδιαφέρει να μάθω διάφορα πράγματα. Η λογική του εθελοντισμού είναι πως σου παρέχεται τροφή και στέγη ώστε να μπορέσεις να παρακολουθήσεις διαδικασίες και να διδαχθείς. Η διδασκαλία βέβαια γίνεται με αντάλλαγμα τη δουλειά στα χωράφια, έχοντας όμως δίπλα σου τον όποιο "δάσκαλο" να σου εξηγεί τι κάνεις και γιατί και τι διαφορετικό θα έκανες σε άλλες περιπτώσεις. Η διαφορά αυτού με το να πας να δουλέψεις σεζόν σε κτήματα ή να πας να μαζεύεις φράουλες 5 μήνες, είναι σαφής νομίζω. Φυσικά είναι και λιγότερο το γαμήσι, απ'αυτό που τρώει ένας πακιστανός εργάτης.
Επιπλέον, εμένα με ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένες τεχνικές όπως είναι η φυσική καλλιέργεια και η περμακουλτούρα, κι όχι η συμβατική μονοκαλλιέργεια, οι οποίες στην Ελλάδα εξασκούνται και διδάσκονται αυτή τη στιγμή από 2 ανθρώπους κατά βάση, και εξαπλώνονται με αργούς ρυθμούς σε νέες προσπάθειες. Ο ένας απ'αυτούς, ξεκινάει τώρα τη φάση του στο χωριό που είδες, και θέλω να πάω να δουλέψω μαζί του.
Όσον αφορά τη διάρκεια της φάσης, παιδί της πόλης είμαι ρε μινμιν. Δοκιμάζω. Δεν ξέρω πως θα είναι, δεν ξέρω αν θα την παλέψω και έχω ξαναπεί πως αφενός δε νιώθω έτοιμη να εγκαταλείψω την πόλη οριστικά προς το παρον, αφετέρου δεν έχω τη δυνατότητα να το κάνω με τους δικούς μου όρους (και δε μ'ενδιαφέρει να το κάνω με οποιουσδήποτε όρους). Αν μ'αρέσει εκεί και μου δωθούν ευκαιρίες, ίσως μείνω παραπάνω. Αν όχι, μπορεί να γυρίσω σε δυο βδομάδες.
Ελπίζω να καλύφθηκες.
Κατα τ'άλλα, καλά σε γαμάει ο αγροτουρισμός.