Ναι! Θελουμε δραχμες πεντοχίλιαρα με το γερο του μορια!
Οχι! Ζητω το ευρώ!
Τι δραχμες, τι ευρώ, εγω πάλι μπατίρης θα είμαι οπότε σταρχίδια μου.
Α, ξέχασα τα φρικιά ακούτε μόνο ΤΖΑΒΑΣΠΑ.
A loaded gun won't set you free.
So you say.
δεν θα το συνεχισω, εδω. μην ερθει κ ο κατωριμος κ μας πει κ καθυστερημενους που του γαμαμε το τσιφλικι.
Οπου με θελουνε φυτο, εγω θα κανω σαματα.
Last edited by katwrimos; 01-03-2012 at 16:07.
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
θα την παθω για να μαθω? μου σηκωθηκε η τριχα απο το φοβο τωρα. τι θα κανεις? θα με σκοτωσεις με τις ριμες σου? (ειπα δεν θα το συνεχισω αλλα με προκαλεις)
Οπου με θελουνε φυτο, εγω θα κανω σαματα.
Στην απίθανη (κατ'εμέ) περίπτωση που φεύγουμε από το ευρώ είναι δεδομένο ότι κερδισμένοι θα βγουν όσοι έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό. Μια σκέψη (και απορία) μου είναι το κατά πόσο θα είναι εύκολο να τα φέρουν εντός της χώρας κάνοντάς τα δραχμές. Θα είναι τόσο εύκολο να μετατρέψει κανείς εκατομύρρια € σε δραχμές ή υπάρχουν άλλοι τρόποι για να το κάνει κανείς;
Και η δεύτερη σκέψη είναι ότι σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή οι μέν (με τα κεφάλαια έξω) θα είναι πολλαπλά κερδισμένοι ενώ οι δε (χωρίς πολλά κεφάλαια, που ζουν από μεροκάματα κλπ) θα είναι πολλαπλά χαμένοι. Λίγο ανισόρροπη κατάσταση δε νομίζετε;
κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!
όλα παίζουνε και τίποτα συνάμα.
η κατάσταση της φυγής της ελλάδος είναι χαοτική και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε.
το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει με μία ισοτιμία φαντάζομαι όχι της τάξεως που μπήκαμε και η οποία θα επιδεινώνεται.
κατά τα άλλα όλοι οι φραγκάτοι ανά τον κόσμο έχουν κεφάλαια στα εξωτερικά και όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν εν δυνάμει τους κινδύνους που περιγράφεις σε ενδεχόμενη υποτίμηση.
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
χαχαχαχχ παλιομαστούρη
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
έλα μην κάνουμε τον κατώριμο συμπα8ή με το να ποστάρει ρίμες ζιτανι.
ρίμαρα ο πούστης.
A loaded gun won't set you free.
So you say.
J. M. Keynes.
εκτός από αυτό, είναι και αρκετοί που έχουν αποσύρει καταθέσεις και τις κρατούν στο σπίτι. οπότε μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε τεράστια απώλεια συναλλάγματος (δε νομίζω κανείς να αντάλλαζε τα ευρώ σε δραχμές παρόλο που θα τον υποχρεώνει σχετικός νόμος), οπότε και σημαντική επιδείνωση της ήδη τραγικής κατάστασης. γι'αυτό είναι πολύ πολύ ακραίο να επιχειρηθεί μια χρεοκοπία εκτός ευρώ ή έστω χωρίς μια εξαρτημένη ισοτιμία του νέου νομίσματος. αντίθετα, χρεοκοπία εντός ευρώ έπρεπε να έχει γίνει πριν 2-3 χρόνια. τώρα είναι αργά και πραγματοποιείται με τους χειρότερους όρους.
Rock or Nothing
Βασικά το ακτιβώς αντίθετο συμβαίνει. Σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος σε δραχμές, αν οι έλληνες καταθέτες είχαν αποσύρει όλες τις καταθεσεις τους και τις χωναν στο στρώμα, η ελλάδα θα είχε ως χώρα πολύ συνάλλαγμα, ενώ αν τις αφήναν στις τραπεζες θα μετατρέπονταν αυτομάτως σε δραχμές και δεν θα υπήρχε καθόλου συνάλλαγμα στη χώρα. Αυτό που λες για το αν κάποιος θα άλαζε τα ευρώ του με δραχμές δεν ισχύει επίσης, γιατι η απόφαση για το αν θα κανεις τα χρήματά σου ευρώ η δραχμές δεν έχει να κάνει με νομους και μαλακίες αλλα με την αξιοπιστία του νομίσματος. Αν λοιπόν η ελλάδα βγει απο το ευρώ και αρχίσει να τυπώνει δραχμές για να ικανοποιήσει τον τελευταίο χαραμοφάη συνδικαλιστή, τοτε ναι, κανείς δεν θα κανει τα λεφτά του δραχμές, αλλα αν η νομισματική πολιτική είναι σωστη και ο κόσμος δεν φοβάται οτι τα χρήμματα του θα χάσουν την αξία τους, τότε σιγά σιγά θα αρχίσει να μετατρέπει τα ευρώ σε δραχμές γιατι ενα χαρτονόμισμα στο στρώμα δεν σου δινει επιτόκιο οπως ενας τραπεζικός λογαριασμός σε δραχμές.
Για αυτό που λες οτι η χρεοκοπία εντός ευρώ επρεπε να γίνει πριν 2-3 χρόνια ειναι τοσο λάθος που δεν θα το σχολιάσω, σκέψου το λίγο καλύτερα και θα καταλάβεις γιατι (Χιντ: το έλλειμα εμπορικού ισοζυγίου δηλ. εξαγωγες-εισαγωγές ηταν γύρω στο 11% του ΑΕΠ το 2010 και είναι γύρω στο 3% σήμερα).
Παντως έχει πλάκα οτι γράφεις τρεις προτάσεις περι οικονομικών με το κλασικό υφος μηχανικόυ "ε μαγκα, εγω θα σου δείξω πως λειτουργεί" και πετυχαίνεις το 0/3.![]()
Last edited by katwrimos; 03-03-2012 at 12:05.
J. M. Keynes.