Λοιπόν, όχι, δεν έχω ακούσει τις περισσότερες μπάντες. Το πρώτο πράγμα που έκανα, εκτός από το να κατατάξω στο καιάδα του χιπστερισμού τα μέταλ του φεστιβάλ - σουξέ AX7 και χιπ Sword/Liturgy (πωπω επικίνδυνα πράματα) - ήταν να κάνω ένα google για αυτούς που δεν ήξερα. Γίδι είμαι, τον ξέρω τον Roky Erikson όμως, δεν τον έψαξα.

Και ανακάλυψα την χαρά του pitchfork και του rolling stone. Γενικά, μιλάμε για ένα φεστιβάλ το οποίο δεν απευθύνεται στους οπαδούς των Metallica, απευθύνεται στο κοινό που μια γαμημένη ζωή από το '96 και μετά θέλουν να πιστεύουν οι Metallica ότι έχουν ή θα ήθελαν να έχουν.

Χαίρομαι που την βρίσκετε εσείς, proves my fucking point: Οι τύποι που δεν γουστάρουν Metallica και τους κράζουν ως γίδια, επικροτούν. Εν πάσει περιπτώσει εμένα δεν με πείθει ότι αυτό το πράγμα δεν είναι ένα μείγμα εμπορικού ανοίγματος και κλασσική λαρσογενής φανφάρα. Ποιοι διαλέγουν αυτά τα ονόματα και με ποια κριτήρια; Με την εξαίρεση 3-4 ονομάτων που είτε έχουν δηλώσει οπαδοί ή τους έχουν πάρει περιοδεία (ή και τα δύο), δεν βλέπω κάτι που να τους συνδέει με τους Metallica.

Αντιπαθώ τον όρο χιπστερισμός, αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάνει ΚΡΑ.

Αλλά, ΟΚ. Όσο για τα αντεργκράου και λοιπές προβοκατόρικες μπρίζες πάνκη, δεν ξέρω τι θες να πεις. Φεστιβάλ κάνουν οι Metallica, τέτοια φάση έχει κάνει ο Ozzy (Οzzfest), οι Megadeth (Gigantour) μέχρι και οι Blind Guardian. Από το lineup βγαίνει και το ύφος του φεστιβάλ, δίνει στίγμα. Ε, εγώ είπα τι στίγμα και βάιμπ μου βγάζει και δεν έχει καμία σχέση με τους Metallica. Μουσικά. Αλλιώς έχει σχέση αλλά δεν το θεωρώ κολακευτικό.