Ε λοιπόν, αυτό ήταν μία έκπληξη. Το γεγονός ότι το βρήκα σε ένα υπόγειο στο Λονδίνο έναντι 2.5 λιρών, ενώ η τιμή του πάει από 25 ευρώ και πάνω, το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο, αλλά επειδή Record collectors are pretentious assholes δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μαλακίες.
Όταν το τράκαρα, είδα το οπισθόφυλλο. Το όνομα Αmery Smith δεν μου ήταν άγνωστο (έπαιζε τυμπανα στο πρώτο ΘΕΙΚΟ Suicidal Tendencies), είδα πως είναι από το Venice, οπότε είπα "άλλη μία μπάντα σε φάση Beowulf, Neighorhood Watch, Excel, No Mercy δηλαδή γκανιάν Suicidal". Δεν έπεσα πολύ έξω, μιας και η Suicidal επιρροή υπάρχει παντού, αλλά εδώ φίλες και φίλοι ΡΟΚΕΡΣ μιλάμε για την πιο heavy metal μπάντα που επηρεάστηκε από τον ήχο των Suicidal.
Σχεδόν ξεκάθαρα heavy metal, αλλά χωρίς τα φωνητικά του h.m ευτυχώς, με κάποια punk ξεσπάσματα στις κιθάρες (όταν ανοιγουν οι ταχύτητες), ο πρώτος και μοναδικός δίσκος των The Brood (οι οποίοι μετά μετεξελιχθηκαν στους Uncle Slam/ έχω 2 δίσκους απλού μέτριου crossover) απευθύνεται σε μπρούκληδες άντρες όπως ο Witchkiller που θέλουν το metal τους πλουσιοπάροχο, σε αγόρια όπως ο Ford που θέλουν ριφφ (τρομάρα τους..), σε παλικαρόπουλα όπως ο Ra που ενστερνίζονται τάσεις "όχι δικές μας...άλλη φάση", σε ντιντήδες όπως ο Μαρίλλιον οι οποίοι κυνηγάνε τετοιες μουσικές επιμιξείες για το ιστορικό ενδιαφέρον βεβαίως-βεβαίως πάνω απ όλα (χαλάρωσε, πλάκα), και γενικά, σε κάθε οπαδό των Beowulf (όπως εγώ).
Γενικά, όμορφο άκουσμα. Άλλα τραγούδια πιο ροκ, αλλα πιο metal, αλλά πιο punk, αλλά με μιά ποιότητα ρε παιδί μου.