Page 10 of 44 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 136 to 150 of 647

Thread: The official METALLICA topic

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Ρεσιτάλ ____συμπληρώστε εδώ____ από τον Σταμ.

Το "Metallica" είναι περίπου μισή τρίχα από τα αρχίδια των προηγούμενων 3 άλμπουμς. Ίσως και από το επόμενο. Δε βάζω το "Kill" γιατί αυτό είναι όντως εφηβική καύλα και πέρασε. Υπόψην ότι δε δίνω δεκάρα ποιο είναι λιγότερο ή περισσότερο μέταλ, τα κριτήριά μου είναι καθαρά μουσικά.

Τώρα όσον αφορά τα One, Sanitarium, Fade to Black, όποιος τα θεωρεί μπαλάντες είναι τουλάχιστον καθυστερημένος. Όσο για τους στίχους, λολ ε. Ο James είναι ποιητής. Κι όχι με την γκέη έννοια.
    Life begins at 45°.

Senior Member 00i00's Avatar

Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
    Ο James είναι ποιητής.
    μεγαλη αληθεια

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Ρε γκιόζηδες συνέλθετε, έρχεστε μετά από 25 χρόνια να κρίνετε albums που έγραψαν την ιστορία τους ΤΟΤΕ, που οι περισσότεροι δεν είχατε γεννηθεί καν ξέρω γω. Δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση το πώς ακούγεται το Puppets σήμερα με το πώς ήταν τότε, άλλα πράγματα ίσχυαν/υπήρχαν τότε, άλλα σήμερα. Που δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ κανένα Puppets και κανένα Lightning τώρα, αλλά τέτοια συζήτηση είναι άτοπη για οτιδήποτε και αν μιλάμε. Άντε να πούμε και για το Aftermath των Stones ξέρω γω, μετριούμπα ακούγεται, τι σκατά παραγωγή είναι αυτή;

εμχ...ξερεις Παρασαιτ η ιστορια δεν γραφετε ΤΟΤΕ μονο...το οτι μπορει να εχει μια διαφορετικη ''βαρυτητα'' ενα αλμπουμ για καποιον που το εζησε ΤΟΤΕ ναι, ισχυει

α και οι ατυχεις συγκρισεις να αποφευγοντε ε? ηλεος

Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    εμχ...ξερεις Παρασαιτ η ιστορια δεν γραφετε ΤΟΤΕ μονο...το οτι μπορει να εχει μια διαφορετικη ''βαρυτητα'' ενα αλμπουμ για καποιον που το εζησε ΤΟΤΕ ναι, ισχυει
    Τι εννοείς δε γράφεται τότε μόνο, μα αφού γράφτηκε και πάει. Με ποια λογική κρίνεις με τα σημερινά δεδομένα album 25 χρόνια παλιό το οποίο θεωρούνταν πρωτοποριακό ή οτιδήποτε σκατά άλλο τότε; Δεν έχει νόημα να είσαι μετά Χριστόν προφήτης, αφού κι εσύ πιτσιρικάς το έλιωσες το Puppets, παραδέξου το Άσε τι έχεις αποκηρύξει μεγαλώνοντας και αλλάζοντας, κι εγώ το έχω κάνει με χίλια δυο πράγματα.
    Επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται περί υπεράσπισης των Metallica (τους οποίους θεωρώ σήμερα απλά τελειωμένους καλλιτεχνικά εξαργυρώνοντας το παρελθόν τους μέχρι να πεθάνουν), αλλά θέτω το είδος της συζήτησης που γίνεται εδώ υπό ένα γενικότερο πρίσμα.

Και δεν έκανα καμία ατυχή σύγκριση, ακραίο παράδειγμα για να τονίσω το point μου ήταν αυτό με τους Stones.

οχι δεν γραφτηκε και παει...εγω (προσωπικα τουλαχιστον) εμαθα να μην κρινω με ''σημερινα'' δεδομενα αλλα να μετραω την καλλιτεχνικη αξια καθετι με συγκεκριμενα πραγματα
    αν θυμοσουν εχω χαρακτηρισει τους μεταλλικες ΑΡΙΣΤΗ ποπ μπαντα (και αυτο οπως εχω πει χιλιαδες φορες ΔΕΝ το λεω αρνητικα), παρολαυτα επετρεψε μου να εχω την δικια μου θεωρηση περι ''πρωτοποριας'' στην ΜΟΥΣΙΚΗ
    εκτος κι αν μας απασχολει τοσο πολυ το που πααει η βιομηχανια οποτε πασο

επισης ποτες δεν ημαν οπαδος μεταλλικα
    κι επισης ποτε δεν αποκυρηξα κανενα ειδος μουσικης το οποιο ακουγα...απλα το εβαλα στο καταλληλο ραφι οσο μεγαλωνα και αποκτουσα ακουσματα (δηλαδη στο μπαουλο)

δήθεν asimoulis's Avatar

Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Blitzer για να τα λες κάτι θα ξέρεις.

Πάρασαητ, η τέχνη είναι διαχρονική, είτε πιάσω κάτι τώρα είτε σε 500 χρόνια, απλά ακούω και κρίνω. Αυτά, γιατί να επεκταθούμε περισσότερο.

lcsgp FIXXXER's Avatar

Εφτασε η αναποφευκτη στιγμη στο παρον θρεντ, η στιγμη που περιμενα πολυ νωριτερα, ειναι η αληθεια.

Οι Metallica ειναι μια ακομα μπαντα, οπως πολλες αλλες. Η μουσικη που εχουν γραψει και ερμηνευσει εχει τη δικη της ιστορια, την οποια μπορουμε να μελεταμε οσοι ψιλο- ή χοντρογουσταρουμε και να κανουμε μια αλφα κουβεντα για οποια εξελιξη μπορει να αφοραει τη μπαντα. Τωρα ολα τα βγαλμενα πομπωδη ποστ που θυμιζουν 1996 (κουρευτηκαν γαμω το σπιτι και δεν παιζουν μεταλ, γαμω τη μανα τους) και 1999 (ορχηστρα, στους μεταλλικα μου? λολ νο) και 2003 (τενεκεδες χωρις σολο ρε μαλακες, και ψυχαναλυτης? λολ τι αδερφες) ειναι ομορφα μεχρι ενος σημειου ειδικα αν γινονται καπως πετυχημενα, αλλα πραγματικα δεν εχετε βαρεθει ρε μαλακες? Μιλαμε για τοσα χρονια πριν, δηλαδη ειδικα εσεις που εχετε να ακουσετε Metallica απο λιγο πιο μετα απο τοτε που εφυγε ο Ron Mcovney, δεν κουραστηκατε? Βρισκετε ενδιαφερον ακομα το να κανετε συγκριση μεταξυ των εποχων και να λετε αν ειναι καλυτεροι οι παλιοι Metallica ή η καινουριοι, να λετε για χρηματα και ξεπουλημα στη μουσικη βιομηχανια, να λετε πως ο ταδε ειναι μια αρχιδια απο τα τριχα του αλλου? Ελεος.

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Πάρασαητ, η τέχνη είναι διαχρονική, είτε πιάσω κάτι τώρα είτε σε 500 χρόνια, απλά ακούω και κρίνω. Αυτά, γιατί να επεκταθούμε περισσότερο.
    Κοίτα, προς Θεού δε θα μαλώσουμε κιόλας. Και όντως κι εγώ θα πρέπει να έχω γίνει λιώμα με φίλους ή κάτι παρόμοιο για να βάλω να ακούσω επί τούτου παλιούς (ή κα εν γένει βασικά) Metallica. Αλλά, προσωπικά μου κάθεται άδικο να κρίνω οτιδήποτε ανεξάρτητα από την εποχή του και από την επίδρασή του στα τεκταινόμενα. Και δε νομίζω να διαφωνεί κανείς στο ότι, ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ, οι Metallica επηρέασαν το 90ξερωγω% του μεταλλικού ήχου έκτοτε. Από κει και πέρα, έχουν βγει χιλιάδες άλλα πράγματα που έχουν πατήσει πάνω τους και έχουν προχωρήσει τον-ους ήχο-ους μίλια μακριά. Άρα είναι άδικο/άτοπο να κρίνουμε με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό.

minmin, "αποκήρυξη", "μπαούλο"...παίζουμε με τις λέξεις. Εγώ βέβαια υπήρξα οπαδός Metallica και όντως κι εγώ τους έχω βάλει πια στο μπαούλο τους. Αυτό δε σημαίνει ότι μετά πρέπει να τους φτύνω.

Quote Originally Posted by Parasight View Post

minmin, "αποκήρυξη", "μπαούλο"...παίζουμε με τις λέξεις. Εγώ βέβαια υπήρξα οπαδός Metallica και όντως κι εγώ τους έχω βάλει πια στο μπαούλο τους. Αυτό δε σημαίνει ότι μετά πρέπει να τους φτύνω.
    εγω δεν ομιλαω για καμια αποκυρηξις...και στο μπαουλο εχω βανει τους Σλεηερς (η αγαπημενημ μπαντα τοτες που ειχα μαλλι...) αλλα οταν ακουω το Altar Of Sacrifice σε καμια εκπομπη του Μυρτσου φοραω πετσετα στο κεφαλι και κανω χεντμπαγκινγκ (φουρφουρι)

στην περιπτωσις των μεταλλικα πιστευω οτι κι εσυ οπως κι εγω, ως αποστασιοποιημενος απο το οπαδιλικη, μπορεις να καταλαβεις οτι οι ιδιοι μαλλον αποκυρησουν με τον τροπο τους το οποιο ''ενδοξο'' παρελθον τους
    ενταξει...το ''ενδοξο'' ειναι καπως ρευστο για τον καθενα...ο φιξξερς ξερωγω ειναι αποτι καταλαβα τις μετα-Μαστερ...αλλος ειναι των δυο πρωτων κλπ...αλλα μεσες ακρες καταλαβαινομαστε νομιζω

lcsgp FIXXXER's Avatar

Δεν καταλαβαινομαστε καθολου, γραφετε μονο αηδιες εδω και 3 σελιδες.
    Δεν ειμαι καμιας εποχης εγω, ολα γαμανε, αλλα λιγοτερο κι αλλα περισσοτερο, το St. Anger οχι.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

το st. anger είναι το μόνο album τους που δεν είναι για γέλια μετά το μαύρο, καταρχάς δεν προσπάθησαν να παίξουν ούτε στόνερ ούτε να γυρίσουν στους πρώτους δίσκους, ριφφάρες όπως το some kind of monster απλά χαντακώθηκαν από τη φαεινή ιδέα για 25λεπτα κομμάτια και τρίτον θέλει πολλά αρχίδια για να είσαι οι μετάλλικα και να αποφασίσεις να κάνεις παραγωγή που δεν έχουν κάνει ούτε οι anal cunt.

αλλά όλα αυτά στ' αρχίδια μας, οι μετάλλικα είναι οι 3 δίσκοι και αυτή η στιγμή ήταν μάλλον η πιο ωραία μου συναυλιακή εμπειρία, σε live που πήγα απλά για να μαλακιστώ λίγω ακούγοντας τα χιτάκια

Senior Member freak brother's Avatar

αυτο το ΛΙΓΩ με πεθανε ρε ντοκ και θα ελεγα 4 αλμπουμς ε.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

σεξιστής cybernaut's Avatar

Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    μπορεις να καταλαβεις οτι οι ιδιοι μαλλον αποκυρησουν με τον τροπο τους το οποιο ''ενδοξο'' παρελθον τους
    Εννοείται πως κάτι τετοιο δεν ισχυει, απλα τσεκαρε τα πλαυλιστς τους, αν ειναι δυνατον.
    - κομματια απο το κιλλ εμ ολλ ή το ομώνυμο Μαστερ οβ Παπετς κ.ο.κ πρεπει να τα χουν παιξει εκκατομυρια φορες - φανταστειτε ποσο βαρετο θα έπρεπε να ειναι για μια μπαντα αυτο-
    Κατ εμε αυτο συμβαινει επειδη τιμάνε τοσο μα τόσο πολύ τους οπαδούς τους. Έγινε πατάτα με το ναπστερ, αλλά προφανως ο Jaymz πρεπι να τα χωσε στον Λαρς κ η μυνηση αποσυρθηκε μεσα στον χρονο.

Τωρα, Σταμ,
    ξέρω γω.. ηλικία, εμπειρίες ή απλα γούστα.. ? κ οκ η μαγεια της μουσικής αυτη είναι, την βρίσκουμε σε άλλα, όμως η ρήξη δεν θα μπορουσε να ναι μεγαλύτερη, ειδικά οσων αφορά στο συγκεκριμένο, μου προκαλει ακόμα αντριχίλες κ δάκρυα, επίσης ποιες ευαισθησιες των θρασερς, αυτο λέμε πως οι Μεταλικα είναι πάνω απο είδη ! Σαν να λες γελάω με τις ευαισθησιες ενός ροκά στο Comfortably Numb πχ. ή στο Child In Time ξερω γω επειδη σου φαίνεται τώρα γραφικό ή ο,τιδηποτε .Η θεματολογία και μόνο ήταν πάντα σκαλες παραπανω
    απο το μέταλ ή την εποχή..

Τωρα, πολύς κοσμος ειδε το BLACK οπως εσύ γι αυτο κ πουλησε 10μυρια στην πρωτη εβδομαδα του ΜΟΝΟ στο Αμερικα.
    Από φανς παιδικης ηλικιας μεχρι γκομενακια που ακουσαν το Nothing Else Matters..
    Ισχυουν τα οσα λες πανω κατω, πραγματικά ωρίμασαν, ήταν κάτι αντίστοιχο από Kill em All στο Ride the LIghtning, μοναδικό φαινομενο στην ιστορία..
    Γενικως, τοση ωριμανση σε καλλιτεχνικο εργο απο το πρωτο πονημα στο δευτερο ουτε στην λογοτεχνία ούτε στον κιν/φο, πουθενα.
    Για μενα ειναι ο τελευταιος ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ (όσο δεν παει άλλο δηλαδη) δισκος τους.
    Στο live κομματι ποτέ δεν έπεσαν απο την πρωτη θέση.
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr